PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 selam. ben ehliyetimi alalı daha üç ay oldu, araba sürmeye de yeni başladım bi aydır falan işte.. öyle bikaç ufak tavsiye istiyorum aklımda bulundurabilceğim işte. hmm ne bilgi vereyim, işte izmirdeyim araba 1.2 benzinli 2004 albea, idare ediyoz işte. ehliyeti de hayatım boyunca iki kez araba sürdükten sonra gidip 95 alarak aldım dfgfgh. neyse, şimdi düz yolda trafikte falan hiçbi problemim yok direksiyon hakimiyetimdir şudur budur iyi. yani bence iyi, ne bileyim iş çıkışı saatinde kimsenin lafını yemeden sürebiliyorum arabayı ehueh. neyse benim problemim yokuşta araba kaldırmak, yeşilyurt taraflarını biliyosanız kuğunun üst taraflarında falan baya sorun yaşıyorum kaldırırken. millet sollayıp geçmeye başlıyor genelde alışamadım bi türlü. normal kaldırayım diyorum yok, geri kaymıyorum da stop ettiriyorum genelde. el freniyle hiç beceremiyorum. sonunda sövüp sayıp lastikleri yakarak kalkmakla sonuçlanıyor genelde hamlelerim. zaten araba kuvvetli değil bi de ben böle yapınca gidemiyoz işte. neyi yanlış yaptığımı bilsem düzelticem de yok abi çözemedim. gayet fren basılıyken kavramaya getiriyorum arabayı, gaz veriyorum dikliğine göre işte, hadi tamam oluyo gidiyoz derken lök diye stop ediyo araba daha debriyajı bırakamadan. el frenine hiç giremiyorum zaten niye bilmiyorum onu da. stres oluyorum bi de zaten milleti bekletiyorum falan filan diye en nihayetinde sinirlenip sağlam bi patinajla gidiyorum ama bunu yapmak istemiyorum işte eheh. boş arazide falan çok sürdüm. kavrama noktasını direkt biliyorum arabanın zaten. ama yokuşta olmuyor işte =( buralarda pratik yapabilceğim yokuşlar da ya çok eğimsiz ya da trafik oluyor zaten. napıyım ben ne ediyim içimi döktüm resmen. help. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 kavramadayken frenden kaldır ayagını zaten debriyajfreniyle durması lazım arabanın yüklen gaza sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 abi durmuyor işte geri gidecek oluyor ben durduruyorum kalkmıyor araba. tam noktasında yapıyorum gibi geliyor ama yemiyor ne bileyim kalkmıyor yani, debriyaja biraz daha basarsam iyice geriye kayıyor kaldırırsam da stop etmeye yelteniyor doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 söyle diyim araba hafif titreyene kadar kaldır ayagını debriyajdan durur lan nasıl durmaz eha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 abi o kadarını hissediyorum zaten işte bildiğin durmuyor lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 el frenini çekicen..sora arabayı normal kaldırıyo gibi yapıcan..böle araba öne atılıyomş gibi olduğunda el frenini indiricen abi..bende başta sıkıntı çekmiştim..öbür türlü yokuşlara alışana kadar yapma debriyaj telini dağıtırsın..düz biyerde el frenini dene bak çok basit.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Selam, Aracı debriyaj ile dengede tutabilmen için normalin üstünde devir gerekli. Eğer ayağını debriyajdan çekince stop ediyorsa az gaz veriyorsun demektir. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 1.2 yle koklemen lazım. kiralık albealarda yaşamıştım aynı sorunu, kalkmıyo araba yokuşta, kalkamıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 narlidere de eziyet arnavut kaldirim yokuslar var. git orda takil etrafta carpacak , kaydiracak kimse de olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Ben o kadar diyorum alacaksaniz otomatik alin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 1.2 litre araç otomatik vites ile gerçekten yokuşta daha kolay gitmez ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 hmm, biraz daha sert gireyim bari =d saol kharon bakarım o taraflara bu hafta. @matama ben hep otomatikten yanayım ama düz viteste öğreneyim dedim eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Otomatik araba iyidir güzeldir ama düz vites kullanmayı bilmeyen erkek tam erkek değildir. