Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blogger'la ilgili ufak bir soru


nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Blogumuza post girerken kullanılacak default fontu seçemiyor muyuz? Yazıyı yazarken seçiliyor font kısmından tamam ama bir başka siteye bakıp devam etmek istedim mi kendi kendine default fontuna geçiyor ve çoğu zamna da dalgınlıktan uğraşmak zorunda kalıyorum tekrar. Ki her seferinde tekrar tekrar font değiştirmek zorunda kalmak da çok kötü. Yazının üst kısımlarındaki bir bölümü editleyip en alta tıkladığımda yazmaya devam edince yine default fontuna geçiyor. Formattan gelen laptopumun touchpadinin aşırı hassaslaşması sonucunda sürekli olarak mouse kendi kendine yukarı bir yere gidiyor ve defalarca yazdığımı silmek zorunda kalıyorum üstüne bir de font değiştirip durmaktan bıktım. Böyle bir ayar yapılabiliyorsa nereden olduğunu söylerseniz sevinirim. :)

PS: Touchpadimin hassasiyetini azaltmamın bir yolu varsa bilen söylerse yine sevinirim. Vista yüklüydü önceden hiç böyle elimin ısısından ben dokunmasam da avucumun yazarken yaklaşan bölgesi yüzünden hareket etmezdi mouse, formata gitti geldi Windows 7 yüklendi, şimdi yazı yazmak kabus oldu :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 yıl sonra ...
yokmuş öyle bi özellik bloggerda. script widget felan var onlarda kullanışlı değil. ben kenardan blog archive i felan herşeyi iptal ettim widget koyup eski usul menü yaptım istediğim sırada postlara link veren. de seo açısından sorun yaratır mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
şimdi sektörde açığı olan bi sayfa buldum alan adını felan aldım. blogspot tasarım olanağı kısıtlı gibi görünüyor ama kodlara müdahale edince herşey yapılıyor.

ama kararsız kaldım blogspot üzerinden mi yapıyım tamamen ayrı bağımsız olarak mı? seo için blogspot çok iyi diyorlar. ama yarın öbürgün bi sorun çıkarsa blogspotu kapatmak zorunda kalırsan nolur o düşündürüyor. export edebiliyosun blogu. postları export ediyor galiba ama kapattın diyelim sonra kendi sistemin üzerinden tekrar yayınladın aynı postları google kopya içerik muamelesi yapar mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

301 forward verirsin hiç bir sorun olmaz.
bloggerın tek belası mobil adresler için xxxx.blogspot.com/?m=1 böyle salakça bir uzantı ekliyor olması.
onu da forward ederken kullandığın sisteme göre değişmekle birlikte bir şekilde üstesinden geliniyor.
başlangıç için öneririm blogspot'u.
hatta yakın zamanda ben de sitemi taşıycam / domain adını da değiştirerek, ama profesyonel destek aldım bu konuda. kendine has bir platform olacak. wordpress veya başka bir sistemle çalışmayacağım. şu an önümüzde pek bir sıkıntı yok.
kaldı ki wordpresse geçersen nette milyon tane makale var, kendi başına bile taşıyabilirsin ilerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öylesine başladım kaçgündür uğraşıyorum baya oturdu tasarım hiç blogger blogu gibide görünmüyor. alan adını değiştirmemde self hosta geçmek istersem ilerde, postların sayfa adresleri aynı kalsa google arama sonuçlarını etkilermi 301 forward bu işemi yarıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...