Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakkari'de saldırı: 8 şehit 14 yaralı

vuvuzela

Öne çıkan mesajlar

Quiternoob said:

Daesu said:

kronolojide bi problem var peçenekler oguz kaan destaninda adi gecen boylardan biri. kıpçakların ise ismi m.ö yazitlarda var

Peçenekler Oğuz boyudur çünkü, Kıpçaklar Oğuz değildir. Yazıttan kastın ne bilmiyorum ama Türkler'in ilk yazıtları MS 500lerdeki Orhun Yazıtları'dır. Çin kaynaklarında ise Kıpçaklar ilk defa 9yydan itibaren geçmeye başlar. Daha öncesine ait bir kaynak yok.
Daesu said:

kıpçaklarında bir bütün halinde yaşamadıgını biliyorsunuzdur heralde. mısırdada kıpçak var sibiryadada.

Mısırda'ki Kıpçaklar olsa olsa Avrupa'ya gittikten sonra Kafkaslar'dan yapılan akınlarda Müslümanlar'a esir düşenlerdir. Politik olarak genişledikleri 11yy'dan önce Avrupa'da Kıpçak varlığına dair bir bulgu yoktur.
Daesu said:

kürt ile türk farklı dilleri milleri farklı diyen birine 2 türk grubun karsılasmasından örnek verdim.

Verdiğin örnek gerçek olsa bile konumuzla hiçbir alakası olmazdı. Kürtler Türki bir kavim değildir, hele hele 1500 yıl önceki olaylarla bugünküler bağdaştırılamaz.

meriç savaşıyla karıştırmışım kıpçak-peçenek anlaşmazlıgı burda yaşanıyor.
oda şöyle geciyor

said:
Peçenekler bu sırada İstanbul’u almak isteyen Çaka Bey ile anlaştılar. Buna göre Peçenekler karadan, Çaka Bey denizden İstanbulu kuşatacaktı. Bizans İmparatorluğu bu tehlikeden kendini başka bir Türk kavmi olan Kıpçakların yardımıyla kurtuldu. Oğuzlardan sonra Balkanlara gelmiş olan Kıpçaklarla anlaşan Bizans yöneticileri, Meriç kıyısında göçebe iki gücü birbirine kapıştırdılar. Sonuçta Peçenekler ağır yenilgi aldılar. (1091- Meriç savaşı). Bu olaydan sonra Peçeneklerin bir kısmı Macaristan’a çekilerek Macarlara karıştılar. Bir kısmı da Vardar nehri boylarına yerleştiler ve Slavlaştılar. Bir kısmı da Bizanslılar tarafından alınarak Kıpçaklarla birlikte Anadolu’ya Selçuklular’a tampon maksatlı yerleştirildiler. Fakat 1071 Malazgirt Savaşı Bizans ordusunun önemli bir kısmını oluşturan Oğuz-Peçenek-Kıpçak Türkleri saf değiştirdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

anadilde eğitim olmalıdır
vicdani ret hakkı olmalıdır
belediyeler özerk olmalıdır
"millet" bölünmez bir kavram değildir
.

*Ülkemizin anadili Türkçe, oradaki adamlar Türkçe bilmezlerse bizden bana göre daha çok uzaklaşırlar. Kürtçede görülsün isteniyorsa seçmeli görülsün tabi almanca/fransızca/ingilizce seçmeli olucağına kürtçe olabilir isteyen eğitimini görebilir.

*vicdani red askerde adam olacak çoğu kimseyi eğitimsiz bırakır diye düşünüyorum. Tartışılır tabe :)

*belediyeyi özerk yapmak derken?

*'Türk milleti' bölünmez bi kavramdır öteki türlü senin dediğine gelir, 2. 3. sınıf vatandaşlar olur
Sosyal ağlarda paylaş

ah işte milli eğitim gençlerimizi ne hale getiriyor..neyse yılmayalım açıklayalım;

1) ülkelerin anadili olmaz, resmi dili olur. toplumların anadili olabilir. aynı ülke içinde birden fazla anadil bulunabilir rahatlıkla, birçok ülkede de vardır. bu dillerde eğitim de vardır gayet.

2) vicdani ret bir haktır, dünyadaki birçok ülke tarafından kabul edilmiştir, bu ülkelerin ordularında herhangi bi zaaf oluşturmuş mudur? pek sanmıyorum.

3) belediyelerin merkezi hükümetten özerk olması, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, farklı dillerde tabelalar/sokak-ilçe-köy adlarının veya özel isimlerin konabilmesi kısacası eğitim, dış ilişkiler ve güvenlik meseleleri haricinde özerk yerel yönetime geçilmesidir.

4) millet, ülkeyle veya devletle veya toprakla aynı şey değildir. kendisini "tek millet" sayan bir milletin içinde bambaşka bir kültüre-dile-sosyal yapıya sahip başka bir topluluk veya topluluklar varsa, ona tek millet-bölünmez millet demek abestir, zaten o millet bölünmüştür. bu, fiziksel bi bölünme değil, kategoriktir. bütün ülkelerde toprak bütünlüğü esastır, eyvallah, ama millet bütünlüğü esas değildir. çünkü bu sefer milleti tanımlama kısmında zorluklar çıkar; ülkemizde olduğu gibi. "Türk" olmak, evet anayasada T.C. vatandaşı olmak olarak tanımlansa da aynı zamanda Türk adı, bir etnik kökenin adıdır. ve geçmişteki uygulamalarda türklüğün "türk etnik kökenine sahip olmak" şeklinde yorumlandığı olmuştur.

dolayısıyla Türk kavramı, bir millet içindeki bütün parçaları kapsayıcı bir isim olarak kullanılamaz. Ne kullanılabilir? Türkiyelilik. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı. böylece millet tanımlanırken kan bağına veya hali hazırdaki bir etnik kökene değil, toprak bağına atıfta bulunulur-millet içindeki farklı unsurlar da güzelce kapsanmış olur.

bu maddeler yüzünden bizim anayasamızın kökten değişmesi gerekiyo zaten. "dili türkçedir" yerine "resmi dili türkçedir". "devlet, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" yerine "bu sınırlar içinde yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır (veya Türkiyelidir), devlet, ülkesiyle (ya da üzerinde faaliyet gösterdiği topraklarla-sınırlarla) bölünmez bir bütündür".

gelelim dasaaa'ya, dün zaten "bu şiddetin tırmanışının açılımların az olmasıyla gerçekleştiğini düşünen salak var mı" şeklindeki mesajınla şahane bi moderasyon örneği sergiledin. ben benzer bi cümle kursam uyarıyı basabilirdin gayet. bugünse "aşiretleşme" derken avrupalılarla pkklıları mı kıyaslıyordun? pkk mı aşiretleşiyo? örgüt aşiretleşebilir mi? hayır. peki bölünmeyi isteyen herkes pkklı mı? bence değil, hatta türkler arasında da bölünelim gitsin anasını satayım diyen var. boru mu?

basbaya kürtlerle, ya da kürtlerin çok büyük bir kesimiyle avrupalıları kıyaslıyodun, ağzına geleni de bi güzel saydın, genellemeleri boca ettin bi. şimdi kürtlere demedim pkkya dedim diyosun, pekiii öyle olsuuuuun.

ben de diyorum ki mesela türkler tecavüzcüdür. veya türkler karılarını döver. bununla ilgili sana binlerce ve binlerce örnek de getiririm. e noldu şimdi? genelleme yaptım, gerçeği belirttim diyerek sıyrılabilir miyiz? oh ne ala, oh la la..demekki neymiş, halklar hakkında öyle topluca atıp tutarken biraz dikkat etmek lazımmış.
Sosyal ağlarda paylaş

of Sir of, Tayyip'in alt kimlik üst kimlik lafları saçmalıktı abi. Onları ısıtıp verme bize.

Burada senin dediklerine tek tek cevaplar vermek istemiyorum çünkü internette tartışmanın bir anlamı yok. Ama şunu demeden geçemeyeceğim, uzun postlar atıp, böyle biraz mantıklı olur gibi olup toplamda yine mantıksız kalmayı becerebilmen gerçekten ilginç.
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer arkadaşları bilemem de ben internette (kastım konu dışı) birşey yazarken (kastım siyaset tartışmaları) "abi haksızsın, nedenlerini de aşağıdaki 5 paragrafta sıraladım" demektense "abi haksızın ve saçmalıyorsun" demeyi tercih ediyorum çünkü bazılarının aksine ne diğer insanlara birşey öğretme isteğim ne de "bakın lan ben bu işleri deli gibi biliyorum" deme isteğim var. Rapor okusam böyle olmazdı ama.

edit: anlatım bozuklukları ve okuduğumuzu anlama
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kaçırdığın nokta da işte ben genelde kim kazanıyor kim kaybediyor diye bakmıyorum olaya. Capture the flag oynamıyoruz :)

Benim "argümanım" senin "argümanını" döver kafasında olmadım hiç bir zaman çok şükür. Ben sadece bana ters gelenin ters geldiği noktayı hafiften belirteyim karşı tarafa yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

yani diyorsun ki dolduramiyorum attigim mesajin icini, bos mesaj atiyorum. peki o zaman niye atiyorsun? adam kasmis 5 paragraf yazmis. bastan sona sacmalik da olabilir, noktasiyla virguluyle dogru da, az dogru cok yanlis da; ama ugrasmis, duzgun bir uslupla dusuncesini ifade etmek icin elinden geleni yapmis.

ne karsilik vermissin? birak mesajda, topicte bile adi gecmeyen tayyipten dem vurmak ve sacmaliyorsun demekten baska bir katkin yok su tartismaya, ama israrla her mesajin altina bir cevap yaziyorsun, senin de az once belirtmis oldugun gibi bombos olsa da

niye yaziyorsun peki? ctf oynasan, hepimiz icin daha verimli olmaz mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:

O mesaj da sana göre boş.
Adam da düşüncesini ifade etmiş. aynı senin düşüncesini ifade etmiş kasmış yazmış dediğin adam gibi.
karşıt düşünceye saygı olsun saçma olsa bile.

dusuncenin sacma olmasi sorun degil dynun, bir daha bak mesajima

dogrusunda yanlisinda degilim; adam kendisi diyor ki 'uzun uzun fikir yazacagima sacmaliyorsun der gecerim', ben de diyorum ki madem fikir ifade etmiyor / edemiyorsun, o zaman niye satasiyorsun? hadi bir topicte bir kere yaptin, neden her topicte ayni adamin her mesajinin altina yeniden 'sacmaliyorsun lololo' yaziyorsun?

dolayisiyla o mesajimi fikir ozgurlugune darbe ya da karsit goruse saygisizlik olarak yorumlamak agir carpitma ya da cok ciddi yanlis anlama ister

edit; tekrar belirtmek isterim ki gozleme dayali olarak yazmadim o mesaji; kendisi acik acik

Aket-Atum said:

"abi haksızsın, nedenlerini de aşağıdaki 5 paragrafta sıraladım" demektense "abi haksızın ve saçmalıyorsun" demeyi tercih ediyorum çünkü bazılarının aksine ne diğer insanlara birşey öğretme isteğim ne de "bakın lan ben bu işleri deli gibi biliyorum" deme isteğim var

demis oldugundan, direk bu mesaja cevaben yaziyorum. carpitildigi ya da yanlis anlasildigi gibi dusuncenin dogrulugu / yanlisligi / sacmaligiyla ilgili sorunum yok; ama fikir ifade etmek istemeyen adamin fikir tartismasina girmesini tasvip etmiyorum, bu konudaki motivasyonunu da merak ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

bence sir haklı ama toplum buna hazır değil

bilmiyorum sarcastic bi cevap miydi ama ben ciddi oldugunu dusunerek cevap verecegim.

Toplum buna hazir degil diye bisi yok abi, bu ulkede kim kafasini kullaniyor? Devlet, otorite ne verse onu aliyor. O yuzden ben cok sallamiyorum onu. Yarin bu cozum olursa kosa kosa destek verirler, bir devlet politikasi olursa.

Bugun Kurtce yasagi yok, bugunun o malum insanlari 30 yil once olsaydi Kurtce yasagini savunacaklardi. Cunku ne ogretilse oyle gidiyo bu ulkede, hukumet politikasi degil, devlet politikasi neyse onu olumune savunur kitleler. O yuzden toplum hazir degil falan bahane degil. Escinsel evlilik devlet politikasi olsun, bu millet kendi cocugunun dugununu yapar.

O yuzden degistirilmesi gereken toplum degil, devlettir bu ulkede. Bu ulkede hangi degisim toplumdan kaynaklanan bir istekle basarilmistir? Demokrasi oyle mi geldi? Ve ya Turkiye Cumhuriyeti oyle mi kuruldu? Hep yukardan birileri dikte ederek basarildi bunlar. Bu iside oyle atlaticaz.
Sosyal ağlarda paylaş

günümüzde devleti olusturan toplum ama nedanko
türklerin demokrasiyi ruslar gibi beceremedigi kanısındayım ben."egitim ile baglantılı" dersen onada katılmıyorum, aydin kesim denilen grupta demokrasiden bi haber.
ki ruslar demokrasi istemediklerini kendileri zaten söylüyor. amerikanin "rusyayi batı medeniyetlerine yakın görmek istiyoruz" lafına putinin ve rusyanin "lol" demesinden belli.bizde bunu acık acık söyliyemez kimse çünki atatürkün kurdugu bir sistem var.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

fede said:

bence sir haklı ama toplum buna hazır değil

bilmiyorum sarcastic bi cevap miydi ama ben ciddi oldugunu dusunerek cevap verecegim.

