Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

US SECURITY ALERT!!!

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

kahvemi yine büyük bir keyifle içmemi saglayan unity ve fedaykin kardeşlere teşekkürler :)

dark geç kaldın kahve bitti abi ehe[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 24 Temmuz 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
ahoehoehroehroehoerhhuhuhu uuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu oooooooooof horanse ooooooooooffffff
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ülkenin halkı neye layıksa onunla yönetilir. Evet bizimde bir şekilde kendimizi geliştirip daha iyi bir yönetime layık olamamız gerekir. Burada da en büyük görev aydın diye tanımlanan kesime düşer. Onlar toplumun daha önünde olmalı ve muhalefetleri ile ülkeyi değiştirmek için çabalamalıdırlar.

Şimdi bu apayrı bir şey, gidip başka bir ülkeye "Allah allah" naraları ile saldırıp sonra kendini şirin göstermeye çalışmak apayrı bir şey. Amerika'ya karşı terör uygulanmasını bende istemem ama ayrıldığımız nokta terörün ne olduğu. Sen gidip bir ülkeyi bombalıyorsan, politikaların ile milyarları açlığa sürüklüyorsan o zaman kendine bilinçli olarak düşmen ettiğin kesimlerde sana ellerindeki her türlü silahla saldırılar bu çok açık ve net. Şimdi birisinin elinde tanklar toplar var, en gelişmiş uçak var ve şehirleri bombalamakta onları kullanıyor diye demokratik, diğeri elinde sadece bomba var gidip onu kendisi koyuyor diye terörist mi oluyor. Demokratik olmak teknolojik üstünlükle, askeri imkanlar ile mi ölçülür oldu?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

bence de seviyeli olduktan sonra bir sorun yok
Ama bence her şekilde sömürü, zulum tarzı hoş değildir. İster iç işlerde olsun, dış işlerde olsun. Bizde baştakiler senelerdir baştakileri sömürüyorlar, e şimdi Amerika gidiyor, gidip Irak'taki insanları sömürüyor. Sonuçta onlar da insan, biz de insanız. Ama onlar Amerikalı biz Türküz diyemezsiniz ki. Ordaki adam buna karşılık olarak, soyunuyor Teröristliğe, baş kesiyor kafa koparıyor. Tabii ki bu hoş birşey değil. Ama Amerika'nın yaptığı da hiç hoş değil. Direk bombalıyor, ordaki öksüz ve yetim kalacakları hiç düşünmeden, para için insanlıktan çıkıyor hayvanların bile yapmayacağı birşeyi yapıyor. Ondan sonra da diyor ki biz orada kimyasal silah arıyoruz.

Geççeksiniz bunları. Zulum her eyrde zulum, sömürü her yerde sömürü. İnsanlar paylaşmayı, sevgiyi, dostluğu ve aç gözlü olmayayı öğrenemedikçe boş. Bu da hiçbir zaman olmayacak. Adamlar güç dengesi kurmaya çalışıyor. Her zaman birileri aç kalacak. Dünya'nın kanunu bu malesef.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 02 Ağustos 2004 18:49 tarihinde demiş ki:
Bir ülkenin halkı neye layıksa onunla yönetilir. Evet bizimde bir şekilde kendimizi geliştirip daha iyi bir yönetime layık olamamız gerekir. Burada da en büyük görev aydın diye tanımlanan kesime düşer. Onlar toplumun daha önünde olmalı ve muhalefetleri ile ülkeyi değiştirmek için çabalamalıdırlar.

Şimdi bu apayrı bir şey, gidip başka bir ülkeye "Allah allah" naraları ile saldırıp sonra kendini şirin göstermeye çalışmak apayrı bir şey. Amerika'ya karşı terör uygulanmasını bende istemem ama ayrıldığımız nokta terörün ne olduğu. Sen gidip bir ülkeyi bombalıyorsan, politikaların ile milyarları açlığa sürüklüyorsan o zaman kendine bilinçli olarak düşmen ettiğin kesimlerde sana ellerindeki her türlü silahla saldırılar bu çok açık ve net. Şimdi birisinin elinde tanklar toplar var, en gelişmiş uçak var ve şehirleri bombalamakta onları kullanıyor diye demokratik, diğeri elinde sadece bomba var gidip onu kendisi koyuyor diye terörist mi oluyor. Demokratik olmak teknolojik üstünlükle, askeri imkanlar ile mi ölçülür oldu?

