bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Yaşayan efsane. Ölmeden adına thread açayım dedim, sadece öldükten sonra hatırlanmaması için. Herkesin bildiklerini bir de ben hatırlatayım. Babamız yetmişli yıllarda Türkiye'de rock yapma çabasına girmiş lakin tutmayacağını anlayıp işin içine arabeski de katmıştır. Psychedelic türünün duayenlerindendir(yanlışım varsa affola). En sevilen rock şarkılarından ikisi akrebin gözleri ve öfke şarkılarıdır. Yine sevilen lakin rock olmayan şarkılarından en sevilenlen ikisi ise anma arkadaş ve yağmur şarkılarıdır. Şimdi çıkıp buraya estarabim, fesuphanallah falan yazmadım zaten onlar herkesin bildiği kulağımıza kazınmış şarkılar. Zaten burdaki amacım da babanın çoğu kez gözardı edilmiş şarkılarını önplana çıkarmak. Dinlemişseniz ya da dinleyecekseniz siz de bir insan hele ki Türk(nez, petek dinçöz türevlerinin çıktığı millet)ün nasıl böyle süper şarkılar yapabildiği kanısına varacaksınız ya da varmışsınızdır. Özel hayatına gelecek olursak aykırı hareketleriyle çoğu kez tepki toplamıştır baba. Zamanında saçı uzun diye, komünist diye dayak yemişliği çoktur. Kızını okula göndermemiştir. Böylece eğitim sistemini en güzel şekilde protesto etmiştir. Bunun yerine kızına evde özel ders aldırmıştır. Zamanında 1 haftalığına fransaya gidip parası bitince sokaklarda gitar çalıp para kazanmaya başlamıştır. Bu iş hoşuna gidince de 1 yıl fransada kalmıştır. Değeri bilinemediği için 30-40 kişilik barlara düşmüş, oralardan kazandıklarıyla yaşamını sürdürmüştür. Geçenlerde de parasızlıktan açık arttırmayla gitarlarının bir bölümünü satmıştır. Ya işte insana değer böyle veriliyor memleketeimde. Nezler petekler el üstünde tutulurken böyle sanatçılar hep hor görülmüştür ülkemde. Ölünce anlaşılır artık değeri.. (Yurdumda değeri bilinmemesine karşın avrupada tanınmış müzisyenlerdendir. Plakları 45likleri 1000$ dan satışa başlamaktadır. Dediğim gibi psychedelic türünün efsanelerindendir.) [Bu mesaj blackchaos tarafından 28 April 2003 17:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Severim bende çok. Ama yurdum genci ( o nası lafsa :)) önyargıyla yaklaşıyo işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 abicim ayıpsınız ya Erkin Koray başka bi deyimle Erkin Baba dinlenmez mi ya! Valla bende bi ara tüm albümleri vardı ama arkadaşlar isteye isteye şuanda kimde kasetler bilmiyorum.. :-( Nese sana katılıyorum değeri herhalde birçok sanatçı gibi öldükten sonra anlaşılacak.. sorada wahh wahh zamanın erkin korayı vefat etti.. onu saygıyla anıyoruz diye yakıncaklar.. ama geç olacak..[hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here< my icq no: 97135892 if you wants to ask or say me something, you can push here and send me an e-mail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Ne ölmesi yaw:)Adam taş gibi Allah Korusun yaw8-) Erkin Babayı dinlemeyen heralde yoktur onun şarkıları her gün tvlerde dönüyo. O Türk rockının duayeni[hline]Blood never ends without the power of wisdom [Bu mesaj Khirsah tarafından 28 April 2003 19:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Bu topici ben açmadım arkadaş açmış. Ben Erkin Koray dinlemem. Ama şarkılarını beğenirim. Sadece belli başlı şarkılarını dinlerim. Oda her zaman duyulan şarkılardır zaten. Şaşkın ve arapsaçı gibi. Ayrıca Erkin Koray tabiki çok büyük ustadır. Zaten herkesde biliyor.[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Ben de zaten o şarkıları solemistim genç nesile bu sayede adam aktarılıo[hline]Blood never ends without the power of wisdom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 bende zaten senin postun için söylemedim :) okumamıştım bile sadece söylemek istedim. Tesadüf olmuş.[hline]bla bla bla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Çelik'e neden sattığı bilinmektedir; para. Ama hak vermemek elde değil... Erkin Koray diyince aklıma hep Cem Karaca gelir. Ordan Kurtalan Ekspres'e bağlantı kurarım. Son olarak da Barış Manço'ya gelirim. Barış Manço'yla yaptığı müzik arasında bağ yok ama düşünün değerlerini adamların; hiç bi bağ olmadığı halde yine de birbirleriyle alaka kurulabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Tüm albumleri var ben de severim,sayarım.. Erkin baba ne de olsa..