Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jack coklayici ses kalitesini bozar mi

senko

Öne çıkan mesajlar

anlatmaya calissaydim da basliga sigdiramazdim

su iste simdi benim hem hoparler hem kulaklik 3 girise ihtiyac duydugu icin su an ikisinden birini kullanabiliyorum. su edevattan alsam seste bozulma, kalitesizlik olusur mu?

kalitesizlik derken hissetcegim kadarini kastettim tabi, rahatsiz edici bir kayip olur mu yane

edik: jack coklayiciymis ismi hehe

Sosyal ağlarda paylaş

birincisi cikistaki direnci arttirir.
direnc artinca hattaki armonikler artar diye geyiklere girmicem.

ikincisi araya ne kadar cok konektor girerse sesde o kadar bozulma olur, genel kural.

kisacasi bozulur. ama kaynagin gucune ve hoparlorunden anlayip anlamayacagina gore bozulma seviyesi degisir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız şu konuyu bir bilen (gerçekten bilen) açığa kavuşturmalı. ör. empedansı 30ohm olan iki kulaklığı bu cihazla bağladığımızda paralel bağlantıda toplam empedans 15ohm olur. Böyle olunca ses kaynağı olan cihaza iki kat güç ( voltaj x akım ) biner. Bu seviye cihazın tasarım değerinin üstüne çıkıyosa zarar verebilir mi?

AMfilerde falan takılması gereken hoparlörün omajı belirtilir ama walkmanlerde falan bu tarz bi spesifikasyon verilmiyor. Ama yine de risk olabilir diye düşünüyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 liralık olanları sesi bozuyor. Hem volume olarak hemde kalite olarak düşüş oluyor. Fakat daha kaliteli ürünlerde bozulma hissedilmeyecek seviyede.

Yolculuk yaparken arkadaşınla laptop'tan film izleyeceksen 1 liralık olanlar ideal. Al iki tane kaybedersen umrunda olmaz. Yok evde uzun süreli kullanıcaksan daha yüksek fiyatlı bir ürün tercih etmekte fayda var. Sonuçta sinyali kaliteli bir şekilde split etmen gerekiyor o iş için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...