sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 çok uzun zamandır bilgisayarın içini açmamıştım ve oyun oynamamıştım. son birkaç gündür oyun oynarken bilgisayar takılmaya başladım ala ala dedim. bi açtım baktım, kasa fanlarından 2'si çalışmıyor ve ekran kartı inanılmaz ısınıyor. elimi 1 saniye bile tutamıyorum üzerinde öyle diyeyim. bu iki fanı nasıl tamir edebilirim veya değiştirebilirim? kasa fanlarından biri zaten komple kasanın kapağını kaplayan büyük bir fan, onu değiştirmemin imkanı yok herhalde. ama kasanın arkasındaki fan normal bildiğimiz sevdiğimiz kasa fanı. ha bir de şunu sorayım. kasa thermaltake 2008 yılında alındı, 250 tl'lik falan bir modeldi armor mx olsa gerek. 2 sene garantisi 1 ay sonra falan dolacak. değer mi uğraşmaya fanları bozuldu diye göndersem gülerler mi nedir? tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Servis kaliteleri çok düşük olduğu için tüketiciler bezdiriliyor adeta pek çok alanda ama... Markanın garantisinin nasıl işlediğini biraz internetten araştır bence. Kaldı ki, kasanın fanının çalışmaması halinde gülünmesi gereken sen değil, üreticidir. Bilgisayardan artık çakmıyorum, son masaüstü bilgisayarımı 2001'de almıştım ama bir kasada fan problemi olması son derece esaslı unsurlardan birisi olmalı. Özet: teknik servisin kalitesini araştırdıktan sonra değip değmeyeceğine karar ver. Yerinde olsam gönderirdim garantiye. Bilgisayarlar hala kasasız çalışabiliyor di mi? Yani kasayı servise gönderdiğin için bilgisayarsız kalmayacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 fanleri çıkarıp yenilerini takıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 50x50 sunta üzerine tüm sistemi dizeceksin aslında. Ondan kralı yok bu sıcaklarda özellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 parçaları açığa dizmenin mantalitesini anlamıyorum açıkçası. sunta üstünde dizenler var evet. ama o dediğin tekniği yaparken adamlar su soğutmayla veya üstüste binmiş dizilmiş fanlarla özel olarak soğutuyorlar. yoksa hava sirkulasyonu olmadığı için parçaları boşa almak bir işe yaramaz, hele kıbrıs gibi 35-40 derece hava sıcaklığı olan yerlerden bahsediyorsak. benim bir cooler master kasa var, güzel. adamlar kasanın önüne bir fan koymuşlar, bir tane arkaya. klasikleşti bunlar zaten. yan tarafta saydam kapak var, adamlar orayı da değerlendirmiş, iki tane fan koyma bölmesi açmışlar, biri 160mm herhalde, diğeri de 120mm. kasanın altına havalandırma bölmesi konulmuş, gerekirse oraya da bir tane fan takılabilir belki (fan takma deliği konmamış ama biraz uğraşıyla yapılabilinir). bazı yeni cooler master kasalar iyice aşmış olayı. HAF-X mesela. filtreli fan bölümleriyle kasayı doldurup içte serin hava dolmasını sağlamak iyi olur. küçük fanlar yerine büyük fanlar tercih edilirse daha iyi soğutma ve daha az gürültü de sağlanır. kasa fanı değiştirmek kolay. bunların boyutları var, 120-140-160-200-230 vs artık her neyse ona göre yeni fan alacaksın, eskisini takacaksın. ha bir de fan çalışmıyorsa kablolar gevşemiş olabilir. kasa fanlarının kablolarının sağlam olduğunu da kontrol edebilirsin. en azından yeni fan almamış olursun. ekran kartı fanı durduysa ve bunu tamir etmek veya yeni fan takmak istiyorsan epey uğraştırıcı bir hadise. ben olsam üşenirim. bazıları üşenmiyor ama zevkle yapıyor. bir sürü vida çıkarma işleminden sonra eski fan bloğunu çıkartıyorsun. çıkartılken termal macun veya termal bantlar varsa onları not ediyorsun. yeni fan bloğu takarken ona dikkat ederek takıyorsun. bazıları ekran kartlarının fanlarını çıkartıp yerine su soğutma, sıvı nitrojen felan kullanıyor. overclockçular bu işleri severek yapıyor. bence o kadar uğraşmaya değmez. eğer 9800gtx gibi üst model ekran kartlarındansa, garantiye vermek, orta veya alt seviye model ekran kartıysa onu atıp yeni ekran kartı almak daha iyi olur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 pf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Ayrıca normal çalışma sıcaklığında da ekran kartının üstünde elini tutamazsın. Bu bir veri değil yani ısındğığna dair. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar