Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakkari'de saldırı: 8 şehit 14 yaralı

vuvuzela

Öne çıkan mesajlar

Prof. ordu dediğimiz kolay yapılabilicek bir şey değil ki abi çalışmaları var sonuçta. Adamlarda istiyordur yapabilmeyi ama en başta maddi kısmı tatsız o olayın çok. Bir de ben şuna inanmıyorum Türkiye şuan ıraka girse çok ciddi sorun çıkar hölölö, operasyonla kan kustursa bu köpeklere alıcağımız maksimum tepki televizyonlarda bik biklemekten öteye gitmez..
Sosyal ağlarda paylaş

40 yıldır askerle çözmeye çalıştık,pek bişey çözülmemiş gibi duruyor.
Bu kafayla da hiçbişey çözülmez zaten.
Evinden ailesinden zorla koparılıp doğuya gönderilen üniversite öğrencisi ile dağlarda büyümüş, bir dava uğruna savaşan insanlar savaştıkça biz kaybetmeye mahkumuz.
Burdaki yazan insanların %90'ı iş başa düşse aman benden uzak olsun diyecek insanlar. Kaçımız istiyor doğuda askerlik yapmayı?
Ama tabi boşuna bişeyler yazmaya gerek yok burdaki çoğu insan zaten bu tür olayları destekledikleri siyasetçilerle beraber politika malzemesi olarak kullanmayı tercih ediyor/edicektir.

Ne zaman ki o dağa çıkanlara varolan düzenin oluşturmaya çalıştıkları düzenden daha iyi olduğunu gösterebiliriz,o zaman biter doğudaki terör.
Ha bunu da anca o küfrettiğiniz açılımla başarabiliriz o da apayrı bi konu.

Şimdi burda hükümeti desteklediğimi falan çıkarmayın,AKP gelmeden önce de fikrim buydu onlar gittikten sonra da fikrim değişmeyecek. Bu sorunun çünkü öyle askerle vurdum öldürdüm kazandım şeklinde çözülmeyeceği aşikar. Malesef hayat oynadığımız oyunlar,yada izlediğimiz diziler gibi değil. Sam Fisher'lar Jack Bauer'ler kurtarmıyor gerçek dünyayı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne açılımı kürtçe tv veya eğitim ilemi dağdan incek o şerefsizler bir kere kanlarına girmiş o hainlik gazı almışlar kürdistan hayali ile ne açılım ne başka politik-siyasi birşey bu işi çözemez ha şu konuda hak veriyorum doğuda imkanlar kısıtlı sebepleri ne acaba neden yatırım yaptırılmıyo yada yapmak isteyen terörden korkupmu yapamıyor böle aynı yerde daire çiziyor hepsi birbirini izleyen sorunlar ama başlıca sebeb belli amerika fişekliyor arkadan bu kukla şeref yoksunlarıda kürdistan hayaliyle dağa çıkıyor 3-5 zibidinin izinde böle bize saldırdı sonra operasyon yaptıklada olmaz hoş neyi konuşuyoruz bir numarali pkk sempatizanları destekcileri barış rerörö adı altında mecliste milletvekili olabiliyorsa diycek bişi yok
yokki başımızdada askeriyedede şöyle sağlam birisi anca eser gürler bıdbıd ederler.
Sosyal ağlarda paylaş

Terörle nasıl savaşılır çok güzel örnekleri var, aslında 7-8 yıl önce bizde iyi örnek olma yolunda gidiyorduk. Apo yakalandığında bülbül gibi öttü, o zaman bir kırılma noktasıydı. Para kaynakları kurutulsa, sınır ötesi operasyonlarla örgüt iyice sindirilse ve o şartlarda haklar teslim edilseydi en aza indirgenir, zamanla biterdi. Onun yerine pkknın tekrar yapılanmasına göz yumuldu. Siyasallaşması sağlandı.