Toplum buna hazir degil diye bisi yok abi, bu ulkede kim kafasini kullaniyor? Devlet, otorite ne verse onu aliyor. O yuzden ben cok sallamiyorum onu. Yarin bu cozum olursa kosa kosa destek verirler, bir devlet politikasi olursa.

Bugun Kurtce yasagi yok, bugunun o malum insanlari 30 yil once olsaydi Kurtce yasagini savunacaklardi. Cunku ne ogretilse oyle gidiyo bu ulkede, hukumet politikasi degil, devlet politikasi neyse onu olumune savunur kitleler. O yuzden toplum hazir degil falan bahane degil. Escinsel evlilik devlet politikasi olsun, bu millet kendi cocugunun dugununu yapar.

O yuzden degistirilmesi gereken toplum degil, devlettir bu ulkede. Bu ulkede hangi degisim toplumdan kaynaklanan bir istekle basarilmistir? Demokrasi oyle mi geldi? Ve ya Turkiye Cumhuriyeti oyle mi kuruldu? Hep yukardan birileri dikte ederek basarildi bunlar. Bu iside oyle atlaticaz.

bazi seyelri bir gunde toplumu hazirlamada ncozemessin

sen cok zuak kalmissin buralardan, son acilimda neler oldugunu gormemissin

haburdan gelen insanlara halk hazir degildi, tekerlekli sandalyedeki gazi beraatini kirdi "terorist gelsin uniformasiyla zafer isareti yapsin diyemi bacagimi dagda biraktim ben" diye

sorun oczulmesin diyen yok, problem 80 den beri halki hazirliycak, aydinalticak zaman var iken bu isin hep askerle cozulemeye kasilmasi, hicbir somut adim atilmamasi

o yuzden diyorum bekleyin 30 sene sonra cozulur diye, Ataturk yaptigi butun devrimleri ve izliyecegi yol haritasini daha askeri okulda ogrenciyken cizmeye baslamis, abdulhamit indirilirken saltanati kaldiralim diyenlere "daha zamani degil, desteklemiyorum" diyor, toplumlari ilgilendiren degisiklikleri hicbir zaman bir gecede oldu bittiye getiremessin, ataturk bu kafayla hariket etmis olsa, hilafetin saltanattan ayrilmasi yerine ikisinide ayni zamanda, abdulmecid azmadan yapmaya kalkmis olsa bir duvara toslar iki konudada cozum alamazdi

bekledi, once saltanati kaldirdi, abdulmecit dagitinca ve tam onun istedigi gibi hariket etmeye baslayinca bunu derhal firsat bilip halifeliktende kurtuldu

Ataturkun bri asker olarak siyasette basarili olabilmesinin sirri bu, cok uzun donemli planlar yapip anlik durumlari iyi analiz edip o tek olaydan bir devrim cikartabiliyor

buan ragmen devrim degil evrimle yapmamiz lazim diyen arkadaslarina kendisi diyor zaten "cok hizli gittigimizin fakrindayim, sakincalarindia biliyorum ancak ne benim nede ulkenin kaybedebilciegi tek bri dakikasi yok, avrupali ile aramizda zaten bu kadar sene fark var, benden sonra bu islerin tamamlanicagina inanmiyorum" zaman gene onu hakli cikartiyor ne yazikki

mevcut hukumetin en cok elestirdigim yani o
zamanlama filan dinlemeden, toplum psikolojisini zerre sallamadan, hazirlama sureci nedir bilmeden saniyesinde "ben yaptim oldu, gogogogo" diyip duvara tosluyor, yanlsi zamanda yanlis islere kafa atip iyice dugumliyor

aha kacinzi israil olayini hatirliyor? senin ulkenin ici bu kadar karisikken ve her sekil bundan ayrarlanicak dusmanalrin doluyken bir dusman daha edinmek icin cabalamak? olenler oldugu ile kaldi hicbirsey degismedi dunya unuttu gitti

aha turban sorunu, zamanla cozulebilicek durumda iken "ben bunu istesem bir cumlede cozerim" diyip anayasa mahkemesinde davayi tikadi, cok sancili bir surece sebep oldu iyilikle, mutabakatla cozulebilicek bir mesele iken, simdi en az 10 sene kimse dokunamiycak bu soruna
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...