[hline]Fizban,23 April 2003 21:52 tarihinde demiş ki: bende sinirlendim kiza sen ne zaman büyüdün de makyaj yapion fln dedim. ya yok ya makyaj faazla yok falan dedi. ehauhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2003 Erkin Koray tek kelimeyle 'ilginç' bir insan.... Helal olsun adama, ilk elektro sazı Türkiye'ye o getirdi diye duymuştum yanlış olabilir ama.[hline]®© Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pati Sistem Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2003 Taksim / Tünel semalarında rastladım geçen gün turp gibiydi, hatta güneş gözlüklerinin altından görünen gözleri kafasının da iyi olduğu gösteriyordu zira; verdiğim bakkal kalemini 4-5dk kurcaladıktan sonra "hangi tarafı yazıyordu?" gibi bir soru sordu... "Eyvallah", attı sonra imzasını.. [Bu mesaj Hush tarafından 04 May 2003 02:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2003 Oğlu hakkında ne düşünüyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2003 ya ben bilmiorum nerden bulcam şarkıalrını[hline]POPÇULAR DIŞARI !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2003 Nası yane Erkin babayı dinlemediysen öl emi Deamon benimde tanışmam 1 sene filan önce oldu ama çok süper adam ya[hline]...Bozarmı sandın acılar, Belaya Atlar giderim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 *erkin baba'nın adı geçince ayağa kalkıp sanatının önünde saygıyla eğilir* erkin baba'nın ölmez eserlerinden bahsedip sevince'yi ve öyle bir geçer zaman'ı atlamak olur mu hiç? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolfshade Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Türk rock müziginde km tasidir erkin baba. Hangi parcasini sayayim? Hepsi güzel...[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Alman Lisesi'nde aşırı hareketli ve disipline uymayan bir öğrenciş olduğundan okuldan atılan erkin koray müzik yapmaya hevesli ama öğretecek kimseyi bulamayan bir grup gencin olduğu Haydarpaşa Lisesi'ne gelir. Bu okulda yaşıtlarıyla kaynaşır ve okulun en iyi müzik grubu olarak geçinen elemanlara bir yılda hazırladıkları repertuarla önce nal toplattırır yetmez bir sene ,sonra o repertuara ait bir şarkıyla altın mikrofona katılır 2 sene üst üste öldül alırlar daha sonradan anadolu turnesi başlar bazı günler sabah ve akşam olmak üzere iki farklı ilde konserler verirler sonra üniversite yılları başlar erkin koray okumaz grupda tek okuyan bass gitariz Ziya Oksal Bakanay olduğu için o da grubu bırakmak zorunda kalır bu da bilinmeyen bilgi :) kaynak Ziya Oksal Bakanay (teşekkürler Ziya hocam)[hline]Isn't it funny? Let's try something else... ICQ:84232487 [Bu mesaj BabacumMostors tarafından 06 May 2003 02:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Bi attıı soloyu bi daa atamamak gibi meşur bi hadisesi de vardır kıymetdar amcamızın. Bu arada Orhan Gencebay hayranı olmasın da noolsun. Orhan Gencebay da gayeten nev-i şahsına münhasır bir insandır. Ayrıcana da müzikleri pek güzeldir. Ne kadar da nesnel yazıyorum yahu.[hline]Hani Oruçluyken Ramazan Ayında Commodorla Evde Güzelce Oynardık. Evveldense Sinclair Spectrum48K Kullanırdık İnanamıyorum İçimiz Nasıl Geçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 ehe ben de alman lisesindeyim ne şans[hline]POPÇULAR DIŞARI !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 benn okumayacam :P[hline]Isn't it funny? Let's try something else... ICQ:84232487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
infected Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2003 rock station festival 6 da çalmıştı en son.[hline]Eldarión the Infected a.k.a. Lord [Epic] Kenobi Dedicated to All poor adventurers who travel forth and brave the dangers that must be confronted on the road to destiny. May the gods walk with you granting you knowledge and wisdom of those most ancient skills... Legends of Might & Magic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 UP Geçenlerde 2 kere Erkin Babayı iboshow'da gördüm, hala taş gibi. Bir kez daha analım babayı. Çok yaşa iyi yaşa baba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 süperdir ! arada dinleyip efkar yapariz, iyi gelir=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zergling Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Tinkky vinkky'ye 10 basarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 ibo showda rasgeldim ben de.. sesi yavaştan gitmeye başlamış bence. Yine de babadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar