Sam Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 aslında bizans'ın yüzyıllar boyunca merc'ler sayesinde ayakta kaldığı düşünülürse çok çok abartı değil heh. öte yandan 20'lerinde ölen krallar filan da var o zamanlarda, tıp filan hakgetire. ill, maimed filan yiyince health bonus trait yoksa gg'ye meyilli. fakat müslümanlar genel olarak güçsüz çünkü eski oyunda ordu tech'leri ileriydi ve o tech'ler direkt eziyordu. stewardship'leri de iyiydi, levy ona göre belirlendiği için gene eziyorlardı. hal böyle olunca alparslan ordusu da daha büyük olduğu için eziyordu direkt. şimdi tam tersi olmuş yani. yamayla ayarlamaları lazım ama nasıl yapılabilir orası meçhul. bir de yeni ordu tech'lerini çok anlamsız buldum eskiye kıyasla. eskiden 5 ataktan 20 atağa çıkılıyordu, şimdi %25 bonus alınıyor toplam lol. %400 nerde, %25 nerde. ama bunların dışında her açıdan son derece başarılı oyun, paradox'tan çıkan en iyi oyunlardan biri olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 off mükemmel olmuş lan. biraz baktım da. patchsiz oynanır durumda mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 sanırım en yamasız oynanabilen paradox oyunu oldu bu sefer ama ilk gün yaması çıkaracaklarını söylemişlerdi, 36 saate gelir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 fede said: off mükemmel olmuş lan. biraz baktım da. patchsiz oynanır durumda mı acaba? fede sevdiyse ben de severim diye düşündüm indiricem halbuki fede gidip futbol menejerliği de oynuyodur mesela ama ben onu sevmem sanırım içgüdülerime güveniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 o postu attıktan sonra daldım. şimdi kalktım başından. anca çözdüm mevzuyu. ayrıca evlendirme meselelerinde, hak iddia etmelerde filan baya bi anlamadığım yer var hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Başlık parası var mı başlık?? parasız kızımı değil günahımı bile vermem!!1! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 fede laws kısmında en büyük oğla kalsın herşey seçili değilse sağa sola bölüştürüyo toprakları titleları sanırım ondan. 2 senede bir liege değiştiriyorum. bi ingiltere 6000 lik ordu getiriyor, bi o cruel bilmemne. valla yalama oldu ülke ama neyseki claimleri biriktirmiştim kim güçsüz kaldıysa o sırada claim açıp kapıyodum.. taa ki aldığım topraklardan 6k revoltlar çıkana kadar. çok dengesiz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 hehe değiştirdim fikrimi, yama beklemek lazım sanırım. altın ordu ve tötonlar gelince onların bütün karakterleri, prestijleri, orduları filan bana geçti hangi ülkeyi seçtiysem seçeyim. ilk gün yaması halleder herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 oh mondiö! daha çıkmamış oyunu oynuyorlar çohayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Strategy informer 9.5/10 vermiş. Link Sam ciddimisin nasıl oldu o ya. Bide title nasıl biriktiriyosunuz pek toparlayamadım ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 ben de anlamadım nasıl olduğunu ama bütün keyfimi kaçırdı, o tarihlere yetişmedim daha gerçi. yamalarla uyumlu olacak eski save demişlerdi yeni paradox oyunları için, eğer öyle oluyorsa ne ala yoksa çok keyfim kaçacak. :/ valla title filan birikmiyor, 10 yılda bir filan claim alabiliyorum (%10 yıllık şans) ki çok stratejik davranırsam usurp'la filan hadi 6-8 yılda bir hrıstiyan toprağı ancak. müslüman ve paganlardan çatır çatır alıyorum ama. bayağı ezildi gerçi müslümanlar ilk 40 yılda, selçuklular iç savaşlarsa darmadağın oldu. ben bizans'la kaya gibi sağlam duruyorum heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 ss koysanıza beyler realmlarınızın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 kral mral oynamıyosanız, illa biri çıkıyo plot kasan, imprison + banish = free demesne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 aha Kingdom of Ireland Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 of bu sakal tam bir virüs gibi yayılıyor ya. :( http://img194.imageshack.us/img194/4782/ck21.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 castle kurmaya para değer mi? güzel levy artışı falan oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 levy lazımsa kesinlikle, 1337 senaryosu açıp baktım da levy'si üçe katlıyor city'i ve ağır piyade ve ağır süvari veriyor tonla. şehirler lapacı veriyor. benim imparatorluk nasılsa büyük, kendi levy'mi hiç kullanmıyorum diye sallamadım ama ufak ülke için önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 ya galicia'yı aldım alalı müslümanlar rahat bırakmıyor birini yeniyorum öbürü savaş açıyor knights templar'a para yetiştiremez oldum arkadaş bırakıp gidicem sonunda bu toprakları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 varangian guard efsane yalnız, kiralaması ucuz ve kendi başlarına bütün dükalıklara bedeller heh. öte yandan oyun ilerledikçe merc'lerin sayısı artmadığı için genel tabloda zayıf kalıyorlar imparatorluklar 200-300k filan çıkarmaya başladığı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 müslümanlarla savaşırken monthly cost almıyor mu ya holy orderlar? yada defend yaparken mi almıyorlar acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 alıyorlar, sadece çağırması piety ile. karın tokluğuna savaşıyorlar işte. :P yalnız 1066 bizans ile direkt ezdim, 1082'den başlayacağım şimdi alexios komnenos (papa'dan yardım istemesi ilk haçlı seferini başlatan, bizans'ı toparlayan hanedanın kurucusu) ile bütün anadolu gitmişken. kılıç arslan ile cenk ederim. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 bizansla oynamadım hiç ya ck1de de. direk büyük imparatorlukla oynamak nasıl oluyor bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 böyle oluyor: (:P) http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01489/car_1489612i.jpg içteki kamplaşmalar en büyük sorun oluyor dış düşmanlardan ziyade. devamlı bizans entrikaları heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Ben güney fransada HRE ile komşu olan bi kontluktan başladım. Bi kız kardeşimi Navarra Kralı ile diğerinide bağlı olduğum Toulon Dük'ü ile evlendirdim. Title fln geçer diye gelen giden yok :) Öte yandan Toulon Düşesi olan kız kardeşim heir'im olan oğlumu öldürmeye çalışıyo plot u keşfettim ama bişey yapamıyorum. 2 tane vassalım yardımcı oluyolarmış sonra desteklerini geri çektirdim fazla bi aksiyon olmadı küçük kontluk olunca. Bu arada fransa direk ispanya'ya doğru yardırdı.İspanya krallıklarıda Galiçya altında birleşti yardırıyolar. Dikkat ettiğim nerde bi pagan müslüman var sürekli saldırıyolar onlara biraz saçma olmuş. Bizans ve HRE de iç savaşlar çıktı fakat durumu toparladılar. Müslümanların military tech açısından eşit olmaları yanlış olmuş. Zaten Avrupaya göre çok ufak bi alandalar levy sıkıntısı var tech ile kapatmaları lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2012 evet casus belli almak çok zor olduğu için hrıstiyan olmayanlara saldırmak dışında seçenekleri yok gibi haritanın yarısının. müslümanlar o kadar koordineli saldıramıyor ve güçlü devletleri uzakta kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar