Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deadliest Catch

Mathias

Öne çıkan mesajlar

Bu zamana kadar izlemeyen zaten oturup 6 sezon bir seferde izlenmez. Sıkar adamı bütün gün balık yakala. Reality show değil bu. O yüzden tanıtıma falan gerek yok. Miami/LA ink gibi bu da devamlılık yok yani.

Ben en çok böyle kritik zamanları seviyorum, adamların kafasına buz düşüyor, gemi kayalara çarpıyor ne bilim bozuluyor falan. Zevkli.
Sosyal ağlarda paylaş

Para iyi ama Wizard genelde işi götürüyor ama Northwestern'da da genelde deckhand başına iyi para düşüyor.

2-3 haftalık sezonda biri 2M $ biri 1.8M$'lık king crab yakalamıştı. Northwestern'da tayfaya kişi başı 58.000$ para düşmüştü.

Genelde 30-40k $ arası alıyorlar.

Discovery sadece opilia ve king crab'i çekiyor ama arada bunlar blue crab, cod fish zart zurt takılıyorlar. Senede 200k $ alıyor eğer tayfa sabit o gemide çalışıyorsa, bunu da toplam 3-4 ayda yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kotaları var genelde 200 ton-100 ton arası değişiyor kota.

Crab count var zaten ara ara veriyorlar dizide kim ne kadar yakaladı diye. Sezon ortası ve sonu da toplam miktar ve kazanç var.

ilk sezon süperdi çünkü kota limiti yoktu herkes 3-4 günde ne yakalarsa onu satıyordu, gerçek avlanma vardı.

Son 5 sezondur yeni yasalara göre her botun bir kotası oldu, direkt küçük tekneler kotaları büyük teknelere sattı çünkü onlara verilen kota para kazanmalarına yetmiyordu.

Artık kotayı doldurana kadar denizdeler, eskisi gibi olsa harbi kapışacaklar. Artık sadece 2 hafta mı 3 hafta mı denizde kalacaklar onu hesaplıyor ve kısaltmaya çalışıyorlar. Mantıklı bir durum yok aslında izlemek için ama sürekli aksiyon var dizide tabi.

Kabaca eskiden "beyler 72 saatiniz var saldırın" deniyordu. Küçük büyük herkes denize açılıyordu.

Şimdi "beyler 72 ton kotanız var, sezon da 3 ay. istediğiniz gibi tutun" deniyor.
Wiki link "Alaskan Crab Fishing"

Asıl komik olay şu ; Ruslar 1970'lerde bering'den alıyorlar bu king crab'i, Barent denizine götürüyorlar yetişirip avlamak için ( Barent finlandiya ile rusya arasındaki kuzey kutbuna uzanan deniz), harbi harbi bu olay tutuyor ve "Stop Barents King Crab" tarzı bir olay yaratıyor Amerika. Çünkü global olarak fiyatı düşüyor ve amarigalı balıkçılarımız daha az kazanıyor. 2000'lerde boku çıkıyor bu olayın.

wikiden alıntı ;

he influx of crab from Russian fisheries has also created economic problems for U.S. crabbers. The amount of crab imported from Russia has increased from around 21 million pounds (9.5 million kilos) in 2004 to 37.5 million pounds (17 million kilos) in 2005 to more than 56 million pounds (25.45 million kilos) in 2007.[6] Much of this foreign crab is reportedly caught and imported illegally and has led to a steady decline in the price of crab from $3.55 per pound in 2003 to $3.21 in 2004, $2.74 in 2005 and $2.30 in 2007 for Aleutian gold king crab, and $5.15 per pound in 2003 to $4.70 in 2004 to $4.52 in 2005 and $4.24 in 2007 for Bristol Bay red king crab.[6]

Hatta Wizard teknesinin kaptan köşkünde içerde asılı poster var. Rusça font kullanılmış ama ingilizce yazılmış "Stop Barents Crab Fishing" rahatlıkla görülebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Cornelie Marie'nin kaptanı Phil Harris vefat etmiş Şubat ayında. Ben de 1 ay falan önce öğrenmiştim, bölüm dün yayınlandı yazayım dedim.

Büyük bir felç sonrası hastanede geçen 1 hafta sonunda pıhtı embolisi sonucu yaşamını kaybetti. 53 yaşında günde 9 paket sigara içen biri olarak gene de savaşarak gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...