Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mezun olamama / iş teklifi-sözleşme

Goering

Öne çıkan mesajlar

selam,

şimdi şöyle bir durum oluştu, tavsiye lazım.

univ. son sınıftayım muallakta olan 2 dersim vardı, birinden kaldım ve o dersi tek ders sınavı ile geçmeyi düşünüyorum.

muallakta olan 2. dersten kalırsam (yaz okulu hakkım yok) okulum 1 dönem uzayacak ve o 2 dersi seneye sonbaharda alıcam.

aynı zamanda bir sürü yerde iş görüşmesine girdim ve bir kaç yerden teklif aldım (ernst&young, pwc, deloitte, bayer..)

bir tanesinden teklif geldi ve 2 hafta süre verdiler, şimdi iş sözleşmesini imzalayıp teklifi kabul edersem ve sonunda mezun olamazsam ne gibi sorunlar çıkar karşıma?

sözleşme ihlaline bağlı tazminat falan ödemem sanırım, ama mimlenirim sanırım sektörde =)

yardım plx
Sosyal ağlarda paylaş

mühendis gibi önemli bişi değilse bölümün (imza yetkisi vs.vs.) ve diploma istemiyolarsa pek de sorun olcağını sanmam...
okulda olup da çalışmaya başlayan çok kişi tanıdım ben.

diğer yandan bu olayı öğrenirlerse çalıştığın süre içerisinde... tahmin edebilirsin :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir de:
yarın yabancı bir şirketin ortaklarından biriyle görüşücem, bunu söylemem pek hayırlı olmaz

daha çok insan kaynaklarını ilgilendirir bu, bana bir teklif sunmadan bunlar söylemeyi düşünmüyorum

sözleşmeyi imzalayıp işe başlamazsam ne olur?

edit: imza yetkim yok, oda'ya spk'ya falan bağlı değilim, denetçi belgem falan yok...
Sosyal ağlarda paylaş

ey de pwc de, çok başları ağrıdı böyle bir iki dersim var noolur diyen insanlardan, araya bir sürü tanıdık koyan insanlardan. sonra çalışmaya başlayınca iyice salıyorlar o dersleri. ha sen yaparsın demiyorum ama öyle oluyor genelde. o yüzden almıyorlar artık. veya istedikleri bir adamsan böyle süreli anlaşma teklif ediyorlar. ki o bile bi risk. seni eğitmek için baya zaman para harcıyorlar.

hayırlısı olsun kabul ettiysen. köleliğe hoş geldin.
Sosyal ağlarda paylaş

mart-nisan'a kadar daha önce 6 ay çalıştığım bir şirkette bir pozisyonun boşalmasını bekliyorum, kesin alıcaz falan dediler...

e&y veya pwc veya deloitte farketmez olmadı herhangi bir ilaç şirketinde beklediğim şirketten teklif gelene kadar çalışıcam, başka da şansım yok zaten

edit: 2-3 aylık eğitimleri bile benim için önemli, farklı bir alanda kullanıcam =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...