Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jailbreak denen olay


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

sanırım bu bölüme ilk defa uğruyorum, çünkü iphone 3g aldım.

merak ettiğim mevzu, bu alete jailbreak yapmanın yararları + zararları nelerdir? birincil korkum şu, alet sıfır, sırf 2 sene garantisi var diye sıfır aldım, jailbreakli telefon garanti kapsamında olur mu? olsa bile problem çıkartmaları mümkün mü "aa sen bunu jb yapmışın hacı işimiz zor" falan gibi?

ikincil korkum ise jb'li iphone yavaşlar mı veya bozulma ihtimali artar mı?

cevaplar için şimdiden teşekkürler, mobil cihazlar bölümüne de hoş geldim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jailbreak iphone itunes uzerinden update ederek geri alinabilen bir islem. Belirgin bir zarari yok esasen lakin bana gore bir faydasi da yok.

Tamam kirilmis zilyon tane application yukleyebiliyorsun ama bildigin maymun istahlilik o. Application'lar oldukca ucuz ve isini gorecek olanlar istedigi parayi fazlasiyla hakediyorlar.

Oyun falan desen hemen hepsinin demosu var zaten.

Bir de sik sik update istiyor yazilimlar kendini guncel tutmak icin. Jailbreak yapinca o sansin olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya açıkçası jailbreak'i sadece gps takip sistemi için istiyorum. bi dünya para verip iphone aldıktan sonra zaten içinde varolması gereken özelliği 59 dolara ayrıca satın almak koyar abi bana.

dediğim program haritadaki konumunu göstermekle yetinmiyor, takip ediyor aynı zamanda ve 59 dolar fiyat biçmişler ayıp denen bişey var abi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi selam.

bende senin gibi iphone3gs kullanıyorum. jb yapma bence çünkü zaten app store da çok ucuza alıyorsun.

gps içinde google haritan yokmu? valla ben istanbulda felan onu kullanmıştım çok da işime yarıyordu.

olmadı alırsın 60$ a bi yazılım ömür billah bir daha para vermessin işte. iphone olduktan sonra istediğin kadar kullanabilirsin o yazılımı.

Emeğe saygı dedikleri bu olsa gerek ki ben hiç bir zaman jb yapmıcam aga. 1$ - 5$ çok para değil deli gibi uygulamalar var. bence sende öyle yap. tabi imkanları göz önünde tutarak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:



dediğim program haritadaki konumunu göstermekle yetinmiyor, takip ediyor aynı zamanda ve 59 dolar fiyat biçmişler ayıp denen bişey var abi.


steve jobs repliği çalmışsın.

nokia da para istiyor navigasyona
gerizekalılar 5800 e bedava verdiler diğer daha pahalı modelleri hor gördüler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Google Maps navigasyon sayılmıyor tam olarak, "bunu yaptım şunu yaptım" diye tek tek işaretlemek gerekiyor, sesli yönlendirmesi yok. Ancak uzun yolda işe yarar, dolayısıyla hiç yoktan iyidir evet ama "gayet yeterli" falan görmüyorum ben. İstanbul'da navigasyon programlarına nazaran daha uzun yollardan götürdüğü oldu beni ayrıca kaç kez, tesadüfen farkedip sonra test etmiştim.

JB yapmak app update olayını tamamen bitirmiyor bu arada, yanlış anlamaya açık yazılmış biraz. Sadece JB'li kurulan uygulamaları elle güncellemek lazım. Yani JB yapıp, 3-5 dolarlık beğenilen uygulamaları yine adam gibi alıp; sadece navigasyon, LogMeIn vs. gibi pahalı şeyler kırılabilir.

Tek faydası kırık app yüklemek değil ayrıca. Benim için sonlarda geliyor hatta mesela. Normalde yapamayacağınız şeyler yapmanıza imkan veriyor; dosya sistemine erişmek, customize edemediğiniz şeyleri edebilmek, arka planda çalışan bazı faydalı uygulamalar (kısayollar içeren bir dock gibi) falan filan bazı avantajları oluyor. Sistemi çok az yavaşlatıyor ama bunlara karşılık, doğrudur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...