Nasıl yani diyerek başlamak lazım. Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sırasındaki süre içinde bizim millet çağ mı atladı da kendine layık bir yönetime kavuştu? Halk için ne değişti o sırada? İki savaş arasında birdenbire kendi benliklerine mi kavuştular yoksa onların başındaki kişi mi yönetimi değiştirme düşüncesi içindeydi. Bu oldukça eski bir söylem, açıkçası biraz eskide kalmış...

Amerika'yı ve yaptıklarını tasvip etmek mümkün değil ama gözü kapalı olarak ona da aynısının yapılmasını söylemek de yanlış. O zaman nerde kalıyor senin aydınlığın?
Sosyal ağlarda paylaş

*!pembe sortlu `the real hippies` takimindan dark, unitiyi kitlemis olan fedonun arkasindan `yettim yigidim` diye ringe girer*

saka bi yana ben unitiyle de %100 ayni goruste degilim. o ayri dava. nitekim fedoyla anlasamiyoruz bazi noktalarda orasi kesin.

abi sen demogoci yapiyosun simdi. ben sanki iraklilar bombaladiklari zaman haksiz, amerika gidip bombaladigi zaman demokratik ve hakli oluyor demisim. ben ne zaman amerika hakli demisim, boyle bir cumlemi 5 senelik forum tarihimde gosteremezsin.
benim haksiz buldugum sadece senin herhangi bir oldurme kasitli hareketini, tarafli olarak, mesru gostermen. boyle esneklikler saglayacaksan teroristlere, o zaman bu esnekligi baskalarinin gostermesine de goz yum, kendin de bomba hedefi olmayi kabullen diyorum ben de sana. cunku abd vatandasi - senin kriterlerine gore - ne kadar hakediyorsa sen de o kadar hakediyorsun.

apayri sey diye gosterdigin hic de apayri sey degil. nasil tcde aydin kesimin one cikip milyonlarin acliga, fakirlige ve olume suruklendigi politikayi engellemesi gerekiyor, abd de de ayni durum soz konusu. ayni durumda tc vatandasi ne kadar sorumlu tutulabilirse, abd vatandasi da o kadar sorumlu tutulabilir. ne bir gram eksik ne bir gram fazla.
sen devlet kendi milletine baska milletine vesaire faktorler ekleyerek isi bulandirmaya calisiyorsun. nedir abi bir devlet gidip baska insanlari diil kendi insanlarini oldurdugu zaman temiz mi oluyor ya? olay gayet acik aslinda.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 02 Ağustos 2004 19:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Biri seni dövdüğünde sen susarsan başkasını da döver, o da susarsa başkasını.. birer birer herkes susarsa herkes dayak yer.
Eğer ki dayak yerken, dayak yemişken iki tokatta ona geçirirsen, diğer susanda 2 tokat geçirirse külhanbeyimizin belki canı yanar ama en azınan bunun oyun olmadığını anlar.

arı iğnesini öleceğini bile bile sokar. sen iğneyi yedikten sonra başka bir arıya bulaşmaya istekli olmazsın. yada zorunlu olmadıkça arıyı gazteyle kovalamazsın.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 02 Ağustos 2004 19:21 tarihinde demiş ki:
Biri seni dövdüğünde sen susarsan başkasını da döver, o da susarsa başkasını.. birer birer herkes susarsa herkes dayak yer.
Eğer ki dayak yerken, dayak yemişken iki tokatta ona geçirirsen, diğer susanda 2 tokat geçirirse külhanbeyimizin belki canı yanar ama en azınan bunun oyun olmadığını anlar.

arı iğnesini öleceğini bile bile sokar. sen iğneyi yedikten sonra başka bir arıya bulaşmaya istekli olmazsın. yada zorunlu olmadıkça arıyı gazteyle kovalamazsın.

mevcut laf oyunlarindan dogru anlami cikarabiliyorsam, benim biriki sayfa onceki mesajimi iyi okumani soyliycem sadece. ben amerikaya yaptirim uygulansin demis miyim dememis miyim, uygulanirsa bu ne olabilir acikca soylemis miyim soylememis miyim. sonra lutfen hala istiyorsaniz bir daha gelip benim belirttigim fikre uygun, cevap sayilabilecek yorum yapiniz. iki sayfada bir ayni argumantasyonlari, ayni yorumlari, ayni fikirleri degisik kaliplara sokup one surerek ne kendimi ne bir baskasini delirtmek niyetindeyim.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 02 Ağustos 2004 20:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

terörü insana en yakışmayacak, en iğrenç en lanet edilesi hareket olarak alırsak ve silahlı saldırının terör olarak adlandırılması için, yöneticileri yüzünden masum halkın zarar görmesi gerekiyorsa; amerikan ordusu bunu tüm dünyanın gözü önünde, göstere göstere yaptı hem de sebepsiz yere??.

kesinlikle ıraklıların buna tepki göstermesini isterim (bi önceki msg da belirttiğim sebeplerden dolayı) bu tepkinin ekonomik siyasi veya diplomatik olmasını daha da çok isterim. ama terör saldırısı yapmaları.. bilemem, amerikayı kınadığımdan daha az kınarım herhalde. tabi ne kadar az o konuda bir fikrim yok.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

abi bana amerikanin haksizligini kanitlayacak cumleler yazmana gerek yok. tekrarliyorum ben hic bir zaman amerika hakli, amerikanin yaptigi terorden ustundur demis bir insan degilim. ben sadece bazi insanlarin solcuyum, abd dusmaniyim diye insanlara olum buyurmasinin karsisindayim ki fedo gibi dusunen insanlar var bayagi maalesef(benim acimdan en azindan).

bir kere oturup mantikli dusunun. teror demek zaten kelime anlami olarak korkutmak demek. siz amerikayi terorle korkutup sindiremezsiniz ki, boyle dusunceleriniz varsa korkunc yaniliyorsunuz. teror amerikanin guc kaynagi zaten. teror oldugu surece insanlar savasa oy ve destek verirler. ancak teror olmazsa insanlarin kafasinda bariscil bilinc gelisebilir, `bu insanlara savas acmak zorunda degiliz` diyebilirler. yok sizin desteklediginiz gibi ofis binasi yik, otel patlat gibi hareketler sadece halklari yabancilastirir ve dusmanligi korukler. baska bir sey degil.
cozumu yine diplomatik ve ekonomik yollarda aramalisiniz.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 02 Ağustos 2004 20:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla hepiniz ayrı ayrı güzel şeyler söylemişsiniz. kısa kesicem ben tarafgir olmadan.

fighting for peace is like fucking for virginity. bi de susma sustukça sıra sana gelecek ve son olarak da zulm ile abad olan, kahr ile berbad olur sözlerinin bütünü, tezat gibi görünse de konu hakkındaki temel düşüncemi yansıtmaktadır.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

terör saldırısı halkları birbirinden uzaklaştırır, bu doğru. ama bu günden sonra ıraklı-amerikan dostluğundan ne kadar söz edilebilir orası biraz garip.

amerika'ya tepki olarak diğer ülkelerin diplomatik atak başlatması gayet uygun olurdu, ekonomik yaptırımlar olması da beni acaip mutlu ederdi. ama ülkesi harap edilmiş tek veya grup halinde ıraklının vereceği tepki, askeri nitelik taşımamasını beklemek hayalcilik olur (hani ne ekonomik, siyasi, diplomati güç mü kaldı ki?).

amerikalı veya değil hiçbir masum insanın ölmesini istemem, ama ırak bu hale gelmişken, sebepsiz yere göz göre sivil katliamı yapılmışken. ıraklının vereceği tepkiyi, saldırıyı insalık dışı olarak tanımlayamam.

olsa olsa savaş içi derim.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Sosyal ağlarda paylaş

ehehe noluye len eve bir geldik karşıma küba bayrağı çıktı bir anda :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 02 Ağustos 2004 21:16 tarihinde demiş ki:
liberal demişken bi aralar besim beyle epey bi olayımız olmuştu. eheh. güzel adamdı be.

gözümsün horas, ben de canlı yayına tel ile bağlanır fişteklerdim adamı.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
dark-dr, 02 Ağustos 2004 20:38 tarihinde demiş ki:
resmen savas karsiti orgut kurup etrafa savas ilan ediyorsunuz. boyle dusunen yuzbinlerce insan insallah fikirlerini bir gozden gecirir. akil var mantik var.

amerikanci misin sen. amerikayi mi destekliyosun. ne demeye calisiyosun sen.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...