Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanet'ten 15 milyon dolarlık cami projesi

escape

Öne çıkan mesajlar

Bir çok bilim adamının zamanında kilise baskısına maruz kalmamak için rp yaptığı gerçeğini bir kenara bırakıyorum.

Her dine inanan cahildir demedim zaten din aileden gelen bişey sorgulayıp sorgulamamak onun problemi. Garbage daki genel tutumumun aksine din bana inanılmaz komik gelse bile yukardaki çıkarımı yapınca EINSTEIN LOLOL diye atlayan biri veya biz maymun muyuz lan şimdi diyip evrim teorisini çürüttüğünü sanan biri olmadıkça gayet tartışırım o insanın neye inandığı da umrumda olmaz.

Ama gayet arkasındayım eğitim arttıkça dini inancın azalacağı düşüncesinin. Kimse bana dogmalarla dolu bir hayat tarzını benimseyen insanların ( adam dini biliyodur bi sebepten kabul etmiştir sorgulayıp, babasından gördüğü için değil. İşte her dine inanan cahildir ve eğitim arttıkça inanç azalır arasındaki kırılma noktası bu. Aileden görüp sorgulamayanlar ve sorgulayıp eyv diyenler.) Method olarak bile olsa ateist insanlardan daha progresif olacağını idda etmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Einstein sizin yaratıcı tanrınıza inanmıyor arkadaşlar.
Evet pantheist adam.
O körsüz topal bilimdir diye gevelediğiniz vakit gazetesi forward mailındaki tanrı allah değil. Evren ve onun çözülemeyen kısımlarından bahsediyor god diye.
Tanrı evrendir fakat bilinçli değildir. Git 1 ay yemek yeme hadi yürü arabistana şu binanın etrafını gez demez.

ben benim tanrıma inanıyor diye bir şey demedim.
ateist olmadığına eminim dedim.
Keza konumuz Einstein'in inancından ziyade bilim adamlarının harbicilerinin dinsiz olup olmadığı ya da dindar olan bilim adamlarını yok sayman haline geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Ama gayet arkasındayım eğitim arttıkça dini inancın azalacağı düşüncesinin. Kimse bana dogmalarla dolu bir hayat tarzını benimseyen insanların ( adam dini biliyodur bi sebepten kabul etmiştir sorgulayıp, babasından gördüğü için değil. İşte her dine inanan cahildir ve eğitim arttıkça inanç azalır arasındaki kırılma noktası bu. Aileden görüp sorgulamayanlar ve sorgulayıp eyv diyenler.) Method olarak bile olsa ateist insanlardan daha progresif olacağını idda etmesin.

http://www.youtube.com/watch?v=Gz4jarIe_5k
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Einsteinın bir anısı vardır, ateist bir profesöre karşı verdiği, Feyste dolaşıyordu hatta.

İyi kötü Tanrı şeytan diye.

[video]http://www.dailymotion.com/video/x9f48y_albert-einstein-does-evil-exist_tech#from=embed?start=0?feature=oembed" width="459">

Hatta bir lafı daha vardır,
Tanrı zar atmaz diye.

Newtona gelince, adamın fikirleri zaten belli, evren büyük ve muhtaşam bir saat gibidir, bir ustası vardır ve tıkır tıkır işler diye.

ünlüler ne demiş bak bakalım özellikle einstein e . tanrı zar atmaz derken einstein allaha inanıyor diyorsan sana uzun uzun yazarım ayrıca.
http://forum.paticik.com/read.php?62,4942850
Sosyal ağlarda paylaş

hagii sen de o kadar taraflısın ki emin ol dini konuları kimse tartışmaz seninle burda

HOŞ NİYE DİNİ KONULARI TARTIŞIYORUZ LAN?

değişen bişey mi bu, hayır. Bana doğru olan sana yanlış. Sen yanlış bu diye biyerini yırtsan bana doğru o, yırtmayın hiç. Ben de yırtsam size yine yanlış, yırtmamak lazım.

Sakin olun.

edit: 15 milyon dolarlık cami projesini tartışabiliriz tabi. Ama Allah vardır-yoktur, komik şeyler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

seagle bana taraflı dedin

bunlar böyle değil. konu einstein allaha inanıyor mu bunun tek cevabı var. var sa merak eden dökeyim yazıları buraya bilgilenin.

seagle bana bazı konular bana göre öyle sana göre öyle dedin. ben sana allah var mı yok mu demedim ki. burada tek cevabı olan bir konu var ve başka yere sıçramıyor konu.

ilk yazdığımda var sa kafana takılan çözelim
Sosyal ağlarda paylaş

Hagii said:

peki forum ahalisine bir sorum var. devletten karşılanan para ile kilise yapılsa tepkiniz ne olurdu

of. bitti sanıyordum böyle sorular.

inanmakla yobazlığı karıştırmayın. Yobaz adam karşı çıkar kiliseye doğrudur, ama her inançlıyı yobaz zannetmediğini sürece sorun yok zaten. Yobaz nüfusu da çok az, sadece onları görmek isterseniz çok gözükürler o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hagii said:

seagle bana taraflı dedin

bunlar böyle değil. konu einstein allaha inanıyor mu bunun tek cevabı var. var sa merak eden dökeyim yazıları buraya bilgilenin.

seagle bana bazı konular bana göre öyle sana göre öyle dedin. ben sana allah var mı yok mu demedim ki. burada tek cevabı olan bir konu var ve başka yere sıçramıyor konu.

ilk yazdığımda var sa kafana takılan çözelim

genel olarak tartışma allah var mı/yok mu tartışması. Hatta geçenlerde garbıçta açtığın konu da içerik olarak "allah yoktur bak millet neler söylemiş" diyor. Bırakın abi milleti ya, inanan inansın inanmayan inanmasın, niye zorla çatışıyoruz. Sadece sen değil olay, çok kişi var forumda böyle. İnanan da aynı şekilde var inanmayan da var. Sakin olun, rahat olun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...