Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hmm Singapur

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
maxigenous said:

doğuya bir batı şehri koyarsan singapur olur.

bu doğru

dünyanın en gelişmiş şehridir lakin pek eğlenceli değildir sentozaya takılırsın 2 gün geceleri de bilmemne plaza vardı orada thaili fahiselere takılırsın thailanddakinin 10 katına

sigara 11 dolar, (hemen yanımda götürürüm deme) yasak bayılacaksın o parayı..

markalar filan güzel, ama o kadar uzağa gitmişken filipin thailand filan takıl eğlenceden delirirsin
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Singapur'da 2. haftam, fena değil aslında da sabahları erken kalkmak yoruyor. Şehir olarak beğendim, güzel yemekler ve mekanlar var. Sadece sokak eğlencesi yok denecek kadar az. Uzakdoğu kültürüne uzaksanız görcek bir sürü tapınak ve mahalle var. Bunun dışında modern kısımları da oldukça gelişmiş.

Metro ve otobüs durakları oldukça sık ve toplu taşıma ile ulaşım oldukça kolay.
SmartHub'dan SIM kartı aldım, o da işlerimi kolaylaştırdı. Turkcell telefonum çalışmadı nedenini anlamadığım bi şekilde, bu yüzden biraz mecbur kaldım ama iyi oldu. 15$'lık prepaid alıyorsun, 18$ yüklü geliyor. 7$'ıyla 1 haftalık 1gb internet aldım. Konuşma ve mesajı da internetten hallettiğim için geriye kalan sadece Singapur içi görüşmelere gidiyor, o da fazla gelecek.

Arap Street, Little India, Chinatown gezip görülür ama hepsini arka arkaya sıralamayın. Beyniniz sulanıyor kokular, insanlar ve çeşitlilikten.

Gardens by the Bay görülesi, enteresan bir yer.

Dünyanın en büyük dönmedolapı var ama çok enteresan bir şey değil. Onun yerine gökdelenlerden birinin tepesinde yemek yiyin, daha keyifli. (bkz. KU DE TA, veya Swissotel'in 70. kat)

B28 diye bir Jazzbar var. 4 masa falan vardı içeride, ufak bir yer. Bir de bar var. Bir köşede canlı performans. İçki menüsü oldukça kısıtlı diyebilirim. 3-4 bira, bir sayfa kokteyl dışında 100'ün üzerinde viskisi var. Zaten viskiden başka bir şey içen de yok, duvardan duvara bir viski bar var ve çeşit çeşit.

Bu tarafa gelmişken bir de Wagyu yiyim derseniz de Orchard'daki Aston's Prime'da bir 9+ yiyebilirsiniz. (Dönmeden önceki son geceye sakladım bunu)

Deniz ürünleri de her yerde ve taze. Clarke Quay'de bolca kaliteli yer bulabilirsiniz ama oldukça kazık olduğunu söyleyebilirim bu bölgenin. Örn. oradaki Nosignboard ile Geyland'daki Nosignboard fiyatları arasında 7 kat falan fark var, ama yemekler aynı. (masaların kalitesi, dizayn vs farklı sadece) Deniz ürünlerinden de FishHead Soup, Chilli Crab ve Black Pepper Crab buranın popülerleri. Çok bayılmadım yerken ama denemek lazım gelmişken.
Mesaj tarihi:
Orchard'da ion alışveriş merkezi var. Orada kaybolmuştum resmen ve Singapurluların ne kadar zengin olduğunu gördüm. Yerin altında cehennemin dibinde ki mağazadan tutunda ,en üst katında ki mağazalara kadar hepsi alışveriş yapanlarla dolu.Çoğuda singapurlu gençler.Sanki işleri güçleri ya da çalışmaya ihtiyacları yokmuş gibi bir havaları var
Mesaj tarihi:
O caddede kac alisveris merkezi var bilmiyorum ama ion en buyukleri degil galiba. Ankaradan cok avm'leri var adamlarin. Ayrica deli zenginler anladigim kadariyla. Sehir merkezi disinda daireler 500k lardan basliyomus.
Mesaj tarihi:
Balık için? Avcılık? O bölgede balık tutmak için daha uygun ülkeler var, Tayland ve özellikle Kamboçya'da çok daha ucuza gelebilir bu iş, Singapur'un balıkçılık konusunda özel bir durumu yoksa.
  • Yeni Oluştur...