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 valla ben yarim erkegim kardesim o zaman unuttum yillardir kullanmaya kullanmaya artik iyicenede sacma geliyor yani :) sen a6 da duz vites oldugunu dusunsene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 tork convertorlu otomatik yok onlarda zaten bildigin easytronic falan variler var gayette super gidiyor ve pahali degiller Kendercik said: 1.2 litre araç otomatik vites ile gerçekten yokuşta daha kolay gitmez ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2010 bugün gittim bozyakada boş yokuş buldum yirmi kere falan sekmeden başarıyla kaldırdım arabayı. ama hala tam ayarını tutturabilmiş değilim, geç kalıyorum fazla geri gidiyor bazen araba ama hayvan gibi pati çekmiyorum en azından artık ehueh. on kere falan tam pörfekt kalktım diğerlerinde çeşitli problemler yaşadım, fazla geri kaymadır, debriyajdan çabuk çekince PÖP PÖP PÖP diye zıplamamdır falan ama olucak azimliyim euheh. bir sonraki hedefim dik yokuşta paralel park etme =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 ha bi de şöyle bi sorunum var geçen patinaj çekerek kalktığımda araba net biçimde yarım saat falan kokmuştu, acaba baskı balataya bi şey falan mı yaptık o arada? kavraması yukarda geliyor bana arabanın ama servis yapmıyor otomatik debriyaj falan bi şeyler diyorlar bahane olarak da sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 debriyaj teli yok yeni arabalarda, orda yayli bir mekanizma var balata yedikce yay bastiriyor ve kavrama hep sabit kalmis oluyor. birde zirt pirt gidip taksici gibi tel cektirtmiyorsun. kokabilir, yemissindir. ama baski ayirmayi kesene kadar onarima gerek kalacak bi sistem yok ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 teşekkürler sağolasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 matama said: tork convertorlu otomatik yok onlarda zaten bildigin easytronic falan variler var gayette super gidiyor ve pahali degiller Kendercik said: 1.2 litre araç otomatik vites ile gerçekten yokuşta daha kolay gitmez ama. Ben de tork convertorlu otomatik viteslerden bahsetmedim. Mühendis falan değilim, bilmiyorum nedenini ve nasılını ama hakkaten çok problem gördüm easytroniclerde. Ben sadece 1.6 (1.4 müydü yoksa... bilmiyorum) dizel bir Corolla'da hem düz vites hem de bahsettiğin ucuz otomatik tipte vites kullandım ve ikisi arasında gerçekten çok fark vardı. Otomatik olanı yokuşta kaldırmak için gerçekten kendimi parçalamam gerekmişti birkaç yerde. Corolla dışında başka böyle küçük motorlu araç hiç kullanmadım, kıyaslayamam gerçi ama belki vites hantallığından, belki de sadece motor küçüklüğünden şahit olduğum manzaralar sonucu soğukluğum oldu işte. Neyse, umarım İstanbul'da 1.6 benzinliden ufak motor kullanmam gerekmez diyerek noktalıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 yokuşta el freni çekip kalksanıza abi niye zorluyosunuz ki anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Kalkarken fren ile de yeterince tutuyorum aracı. Bir de el freni koordinasyonumda bi dandiklik var. Beceremiyorum! Ya lambur lumbur arabayı kaydırıyorum ya da debriyaj kavrarken el freni hala çekili olduğu için leş gibi balata kokutuyorum. Denedim birkaç defa da hep bi saçma tepki aldım araçtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 manuel lerı trıptronıkden daha rahat kaldırıyorum her turlu yokusta .Allah belasını versın bu trıptronık ı cıkartanı eskı otomatıkler tamamda bu yenıler cok mal sıstem. yokus destek sıstemı yoksa hepten sıcıs makıneler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Katılıyorum ve tekrar tekrar sitem etmek istiyorum! İkisi de farklı iki arkadaşıma ait olmak üzere aynı aracın iki versiyonunu kullandım ben de. Yokuşta el frensiz kalkmaz, kalksa da otomatik modda zaten yokuşu çıkmaz bir cihazdı tiptronik olan. Peeh... Çok can sıkıcı bir makinaydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Selam, Bu yeni aracımın en konforlu tarafı elektronik el freni. Yokuşta çekiyorsun, gaza yüklendiğinde çekişi yakalayınca otomatik olarak kendini bırakıyor. Bir nevi manuel yokuş kalkış desteği gibi birşey :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar