kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 3 katlı bir apartmanda yaşıyorum ve komşum balkonunu değiştirene kadar tüm balkonların ebatları aynı idi. Taaki değerli komşumuz bu işlemini yapana kadar. Şimdi merak ettiğim konu şu; bu evi belediyeye, hangi kanunu dayanak göstererek şikayet edebilirim? Google'dan araştırma yaptım ancak somut birşeyler elde edemedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 adamın kendi eviyse karışamıyorsun diye biliyorum ben yanlış biliyor olabilirim tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 heralde bi binanın yapısıyla oynamak yasak olmalıydı,öyle hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Bariz bir şekilde balkonunu uzattı yani 1 veya 1.5 metrelik balkonu oldu 7 metre. Benim balkonum hala 1 veya 1.5 metre. Eğer bu durum yasal ise ben diğer balkona kadar uzatmayı düşünüyorum evimin balkonunu. Eğer yasal değil ise bu adamı cidden şikayet edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 yasak sanırım, hatta alakasız bi örnek :P antalya'daki çıplaklar oteline ruhsat vermemişlerdi balkonlarından bi tanesi plana uymadığı için, senin durumda da anladığım adam plana tecavüz etmiş direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 kavurma said: Bariz bir şekilde balkonunu uzattı yani 1 veya 1.5 metrelik balkonu oldu 7 metre. Benim balkonum hala 1 veya 1.5 metre. Eğer bu durum yasal ise ben diğer balkona kadar uzatmayı düşünüyorum evimin balkonunu. Eğer yasal değil ise bu adamı cidden şikayet edeceğim. belediye ile bi konuş istersen,tehlike arz edebilir falan de ama nasıl bir yaptırım uygulanır bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Resim ile göstermek gerekirse. Durum bundan ibaret eğer bu konu hakkında mevzuat bilgisi olan var ise lütfen yardımcı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Ya bu işin bir imar mevzuatı varda işte okuduğumu yorumlamayı bilmiyorum. Yıkım veya para cezası gibi bir yaptırımla karşılaşması gerekiyor diye duydum ancak kesin bir dayanak göstermem lazım şikayet dilekçeme ek olarak sunmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 ben yetkiliyim açıklama yapıcam ama foto açılmıyo bi daha upload edersen kesin bişey söyleyebilirm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 kesin dayanak derken?çağır kime şikayet ediceksen gelsin baksınlar.ama kimliğide gizli tut sonra papaz olma komşunla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 hah foto gelmiş de, yan cepheden bi çizim değil di mi bu çizdiğin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 yan cephedense cok hayvani girismis lan balkona hahaha. utanma olur biraz haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 barbu said: yan cephedense cok hayvani girismis lan balkona hahaha. utanma olur biraz haha yan cepheden olsaydı orayı yıkardım zaten. Kimlik falan umrumda değil zaten günaydın diyorum yüzüme bakmıyor meymenetsiz suratlar. Bu büyükşehir insanları asosyalleştiriyor. Herneyse benim komşumla kişisel problemim yok sadece bu durum T.C. yasalarına aykırı mı değil mi onu kesin olarak öğrenmem lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 şehir imar planını bozuyor olabilir komşunun balkonu. ki büyük ihtimalle de bozuyordur. devlet bubaya sorulmadan kafaya göre iş yapılmaz. yandaşsa kaç değilse belediyeye şikayet et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 değil balkon evin içinde duvar yıksa bile ( destek duvarı olmasına bile gerek yok) izin alması gerekiyor. o yüzden izinsiz yaptıysa suç. mimarlar odasına sorabilirsin mesela. bilgi almak istiyorsan başvurmadan önce. fotoğraf makinesiyle bi kaç fotoğrafını çek balkonun ve sizin dış cephenin. diğer balkonlarla birlikte gözükür bi şekilde. git bi danış. ne diye