Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İç Dökmek

0ne

Öne çıkan mesajlar

0ne said:

şimdi bende bir "baba" var ki, ben o vasfı taşıdığına inanmıyorum, çünkü hiç babalığa uygun ve olgun davranışlar sergilemiyor.

0ne said:
Nasıl olduysa onun cep telefonu kapalıyken kendi kendine 900 lü hatları arayıp 2 milyar kadar bi faturacık gelmesine sebep olmuş. Burada adamda suç varmı yani, telefonun abazalığı, sen kalk ara konuş sonra da faturayı adama kitle. Ayıp gerçekten.

0ne said:

-Bir kere geliyorum dünyaya benimde yaşamak hakkım dediğinden sonra, çok sert bi şekilde şunu demiştim.

(Baba olduğunda hakların kısıtlanıyor cidden. 'Sorumluluk' denilen şeyler biniyor omuzlarına. Bunları göze alabiliyor ve kabul edip buna göre davranabiliyorsan baba olmuş oluyorsun. )

Bi kere sorumluluk almışsın bence bir daha yapabilirsin. Ha böyle gelmiş, böyle gider de diyebilirsin. Hayat senin hayatın kimse bişi diyemez yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Reddetme deil abi olay, ben olsam gider iş bulur. Bulduğum gibi taşınırdım. (Anne ve kardeşlerde gelicek tabi) Baba olabildiğinde gelip bizle yaşayabilirsin derdim. Daha fazla koyucak bişi yok herhalde adama. Aklını başına devşirir gelirse gelirdi.

Teori hep başınıza gelmedi konuşuyorsunuz diyebilirsiniz. Ama sadece siz hayatınızı iyileştirebilirsiniz. Başkası değil..
Sosyal ağlarda paylaş

ne zaman olur bilmem ama bi ara, bi şekilde üniye kapağı atmaya çalış sen 0ne..

zor abi yani.. aşağı tükürsen aile, yukarı tükürsen kendi hayatın durumu söz konusu..

aile de öle LANK diye kenara kaldırılacak bir şey de değil..

keşke annen biraz daha dişli olabilseymiş, az daha dur otur diyebilecek eli maşalılıkta olabilseymiş..

tüm yük sana kalmazdı en azından..

=(
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Reddetme deil abi olay, ben olsam gider iş bulur. Bulduğum gibi taşınırdım. (Anne ve kardeşlerde gelicek tabi) Baba olabildiğinde gelip bizle yaşayabilirsin derdim. Daha fazla koyucak bişi yok herhalde adama. Aklını başına devşirir gelirse gelirdi.

Teori hep başınıza gelmedi konuşuyorsunuz diyebilirsiniz. Ama sadece siz hayatınızı iyileştirebilirsiniz. Başkası değil..

Abi bu dediklerini ben belki 1 ay düşündüm, aklıma zilyon tane şey soktum tonlarca varyasyon yaptım, ama yok çıkamadım içinden.

Takım değiştirmek gibi bişey değil ki, çat diye "Ben Fenerliydim, ama şimdi Cimbom'lu oldum" diyebilesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Takım değiştirmiyorsun. Oyuncunu motive ediyorsun abi.. Bazısına nasihat yeter, bazısına yaşayıp öğrenme etkilidir, bazısına kötek lazımdır. Aile en önemli şeydir onda hem fikiriz ama baban dürtüklenmezse aynen devam eder gibi gözüküyor. O işi sen yapmazsanda kimse senin için yapmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

hemen at çöpe diyorsunuzda öyle kolay olmasa gerek bu iş.

babası sonuçta.

evet.
ne yaparsa yapsin babasi. belki su an destek olamiyor ya da olmamayi tercih ediyor ama yine de belli bir yasa kadar getirmis.
bir de zamani gelince, bisi olursa vicdan azabi ceker insan.
karsindaki her ne kadar idiyot olsa da, yine de insanligini kaybetmemek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya orasi öyle olabilir.
ama etrafimda aileleriyle bir sürü sorun yasayip baglantiyi koparan ve akabinde cok pisman olan adam gördüm.
bu yani da göz önüne almak lazim.

ama ayni zamanda da sen de digerleri gibi bencil olcaksin hayatta, üniye gidemiyosan dahi acik ögretime git en azindan.
firsatlar yaratmaya calis kendine.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

0ne'ın babasına sorsan şimdi kesin bir haklı tarafı vardır kendine göre. Bir şeye inanmıştır, onun peşinden gidiyordur.
(Hak vermiyorum yanlış anlaşılmasın)

Evet, hala kendisini 20 li yaşlarda tek başına takılan delikanlı zannediyo, şimdiki gençliğin heyecanına kapılmış kendisini onlardan biri zannedip o zekayla hareket ediyor.

Bu da işleri bu noktaya getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İsyan edip sağa sola vurmanın çözüm olmadığını görmüşsün sende. 48 yaşından sonra babanı da anneni de değiştiremezsin. O yüzden en kıs zamanda kendi hayatını değiştirmeye bak. İnsanlar bir şekilde bir yerlerde yaşıyorlar. Sen şimdi o ailede olanları düzeltme vasfını tekrar ele alırsan yine yılların çürüyebilir. Ve senin yardımına alışmaları onları tembelliğe itebilir. Kaldı ki senin çalışmandan sonra babanın, sen işsizken içinde bulundurduğu şevki bulundurduğunu sanmıyorum.

O yüzden kadere lanet etmenin getireceği hiçbir şey yok. Bunlar senin açından sana tavsiyelerim. Benim görüşlerim tamamen farklı :9
Sosyal ağlarda paylaş

iyi dayanmışsın
tam buna benzemesede ayni paralelde şeyler geçti başımdan.
hani birebir seninkini yaşasaydım ya kaçardım ya kafaya sıkardım heralde.

hayatinizi baskalarının basarısızlıkları yönlendirdigi zaman acısı hiç geçmiyor. kendiniz yapsanız yani "eden bulur" kafasında rahatlama şansınız oluyor.

su dekorasyona katkıda bulunmakla cok büyük hata yapmışsın.
kazandıgın paralar böle şeylere gidebilir sürekli olarak evde şimdi.seviyesini bilmiyorum ama ortada bi ekonomik buhran var 2 tane kardeş var. 10 milyar gidip sokaga atmak hiçte mantıklı bir hareket degilmiş.

şimdi baya bir yol katetmişsin. bundan sonrası iplik sökügü gibi gelicektir eminim.
birde buraya yazdıgın şeyleri ailene karşıda söylemeni önerririm

maymunlarla oynama git kız bul dediklerinde
paramı var sizin yüzünüzden , simit çaymı alcam kıza hergün diyerek yüzlerine çal durumu.

normalde yapılıcak birşey degil bu söyledigim ama senin durumunda normal degil zaten.

annesi babası yokluktan para vermedigi için çemkiren esmer ergen kızlardan ol demiyorum yani
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu söyledim zaten, onlarında dediğine göre dekorasyondan sonra bi borcun kalmadığını, artık benim için çalışıcaklarını söylediler ki, babama bu konuda güvenim olmasada annem çalışır.

Artık ufaktan kendi taşlarımı üstüste koymanın zamanı geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

burda bence yapmaman gereken hata, tüm nefretini babana yöneltip onu kötü insan ilan etmen kendi içinde, kimse iyi ya da kötü değildir tamamen, herkesten her şeyi bekle, babandan da seni iyi yönde de şaşırtmasını da bekle, ona güven demiyorum, ama sadece herkesten her şeyi bekle diyorum, herkes her şeyi yapabilir, iyi ya da kötü anlamda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...