Açılım dediğiniz şeyin başarıya ulaşması için gerekli şartların oluşması gerekir, şu anda ne versen daha fazlasını isteyecek bir örgüt var karşında.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru söze ne denir.
Zaten ben silah bırakıp ne istiyorlarsa versinler demiyorum ki.
Hakları verirsin, yola gelmeyenlerin de kafasına vurursun 2-3 ay,en fazla 1 sene belki tarihteki en çok şehidi verirsin ama biraz çırpınıp biterler.

Yani adamların iki seçeneği olmalı ya inip insan gibi yaşarsın yada orda köpek gibi ölürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

UniRoss said:

Doğru söze ne denir.
Hakları verirsin, yola gelmeyenlerin de kafasına vurursun 2-3 ay,en fazla 1 sene belki tarihteki en çok şehidi verirsin ama biraz çırpınıp biterler.

Abi Kürt kökenli vatandaşın elinde olmayıp, benim elimde olan ne gibi haklar var ben pek bilmiyorum şuan şahsen. Kalplerinde bi soğukluk var artık ne versen tatmin olmazlar bunlar diyesim geliyor. Üzücü bişi ama öyle bi yere getirdiler ki hak etmiyorlar hiç bişileri diyesim geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapılanlar tamamen planlı ve önceden belirlenen rotada ilerliyor.

Çok değil, 1.5 sene önce DTP'li yetkililer 2010'da Öcalan serbet bırakılması için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Bugün terörler savaşmış üst düzey komutanların çoğu çeşitli tertiplerle etkisiz hale getirildi. PKK'yla savaşmak mevcut sistemde yasadışı algısı yaratıldı, eski tetikçilerin, ihbarcıların, yalan telefon kayıtlarının vatanseverleri bastırması sağlandı.

Medyada Öcalan'ın serbest bırakıldığı taktirde saldırıların son bulacağı yönünde haberler artmaya başladı. En son bir AKP milletvekili serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Kürdistan bölgesel yönetimi de resmi olarak tanınmak için 2011 başını belirledi.

Tüm bunları alt alta koyup bakınca BOP projesinin ne kadar güzel uygulandığı ortaya çıkıyor. Bir devletin başbakanı olduğunu söyleyen şahıs başka bir devletin proje görevlisi oluyor. Cumhurbaşkanı diye geçinen kişi, ABD görevlileriyle gizli anlaşmalar imzalıyor.

Ne var ki durum yavaş yavaş tersine dönmeye başladı. İşbirlikçilerin planları bir bir suya düşüyor. Önce savunma hakkının gaspına yol açacak şekilde tutuklanan Mehmet Cengiz, ardından tarikatların, cumhuriyet yıkıcısı gericilerin üzerine gittiği için kanunsuz bir şekilde kaç aydır tutulan İlhan Cihaner, son olarak da Çetin Doğan serbest bırakıldı. Ergenekon davasına bakan mahkeme başkanı Köksal Şengül bile artık dayanamadığını, içlerinde köstebek olduğunu, bu hükümetin gittiği an davanın seyrinin değişeceğini söyledi. İlk defa Doğu Perinçek dahil pek çok kişinin hukuksuz biçimde tutulduğunu belirtti.

Sam gibileri de hala burada ordunun darbeciliğini bahane edip olayları farklı noktaya çekmeye çalışıyor. Konuya cevap vermeden duramıyor ama pek güzel açılan konuları adminlere şikayet edebiliyor. Darbe planları yaptığı söylenen ama atılı iddiaların hiçbirinin kanıtlanamadığı onlarca komutan içerdeyken, dönemin genelkurmay başkanı kafasına göre dışarıda dolaşırken bu Sam'i ve onun gibi düşünenleri hiç rahatsız etmiyor.

Ölen askerler için gerçekten üzülüyorum, ne yazık ki çeşitli pisliklerin söz sahibi olduğu bir dönemde askerde bulunma şansızlığına düştüler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne hakkından bahsediyorsun ki. Adamlar alışmış yattıkları yerden kolay para kazanmaya, ya devlet veriyor ya da kaçakçılık yaparak senin kazanamayacağın parayı hiç yorulmadan kazanıyorlar.

Eee biz enayi miyiz? Ben 17 yıldır niye okuyorum, vergilerimi veriyorum, vermezsem ceza alıyorum? 3 kuruş para kazanıp, hayatımı devam ettirebilecek kadar para kazanmak için neden okulda sabahladım?

Devlet doğuya bakmıyor, dışlıyor mu? Öyle söylüyorsunuz ki, sanki duvar örmüş, orada yaşayan halka hayvan muamelesi yapıyor? Devlet yapacağını yapıyor. Eğer yaşam şartları hala kötüyse bu orda yaşayanların suçudur. Bana da elektrik veriyor, su veriyor, üstelik ben parasıyla bu hizmetleri alıyorum. Eee bize verip de onlara vermediği ne hizmet var peki?

Sanki bize dedi ki kardeşim al sana üniversite hadi git izmir'de takıl 6 sene, o bar bu bar gez, karı kız takıl rahat rahat. Okul falan düşünme ben halletcem, çalışma hiç sen. Al bu da harçlığın olsun cebinde dursun, ödeme boşver. Böyle mi okuyoruz biz?

Aldığım kredinin 15 milyar geri ödemesi geldi. Ortaokuldan beri bir yerlere gelebilmek için çalıştım. Üniversite zamanı herkes gezerken haftasonumu okulda geçirdim. Millet boş boş gezerken ben bir şeylerle uğraştım. Sonuç olarak bırak da biraz insan gibi yaşamak hakkım olsun. Sanki kürtlerin arasından çalışıp, ciddi olarak hakkıyla para kazanan insanlar yok. Ama asıl kürt sorununu oluşturan tiplere bakarsan, ilkokul belki okumuştur. Neden? Çünkü oturup çalışmak zor geliyor. Hakkıyla para kazanmak zor geliyor. Ne gerek var ki? Adam gibi 2 kilo uyuşturucu kaçakcılığı yapsa benim 1 senede kazanacağımı kazanıyor zaten. Sonra yakalanınca, askerime kurşun sıkınca, yakalandıktan sonra pek bir masum oluveriyorlar. Devlet bize bakmıyor rerere rörörö.
Sosyal ağlarda paylaş

UniRoss said:
Burdaki yazan insanların %90'ı iş başa düşse aman benden uzak olsun diyecek insanlar. Kaçımız istiyor doğuda askerlik yapmayı?

elbette aman benden uzak olsun diyeceğiz, ne diyeceğimizi sanıyorsun ki?

ben okula gitmişim, mf öğrencisi olmuşum, bir üniversite okumuşum, iş hayatımda bileğimle değil beynimle iş çözmek için çalışıyorum.
sonra karşıma 5-6 yaşından beri silahlarla içiçe büyümüş, hayatı dağlarda geçmiş, koşturup duran birisini çıkartıyorsun,
diyorsun ki "%90'ı iş başa düşse aman benden uzak olsun dersiniz".

ha bordo bereli eğitimi alacaksam ve ömrüm bu işle geçecekse, giderim arkadaşım paşa paşa bordo bereli asker olurum.

öte yandan küçük bir binada nöbet tutup ölmeyi bekleyen erlerle çözülecek bir iş değil.

gerçi özel timcileri ve bordo berelileri tutup ergenekondan terörist ilan ettiğin sürece pkk'nın işine yarıyor sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

taraf gazetesinde daha dun boy boy PKK LILARI TUTUKLADILAR NEREDE DEMOKRASI yazilari esiyordu isin en sinir edici noktasi.

neyse, bize acilen kibris'taki gibi is bitirici bir hukumet lazim. muz cumhuriyetine donduk zira iyice. google earth'den bile bulurusn anasini satayim pkk kamplarini, dibimizdeki heriflere dokunamiyoruz abd korkusundan ne bicim bi ulkeye donustuk ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

koskoca türkiye 100-200 capulcunun onunu kesemiyor helal

toplasan 4-5 bin belki vardır ya yoktur.vallahi ayıp

Red oralar o kadar lanet o kadar Allah'ın terkettiği bir yer ki,anlatılamaz. Orada askerlik yaptığımdan biliyorum, haftalık rapor geliyodu,o şemdinli bölgesinde öyle çok topçu çnra atışı yapılıyodu ki,o mermilere verilen parayla 1-2 okul falan dikerdin yani o derece.

Ayrıca oraları kayalık veya ormanlık alan, o yüzden avantaj o soysuzlarda,sen sanıyomusun ki hiç operasyon yapılmıyo hiç terörist öldürülmüyo, sadece basına yansıtılmıyolar. Bu sene için konuşayım Mart ile Mayıs arasında 100lerce Jet havalandı hakkari dağlarını bombalamaya, kaç tanesini duydun? 2 belki 3.

Herşeyi geçtim şöyle bi durumda söz konusu,adamlar köyleri basığ çocukları küçük yaştan eğitip beyinlerini yıkıyolar, nasıl bize göre onlar teröristse onlara göre de biz teröristiz,o derece beyinleri yıkanıyor.

Adamlar doğunun gelişmesini istemiyolar şimdi, baraj köprü inşaatlarında çalışanlara ve ailelerine baskı/baskın yapıyolar, çünkü halktan o zaman her istediklerini alamaz,her istediklerini yaptıramazlar.

Keşke batıya yapılan yatırımın 1/10'u doğuya yapılsaydı,ama ilk olarak doğu batı olarak bi ikilemdeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

taraf gazetesinde daha dun boy boy PKK LILARI TUTUKLADILAR NEREDE DEMOKRASI yazilari esiyordu isin en sinir edici noktasi.

bu tip şeylere müsaade eden bir devlet/hükümetimiz var, bu tip şeyler oldukça pkk moral kazanıyor, güç kazanıyor. aydınlarımız pkk'yı destekliyor.
sonra tek suçlu siyasete karışan ordu oluyor.

said:
google earth'den bile bulurusn anasini satayim pkk kamplarini, dibimizdeki heriflere dokunamiyoruz abd korkusundan ne bicim bi ulkeye donustuk ya.

ülkede çürük ve hatalı birçok şey var, ama biz hala anayasa derdindeyiz. anayasa değiştirince demokratik olacakmışız. kaç aydır sabah akşam anayasa tartışması dönüyor.
gözümüzün önünde dönen olayları es geçiyoruz.
şehit vermediğimiz gün kalmadı artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

UniRoss said:

elbette aman benden uzak olsun diyeceğiz, ne diyeceğimizi sanıyorsun ki?

ben okula gitmişim, mf öğrencisi olmuşum, bir üniversite okumuşum, iş hayatımda bileğimle değil beynimle iş çözmek için çalışıyorum.
sonra karşıma 5-6 yaşından beri silahlarla içiçe büyümüş, hayatı dağlarda geçmiş, koşturup duran birisini çıkartıyorsun,
diyorsun ki "%90'ı iş başa düşse aman benden uzak olsun dersiniz".

ha bordo bereli eğitimi alacaksam ve ömrüm bu işle geçecekse, giderim arkadaşım paşa paşa bordo bereli asker olurum.

öte yandan küçük bir binada nöbet tutup ölmeyi bekleyen erlerle çözülecek bir iş değil.

gerçi özel timcileri ve bordo berelileri tutup ergenekondan terörist ilan ettiğin sürece pkk'nın işine yarıyor sadece.

Özel timcilerin bordo berelilerin darbe peşinde koşucağına gitsin terörist avlasın madem?
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar cok guzel yazilar yazmissiniz,bende sizin gibi dusunuyorum Turkiyenin boyle bizim gibi gencleri varken cok ileri yollar kat eder, cok calisarak ulkemizi politikada da cok iyi yerlere gerirecegiz. Asker ile deviremediklerimizi, diplomasi ile, teknoloji ile yapacagiz umarim.
Tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

UniRoss said:

Özel timcilerin bordo berelilerin darbe peşinde koşucağına gitsin terörist avlasın madem?

Anlayamıyorum nasıl bir bakış açısına sahipsiniz hala. Amerikalının 11eylülü usamenin yaptığına inanır gibi inanıyorsunuz Darbe. Bush Korkuyla yönetmişti bu da darbeyle yönetiyor tabi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...