nereye nasıl bi dilekçeyle başvuru yapabilirim diye sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Belediye yandaş olamaz oldurtmam kusura bakmasın uğraşırım elimdeki dilekçenin oraya verdiğim tarihli bir havale örneğini alırım. Bir işlem yapıp yapmadıklarına dair 1 ay sonra birde dilekçe yazarım onunda havale örneğini alırım sonra gelen cevap varsa yapmadıklarına dair, tutarım bu kağıtları savcının önüne koyarım bakalım yandaş olmak nasıl birşeymiş görüşürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Çok atarlandım kusura bakmayın canımı sıktı bu balkon mevzusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 bu tip birsey yapması icin binadaki tum ev sahiplerinden muhafakatname alması gerekiyor, bir kisi bile red verirse yapamaz. direk ver dilekceni, duzeltmek zorunda yoksa her sene ceza odemek zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 abi yazdıklarım gitmiyor yan değildir o zaten parselin ön bahçe çekme mesafesine göre parsel sınırına 2m den fazla yaklaşamaz. şimdi tabi ev bahçeliyse parsel büyükse ön bahçe vs onları görmek gerek. Keza yandan bi çizimse tadilat ruhsatı ile çekmesi kurtarıyorsa yapabilir. bu bilgileri imar mevzuatının (3194) üçüncü bölüm arsa ve yapılarla ilgili hükümler kısmına göre açık ve kapalı çıkmaların yapılaşma koşulları var. tabi bu konuda şehirden şehire tip imar yönetmelikleri var mesela izmir için farklı koşullar oluyor vs dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 bi de şimdi yapamaz diye bişey yok, ama öncelikle taşınmaz için imar durumu istemek gerek orada yapılaşma koşulları ve bahçe mesafeleri belirlenir. mesela ayrık nizam mı bitişik nizam mı onu biliyosan ona göre de durum değişiyor. ancak ön cephede bulunan bu balkon için ön çekmeye tecavüzü yoksa cephenin tamamını balkon yapabilir (yan parsel çekmesine 2metreden az yaklaşmamak koşulu ile) eğer yan veya arka balkon ise bina cephesinin 1/3 ünden fazla olamaz. edit: komşu parsellere tecavüz söz konusu olmadığı takdirde muvafakatnameye gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 hımm apartmanın ortak malı sayılmaz mı? belli cephelere klima takılmasına bile ses çıkartabiliyor apartmanlar. balkon uzatmaya da çıkartabiliyor olmaları lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 yok sonuçta parsel mülkiyeti bağımsız bölüm tapusuna dönüştüğünde o alan kişiye ait oluyo ve yasal mevzuat çerçevesinde işlemlerini yapabiliyor. Tabi bu olayı her halükarda belediye izniyle yapmak zorunda ancak kendisi uygun yaptıysa şikayet edilse dahi gelip yerinde incelemede sorun çıkmayacaktır. Arkadaş için en iyi yol böyle bişeyden rahatsız ise bi ton kriteri var dolayısıyla kesin "şu şu maddeye aykırıdır" diye bi şikayette bulunamaz, ancak daha genel bi dilekçeyse belediyesinin imar ve şehircilik veya bazı belediyelerde etüd ve proje, planlama müdürlükleri gibi müdürlüğüne dilekçe ile böyle böyle bir yapılaşmanın söz konusu taşınmaza ait imar durumunda belirtilen yapılaşma koşullarına uygunluğu konusunda bilgi isteyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 öle imara aykırıysa, yapı yaklasım sınırı ihlaliyse veya inşaat alanı dısı yapılaşma ise şikayet edilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 bence adamlar yaz tatilindeyken balkon çökene kadar bulduğun ağır eşyaları camdan balkona bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 benim bildiğim yasak. Hatta balkonu kapatmak bile yasak. Bizim zemin kattaki yan binadaki terasını kapatıyor diye şikayet etti ve yan binadaki işlem durdu. Denizi göremiorm diye itiraz etmişti. Şikayet edersen gelen yetkililer zengin olur gibi geliyor bana. devletin devletten rüşvet aldığını düşünsek makul sonuç bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar