ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 arattım bir kaç konu da var bununla ilgili ama hortlatmak yerine biraz da bencilce sebeplerden açtım bu topakı. bir kaç sorum var; şimdi öncelikle biz 3 arkadaş gitmeyi planlıyoruz ve yeni mezunuz yani teknik olarak asker kaçağı ve işsiz statüsündeyiz velhasıl ikimizin daha öncesinde şengen vizesi almışlığı var, üçüncünün yok. ilk sorum bu vize almak ne derece zor olur, alamama ihtimalimiz nedir, hangi ülkeden daha kolay alırız şengeni? ikinci olarak tatilin süresi ne olmalıdır? okuduğum bloglarda genelde 2-3 hafta arası yapmış insanlar ama 3 hafta yapıp da feci baydık diyenler de var. üçüncü olarak sefil olmamak için aşağı yukarı ne kadar para kotarmak gerekir 3 hafta dersek? dördüncü olarak hangi ülkeler görülmelidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Nereye gitceğinize göre harcayacağınız para da değişecek. Doğu Avrupa'da ucuza ve güzelce dolaşabilirsiniz. Ama bilindik yerleri gezicez, ben şurayı burayı biliyorum diyecekseniz İtalya'dan başlayıp İspanya-Fransa-Hollanda yapıp oradan uçakla dönebilirsiniz. Yine de harcamalarınızı genellikle midenize yapar ve restoran yerine marketlerden alışveriş yaparak sandviç fln şeklinde beslenirseniz fazla harcamanız olmaz. Geceleri trende geçirerek hostel derdinden de kurtarırsınız. 2 günde bir hostelde kalırsanız hem orada mutfakta kendi yemeğinizi yapar, hem de duş ihtiyacınızı karşılarsınız, biraz da dinlenmiş olursunuz. Vize alırken size varlıklarınızı soracaklar. Burada sıkıntı yaşamazsanız vize sorunsuz çıkar. Turist vizesi alacaksınız sonuçta. Interrail biletiniz, kalacağınız yerler vs. ödenmiş olursa, bankada da bir miktar (gideceğiniz süreye bağlı) para gösterirsiniz. Veya ebeveynleriniz harcamalarınızı karşılayacağına dair bir dilekçe yazar ve kendilerinin tapu-araba-banka durumlarını gösterirler. Bazı şehirlerde hiç gecelemeden gezebilirsiniz, bazılarında 2 gece kalmanız gerekebilir. Planınızı gitmeden önce yaparsanız çok rahat edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 biriniz vize bile alamaz demiş, diğeri problem olmaz demiş :) cevaplar için teşekkürler bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zarif Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 asker kaçağıysanız memleketten nasıl çıkacaksınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Zarif said: asker kaçağıysanız memleketten nasıl çıkacaksınız asker kaçağı espriydi canım yeni mezun olduk henüz tecil ettirmedik anlamında söyledim. yeni mezun olarak 2 sene tecil ettirebiliyoruz ve ettireceğiz de vize başvurusundan önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Almanya ve Hollanda'dan vize almayı denemeyin, ailenizin ekonomik durumunun iyi olduğunu göstericek belgeleri sunarsanız Fransa'da sorun yaşam ihtimalinz az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Myrica said: hiç zannetmiyorum vize alabileceğinizi,ama deneyin:P türkiyeye seni bağlayan birşey yok şu an çünkü,adamlar ona bakiyor of of nasıl da bilmeden sallamadır bu ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lenas Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Rahat olun paranız tapunuz varsa italya'dan falan kolay alırsınız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 nasıl anlayabilirler peki donup donmeyecegini? vize gereklerini yerine getiren, sicili temiz olan herkes vizesini sorun yasamadan alır. senin arkadasların agır sıkmıs. onlara kalsa bu is, kimse mezun olduktan sonra yurtdısına cıkamaz. lol yahu ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 mezun ve işsiz olan herkesin schengen alma ihtimali azalır. Mesela yüklü bir hesabın falan yoksa adına Almanya'dan kolay kolay alamazsın, ekstra bir şeyler bulman gerekir, davet gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 interrail biletinizi önceden alıp,biz interraila gitcez derseniz bir sorun yaşamazsınız gibime geliyor.biz zamanında italya'dan almıştık ve bir sorun yaşamadık hatta ben konsolosluğa bile gitmedim arkadaşlarım götürdü ve aldı belgeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar