vuvuzela Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 -"YÖK KALKACAK"- "Birde YÖK belası var" diyen CHP Genel Başkanı, YÖK’ün kaldırılacağını belirterek, şöyle dedi: "YÖK’ü AKP’nin arka bahçesi haline getirdiler. Baskı aracı haline dönüştürdüler. YÖK aracılığıyla üniversitelere hükmediyorlar. YÖK tümüyle kaldırılacak. Üniversiteler idari, mali ve bilimsel yönden özerk olacak." AKP’nin programından bir bölüm okuyan CHP Genel Başkanı, "Reform buysa, sevsinler sizin reform anlayışınızı" diye seslendi. -"ZORUNLU EĞİTİM 12 YILA ÇIKACAK"- CHP Genel Başkanı, iktidarları döneminde 12 Eylül rejiminin el koyduğu öğretmen kuruluşlarının mal varlığının aynen iade edileceğini belirtti. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılacağını vurgulayan CHP Genel Başkanı, organize sanayi bölgesinde yatılı meslek liseleri oluşturacaklarını ve mezun olunca işin hazır olacağını söyledi. Grup toplantısına katılan engellilerin isteklerine de kulak veren Kılıçdaroğlu, engelli vatandaşlara hakkının verileceğini ifade etti. link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 sonuna kadar destekliyorum fakat olacağına inanmıyorum. ayrıca kaldırsınlar kaldırmasına da bu baya alt yapı ve çalışma isteyen bir olay. öncelikle üniversitelerin ön hazırlık yapıp kendi içinde daha iyi denet kurulları kurması lazım bence özellikle devlet üniversitelerinin. yökü kaldırırken normalde yökün yönettiği her işlemi kendi başına yapabilmesi için bir hazırlık süreci vs lazım yani. eğitim sistemimiz amerikaya en yakın olduğu için sanırım ordaki iyi üniversitelerin ayrı ayrı hem kendi içinde hem devlet ile olan ilişkisinin hem de diğer üniversitelerle olan ilişkisinin inceleneceği bir ortak kurul kurulup bu araştırmanın sonuçları devlet üniversitelerine iletilmeli. tabi bu araştırma devlet üniversitelerinin katılımıyla da gerçekleştirilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 iron maiden türkiyeye gelicekmi önce onu söylesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 kılınçdar abi zengin olucak mıyız yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 yökü kaldırmaya gerek yok aslında bir kaç değişiklik yapılsa. yök başkanı mesela üniversite rektörlerinin kendi arasında yapacağı seçimle belirlense ve üniversitelerin kendi rektörlerini seçmesine ve üniversitelerin kendi işlerinde daha özerk olmasına izin verilse fena bir kurum değil. sıkıntı, devlete fazla bağımlı bir kuruluş olmasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 huun said: yökü kaldırmaya gerek yok aslında bir kaç değişiklik yapılsa. yök başkanı mesela üniversite rektörlerinin kendi arasında yapacağı seçimle belirlense ve üniversitelerin kendi rektörlerini seçmesine ve üniversitelerin kendi işlerinde daha özerk olmasına izin verilse fena bir kurum değil. sıkıntı, devlete fazla bağımlı bir kuruluş olmasında. evet yökün yetkilerini kısıtlayarak başlamak da mantıklı geliyor ama bazen de brutal olmak faydalı olabilir diye düşünmüyor değilim. bugün yökü kaldırmazsın 4 sene sonra denyo bi hükümet gelir yökü yine aynı yök yapar. ama kaldırılmış bir yökü tekrar kurması o kadar kolay olmayabilir. o açıdan yökü kaldırsın gitsin demiyor değilim. muhtemelen amerikada da sistem benzer yani üniversiteler her ne kadar baya özerk de olsa her eyalette üniversite eyalet arası işleri bağlayan bir kuruluş vardır. ama adamlar sonuçta kendi profesörünü kendi atayabiliyor, kendi öğrencilerini kendi alıyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 KALDIRILSIN TABİİ! ÇİLE ÇEKİYORUM KAÇ GÜNDÜR! ^^ öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Kılıçdaroğlu keşke belediye başkan adayı olarak kalsaydı. CHP bunuda bozdu. Yok siperde eğilmedim falan. Şimdiden ucuz Deniz Baykal hareketlerine başlamış. Gandhiye benzemesi filan halk adamıdır gibi bir izlenim oluşturdu ama başkan olduğundan beri beni hayal kırıklığına uğratıyor. Yök'ü kaldırmak eyvallahta sırf AKP arka bahçesi falan diye kaldırma mantığı yanlış. Yok işsizlik var şu var bu var. Tamam varda kılıçdar abi sorunun kökü nerde saadete gel. Çok klişe şeyler söylüyorsun işsizlik olduğunu herkes biliyor, bilmediğimiz bişey söyle. Ben Kılıçdaroğlu CHP'yi değiştirir sol kimliği kazandırır diyordum CHP şimdiden onu değiştirmeye başlamış. Edit= Deniz Baykal'da ÖSS'yi kaldırıcam demişti. Alt not olarak geçeyim. (Kaldırmak kolayda ya sonrası?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Buddha said: Şimdiden ucuz Deniz Baykal hareketlerine başlamış. e adamın ne olduğu belli. aydın doğan şaşalı bir reklam yaptı belki siz cidden gandhi'nin geleceğini sandınız, çıplak çıplak pkk'nın önüne gideceğini sandınız felan. ama değil işte. gerekmiyor da öylesi. "halk adamı değilmiş bu da peh" demeye gerek yok. adam gibi lider olsun, yeterince "halk adamı" olur zaten. Buddha said: Yok işsizlik var şu var bu var. Tamam varda kılıçdar abi sorunun kökü nerde saadete gel. Çok klişe şeyler söylüyorsun işsizlik olduğunu herkes biliyor, bilmediğimiz bişey söyle. Edit= Deniz Baykal'da ÖSS'yi kaldırıcam demişti. Alt not olarak geçeyim. (Kaldırmak kolayda ya sonrası?) kulağı ters tarafından gösteriyorsunuz, sorunların bu şekilde çözüleceğini sanıyorsunuz belki ama değil işte. Adam ÖSS'yi kaldırmayı poposundan sallamadı, sistemin dezavantajlarını, yeni sistemin nasıl kurulabileceğini ve faydalarını anlattı. Tabii bunları dikkate almadan "kaldırmak kolay da ya sonrası?" diye de sormayı tercih edebiliriz, neden olmasın. Mesela Kılıçdaroğlu meselesinde "çok klişe şeyler söylüyorsun" diyorsun, ama adam çözüm önerisi getiriyor. Yök'ü kaldırıp bunları bunları yaparsak işsizliğin önüne geçmiş oluruz demiş mesela. Daha ne desin ki bu adamlar bilemiyorum ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Abi işte adam gibi lider karı tartışması yapmaz aayıptır söylemesi. Yok şu baş örtüsüyle buraya girdi yok başbakanın çok parası var benim neden yok falan. Böyle abest girişimlere hafiften başladı beni korkutan o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 abi zaten seçim propogandası yapan partilerin lafları türkiyede fix herkes ya dokunulmazlığı kaldıracağım ya össyi düzelteceğim ya da yökü kaldıracağım diye giriyor olaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 e ne yapsın yani ne bekliyorsunuz ki bir liderden? otursun hiç konuşmasın? iyidir sanırım öylesi, tam gandhi tipi işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2010 yök öle bişey.. imkansız gibin, marduk'un gelmesi gibin.. kapattım konuyu bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar