huun Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 gerekli bütün bilgiler oyunun içinde var zaten. kafana takılan yerlerin yanındaki soru işaretlerinin ya da düğmelerin üzerine fareyi getir, kısa bilgileri veriyorlar orada. pratikteki sonuçları için ya deneme yanılmayı dene!!! ya da googlela ya da burada sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 oyundaki herşeyi tooltip okuyarak öğrenmek mümkün neredeyse, sıkılmadan okuyun illa ki. önceki paradox oyunları gibi bu bakımdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Bende burada takıldım, bir türlü kraliyeti ele geçiremiyorum ne denediysem olmadı. 11/10 Dynesty Duke olarak İskoçyadayım, iskoçyanın en güçlü soylusuyum, haliyle İskoçya yönetiminde olmak istiyordum ve Kral'a Savaş açıp kazandım. Başkenti ele geçirmeme rağmen nası oluyorsa başkenti başka bir claim'e taşıdılar. Bende tahtından edilen Kral'ı kendi Court'uma çağırdım. Ailesiyle geldikten 2 yıl sonra eski Kral öldü ve oğlu'da İskoçya veliahtı olduğu ve benim court'umda bulunduğu için 6 yaşındaki çocuk Kral'ın elinden tacı almak için bu Casus Belli'yi öne sürerek yeniden Kraliyet'e savaş açtım ve yine kazandım. Bu savaşlar sırasında bana karşı görüşte hiçbir soylu kalmadı, hepsi ya öldü ya esir düştü ancak yinede tacı giyemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackSheep Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Aga kraliyeti ele geçirceksen en iyi yöntem tahta claimi olan bitane hatun bulup onla evlenicen sonra onu tahta geçirmek için savaş açıcan.Sonrada karın ölünce oğlun kral olucak..Yada prenseslerden biriyle evlenip aynı olayı yapıcan.Gerçi biseferinde hiç claimim falan olmamasına rağmen Fransa Kralı veliahtsız öldü diye ben kral olmuştum o nası oldu hiç bilmiyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Lord_Argos said: 11/10 Dynesty Duke olarak İskoçyadayım, iskoçyanın en güçlü soylusuyum, haliyle İskoçya yönetiminde olmak istiyordum ve Kral'a Savaş açıp kazandım. Başkenti ele geçirmeme rağmen nası oluyorsa başkenti başka bir claim'e taşıdılar. Bende tahtından edilen Kral'ı kendi Court'uma çağırdım. Ailesiyle geldikten 2 yıl sonra eski Kral öldü ve oğlu'da İskoçya veliahtı olduğu ve benim court'umda bulunduğu için 6 yaşındaki çocuk Kral'ın elinden tacı almak için bu Casus Belli'yi öne sürerek yeniden Kraliyet'e savaş açtım ve yine kazandım. Bu savaşlar sırasında bana karşı görüşte hiçbir soylu kalmadı, hepsi ya öldü ya esir düştü ancak yinede tacı giyemedim. Baskasinin claim'ini kullanarak savas acarsan taht ona gider, cunku onun adina savas acmis oluyorsun. Direk kralligi hedeflemek yerine, once diger duklukleri ele gecirip sonra da topraklarin buyuk kismi senin olunca krallik icin claim koyman daha saglam bir yontem olur. Ama tabii uzun surebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 pof ilk başladığımda elective'e geçtim 6-7. hükümdardayım şuan da artık iyice sıkıntı ve stress yaratmaya başladı elective law tek tek 5-6 kingdomun her vassalına şirin gözükecem diye canım çıkıyor ama law'ı değiştirsem bu seferde çılgın bi shitstorm çıkacak napsam bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 sicily ile danimarkayı alsam çok mu gereksiz olur be? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 heh evet bayağı. hiç çekilmez o kadar uzak mekanın isyanları. 1.6 ve sword of islam dlc 19'unda geliyormuş diyorlar, dev diary'lerde de bayağı mekanik değişiklikleri vardı müslümanlar için. yeni oyuna başlayacaktım ama beklemeye karar verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 ispanyadaki tüm krallıkları toplayınca spain kurma falan olsa ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 evet olacak. :) bir sürü yeni kurulabilir imparatorluk geliyor 1.6 yamasıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 güzeeel. Abi benim çocuklarım falan kardeşlerim hep X of Africa diye geçiyor delirecem ya nereden musallat oldu bu africa anlamadım has be has italyan sicily çocukları sdfs 1.6'nın kendi başlığı var mı yoksa islam dev diary içinde mi konuşuluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 islam dev diary'lerde geçiyor, onlarda var yamayla ilgili herşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 abi primary title'ım falan değil niye African Princess falan çıkıyor ailemde ya uyuz oldum lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 levy 0/0 kalıyor asker üretmiyolar neden acaba çözemedim bunu bir türlü. yeni aldığım şehirlere yönetici felan yerleştirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 http://forum.paradoxplaza.com/forum/attachment.php?attachmentid=55737&d=1339156567 Penaltıya gel. Lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 abi paradox bile bu kadar batili kafasiyla düşünüyorsa yuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 hah gülünür valla ya. Sultanın tipte hamit terk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 her karının %50 si state skille ekleniyo olsa.. aceba 80 e felan vurulur mu state diplomacy felan :D Pallando said: levy 0/0 kalıyor asker üretmiyolar neden acaba çözemedim bunu bir türlü. yeni aldığım şehirlere yönetici felan yerleştirdim yeni aldığın yerler 3-5 yıl 'kendine anca geliyo' penaltısı alıyo. blitzkrieg diyip löpçük diye tüm dünyayı alma diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 İlk evlendiğin kadının skilleri geliyor sadece bonus olarak diğerleri sadece ally olma falan filan işlerine yarıyor skill vermiyor. Birde rütbesine göre ayarlamışlar o evlenme olayının penaltısını mesela sultansa 4 kadın şart, beyse 2 falan filan gibi. Mantıklı aslında düşün bir Osmanlı sultanı sadece tek bir kadınla evlenip birlikte oluyor hayatı boyunca banko dedikodular falan çıkardı binbir türlü = - prestige. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 şehrimin yöneticisi bana başkaldırdı ama savaş açamıyorum adama sadece barış önerebiliyorum nasıl öldürebilirim bunu ya çok canımı sıktı başkentim işgal altında gösteriyo çıldırıcam. edit : adamla sağ altta savaşta görünüyorum ama :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Ordu yollayip sehri ele gecir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Komutan said: Ordu yollayip sehri ele gecir. Şehrin içinde ordu zaten vardı. Başka birlik daha yolladım diplomat yolladım olmuyor genede. Adamın birlikleri yok şehir sadece onda görünüyor o kadar. ama bitiremiyorum savaşı.Barış önerip prestijte kaybetmekte istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Adam gelip şehrini işgal etmişse sende ordunla geri alacaksın şehri işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Kontluğun içindeki tek bir şehir onda sadece geri kalan bende ama şehire saldıramıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 yüzde kaç yeniksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar