Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sınava itiraz dilekçesi.

Bella

Öne çıkan mesajlar

son senem.

sorunlu 2 hukuk dersim vardı. adam beni 40la bırakmış. kağıdıma bakmaya girdim odasına. çok not kırmış gerçekten. ki sınavım çok iyi geçmişti. zaten okulda ünlü bir hoca efsane olma yolunda ilerliyor. neyse. diğer hukuk sınavımı sordum kaldın dedi. kaçla kaldım dedim okunanlar arasında kağıdımı bulamadı. bir nevi okumadan bıraktı herhalde.

şoklar içindeyken asıl meseleyi öğrendim. asistan ikinci sınavda (yani notu 40 olmayan sınavda) kopya çektiğimi(!) görüp hocayı uyarmış. hoca da yerimi değiştirmişti sınavda ki arkanmdaki çocuk kopya istediği için ben kağıdımı açıyodum ondan kaldırdı zannetmiştim.
sadede geleyim bu sınavda kesinlikle kopya çekmedim. asistanı sordum hatırlamadığını söyledi, öğrenci işlerine gittim hangi sınavda hangi hoca var diye öyle bir liste yokmuş.yüzleştirin dedim adamın sana garezi mi var dedi. adımı biliyor mu benım olduğumu nasıl anladı dedim. sınavda kızıl saçlı olan diye göstermiş.

en sonunda aklıma geldi.o sınavım baya önemli olduğu için gözümü karartıp bacağıma yazmıştım. ama bacağımdakini görse yerimi değiştirmesi çok anlamsız değil mi?
ama bakmadım.zaten yazdıklarım da çıkmadı.

sonuç olarak ilk sınavım 40la kaldı adam 45i geçiriyor. bence 5 puan daha çıkar komisyonun okuması için itiraz edeyim mi?

itiraz edince dekan ve bi hukuk hocası okuyacak ki arkadaşları adam bırakın derse bırakırlar.hem kalıp hem itiraz etmiş olursam daha mı kötü ayırtedemıyroum şuan. birinden geçersem en azından yarım dönem uzar.

çok fena hakkımın yendiğini düşünüyorum.abi 1 sene ya, 1 sene uzayacak adam yüzünden.resmen hayatım mahvoldu.
sanırım dilekçe vereceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim okulda hem öğrenci işlerine sordum hem de sekretere, komisyon okuyormuş. ama hoca da bulunuyormuş okuma esnasında.
o hocanın bulunması bana bi "acaba" dedirttiriyor işte.

bu kız kopya çekti ondan bıraktım falan dese, diğer ikisi arkadaşı sonuçta ÇOK vicdanlı olmaları gerekiyor not vermeleri için.
Sosyal ağlarda paylaş

kopyayı kanıtlayamadığı sürece öyle bir hakkı yok.
sınav sırasında seni kopyadan atmadığı sürece, sonradan gelip kopya çekti ondan bıraktım deme hakkı yok.
gerekirse arkandaki çocuk ile kağıtlarını karşılaştırırlar, bu karşılaştırmadan kopya sayılmasına yetecek kadar aynı yanlışlar yoksa, hiç bir bok yapmaya hakkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

benzer bir konu bir arkadaşın da başına gelmişti. hoca "itiraz edebilirsin, bu durumda falanca falanca okuyacak o kağıtları. mahkemeye gidebilirsin, bu durumda falanca falanca üniversitede bilmem kim bakacak o kağıda. hepsini senden iyi tanırım." diyip tırsıtmıştı elemanı.

hocanın karakterini tanımak lazım biraz. kopya verdiğini itiraf ediyorsun, adam belki gerçekten fark etmiştir. bu durumda "sınavda kağıdını almadım diye kabahatliysem ben böyle işin..." diyip sonraki 2-3 seneyi de burnundan getirebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hukuk okumuyorum. sadece çok hukuk dersim var.

hak aramasında da üstüme yoktur çok başım yanmıştır bu durumdan sadece dünden beri moralim o kadar bozuk ki sağlıklı düşünemiyorum.

adam biraz nasıl desem muhafazakar. kopya bacağımdaydı. asistanın uyarması sonucu kendisi görse bile kopya muamelesi yapamaz aç bacağını diyebilecek biri değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim itiraz dilekçesiyle kağıt komple okunmuyor sadece maddi hata var mı bakılıyor

maddi hata dedikeri de kağıtdaki notların tekrar toplamıknı alıp "maddi hata yoktur" diye not süşüp geri yolluyorlar

kağıdını tekrar okutmak istiyorsan mahkemeye başvurman gerekiyor, mahkeme kararıyla komisyon toplanıypor ve o komisyondakiler kapıdını okuyor

eğer o kadar güveniyorsan ve son sene ya herru ya merru diyorsan mahkemeye git

ama mahkeme sonucnda okunan kağıdından ne çıkacağı belli değilse hiç uğraşma

hem 2 dersden uzatmak dünyanın sonu değil bende uzattım.. hatta ikisi de ikinci dönem dersiydi 6 ay fln boş gezdim

madem hukuk okuyorsun ve bağyansın iki dersinde ikinci dönemse bu süreyi bir avukatlık bürosunda yarı zamanlı vs çalışarak geçir en azından yo lyordam öğrenirsin tecrübe olur
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Masquerade said:

itiraz et, komisyon tekrar bıraksın. önümüzdeki sene herif sınavda pis pis gülerek sana baksın ve tekrar kal. 1 sene daha uzat.
çok film izliyorsunuz veya 2000 senesinde kalmışsınız bence.

Artık bu tip olaylarda öğrenci çoğu zaman haklı bulunuyor.

bilmem.
uludağ üniversitesinde 6. senesinde olan arkadaş geçme notu olan 40'ın 3 puan altında 37 ile kaldı, itiraz etti. Notu değişmedi. 7. senesinden ise 25 ile tekrar kaldı. Şimdi atılmamak için 2 ders vermesi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

ben hukuk okumuyorum. sadece çok hukuk dersim var.

hak aramasında da üstüme yoktur çok başım yanmıştır bu durumdan sadece dünden beri moralim o kadar bozuk ki sağlıklı düşünemiyorum.

adam biraz nasıl desem muhafazakar. kopya bacağımdaydı. asistanın uyarması sonucu kendisi görse bile kopya muamelesi yapamaz aç bacağını diyebilecek biri değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım bu cevabım sizi üzecek ama ilk sayfada dediğim gibi hukuk okumuyorum ben, iktisat fakültesi ehau.
istanbul üniversitesi.

oha maddi hata olayını kesin öğreneyim ben. odasındayken toplamıştım ben tam 40 ediyor. sadece topluyolarsa hiçbir anlamı yok ama komisyon varmış ya itiraz dilekçesini gördüm. 3 kişi not mu toplayacak? =)
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle itiraz et. Çok daha azı için bile itiraz etmek lazım.

Öncelikle kopyaysa yasal olarak senin sınavını o anda sonlandırıp, orada zabıt tutulması gerekmiyor mu? Benim gördüğüm örneği böyleydi. Sonra da disiplin ile uğraşıyorsun.

Okulunu bilmiyorum ama bence kimsenin dediğine güvenme. O komisyon dedikleri senin hocana sorup, ona göre değerlendiriyor olabilir. O komisyon toplanmayıp direk senin hocan değerlendiriyor bile olabilir, sonra komisyon imzayı basıyordur. Zaten senin hocan orada bulunuyorsa o komisyon kesin kez lolololol.

Özetle tamamen hocanın insafındasın ama itiraz edersen ileride en azından için rahat olur.

babacum doğru demiş, maddi hata var mı diye bakıyorlar ama o komisyon isterse maddi hata(!) bulabiliyor. Maddi hata olmadan not yükselttiğim oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...