Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yanlışlıkla donanım kırma,bozma

arcane

Öne çıkan mesajlar

Evet yanlışlıkla neler yaptınız yazın bakalım

karanlıkta kasa açıkken netten w3 oynuodum.modemin kablosu yerinden oynadı
takayım derken parmağımı işlemcimin fanına soktum

bugün kola içerkene klavyeye kola döktüm
umarım şu an yukarı ve sol ok tuşlarının çalışmama nedeni bu değildir..

küçükken 386ım vardı.doğum günümde bi ayı arkadaş vardı saolsun makinaya su tabancası ile ateş etmişti.

eskiden kuzenim sokakta yürürken elinde taşıdığı harddisk i düşürüp kırılmasına neden olmuştu

küçükken amigasında sf2 oynadığım komşu abiler bana joystick canavarı lakabını takmışlardı

386mda bişeler yapıodum klavyenin tuşu fırladı ve uzaktaki dolabın üstüne düştü (2 metreden biraz fazla yükseklik) nası becerdim anlamadım

bi arkadaşıma gitmiştim.bilgisayarının bozuk olduğunu öğrendim.nedenini sorduğumda parçaların yandığını söyledi.nası becerdin dediğimde ise powercable ı ters taktığını (??) söyledi

parça takıp söktükten sonra kasayı koltuğun üstüne bırakmıştım
düşmez dedim ancak yere düştü.ancak kayarak ve yavaşça düştüğünden hiç bişe olmadı[hline]
Uçan Sam demiş ki:
*eski günlerimde olsam çesmastır'ı da pataklarım da
*hentai bile oynardı eskiden :)
*süperdi ilk red alert'teki mammoth tank biriktirip kafadan dalma olayı
Strateji Anlayışım Mammoth'tur
Sosyal ağlarda paylaş

ilk bilgisayarım 386 yatay kasa , monitor e elektrik gitmiodu arkada america - avrupa volt ayarı vardı değiştirdim bilgisayar havaya uçtu , meğersem monitorün fişi takılı değilmiş , 12 yaşındaydım cahilliğime geldi :)
ayrıca o zamanın comander keen ni oynayamaktan çıldırmıştım

sonra bi 486 ım oldu hata hala duruyor :) , harddiskten artık gacur gucur sesler geliodu , önce açmaya çalışırken altından bi parça koptu , sonra açtım baktım içine , scandisk surface taramam yaptığımda verdiği "pyscial disk failure" muhabbeti gördüm :) , tabi sonra çalışmadı harddisk bi da ne biliim açılınca bida çalışmadığını...

daha geçen hafta quake klavyenin üstüne çay döktüm şekerli şekerli temizlemek için açtım , klavyenin içinde her harf için ayrı küçük yuvarlak silikon şeyler vardı hepsi dağıldı , klavyeyi temizlemek kolaydı ama onları tek tek yerine koymak için 4 5 saat uğraştım...

zamanında bir bilgisayarcı anlatmıştı pek inanasım gelmemişti ama anlattığı şey tam olarak şuydu; bi gün adamın biri aramış bunu "kahve tutacağım bozuldu" demiş tabi eleman nasıl yani demiş , adam da "ya hani şu kasanın en yukarsında basıosun açılıo kahve için yapmışlar herhalde , bida kapanmadı".......anlatınca dumur oldum , yani pek sanmıyorum o kadar da chail oluncağını canım....[hline]Bu gece yıldızlar aşkımızı yazdı gökyüzüne,içlerinden biri kaydı,dileğim oldun...
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartının altında tv kartı vardı tv kartına kablosunu sokerken ekran kartının fanının bir kanadı koptu.
sonra aynı ekran kartı havayı dışarımı üflüyor içerimi çekiyor anlamak için elimi uzattığımda yanlışlıkla bir kanadı daha koptu.
Sosyal ağlarda paylaş

sene 1985 civarı, ZX Spectrum bir bilgisayarım var 48k yaklaşık 5-6 saat boyunca basic ile birşeyler yazdıktan sonra elektrikler gitti geldi, 2 saniye sonra emektar Zx'im havada uçarak odanın uzak duvarına doğru gidiyordu..

486, makina sürekli kitleniyordu attığım bir tekme sonucunca bir daha açılmadı, HD uçmuş...
486 ile yaklaşık 4-5 klavye kırdım sinirden..
486 işlemcisini söküp takarken bacaklarını kırmıştım.. ( neden söktüğümü de hatırlamıyorum )

PII 266 makinanın kasası masanın üzerinde yanımda, çalışıyorum bir anda kasadan gelen ses " Viiuuuuwwwww Çitonnggg" makina kitlendi kaldı bir daha açılmadı.. HD kafası kırılmış..

PII kasanın üzerine ayağımı koymuş sallıyorum oda karanlık, bir anda masanın altı aydınlandı şimşek çakar gibi sonra makina sustu.. Anakart, işlemci, ramler, power supply uçtu :)
Eh garanti rullaz ;)

Sevgilim ile fantazi yaparken monitör masadan aşşa yuvarlandı.. eh artık 15"'e geçme zamanı gelmişti zaten ;)

Kablo modem; sene 2001, sürekli offline oluyor, osmanlı tokadını bir çaktım modeme sinirden duvara çarptı ve içinden kıvılcımlar çıktı.. Kart üzerindeki transistörler mi ne yanmış.. kavga gürültü değiştirttim adamlara..

Cisco 900 Series Router, elimden düştü iki kere sekti.. allahtan sağlammış :)

Sabaha karşı uyku sersemi çalan telefona kalkarken modem kablosuna takıldım ve laptop kendini yerde buldu :) O da sağlammış..

Bunun dışında yaklaşık 6 HD, 2 Monitör, 2 Anakart, 10 kadar klavye, 5 kadar mouse, 20 den fazla joystick, 2 ekran kartı, 5-6 kadar ethernet kartı vs. vs. ellerimde can vermiştir..[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

bi donanım katiliyle bi arada yaşıyoruz demek.. benim pek bi vukuatım yok.. bi kere monitörü binlerce kez hoparlörü ve öteki parçaları düşürdüm de pek zarar ziyan yok.. hatta webcam çalışmıyodu bazen yere düşmüştü yüksekçe bi yerden kendine geldi resmen.. güzel çekmeye başladı..
normal olarak joystickti klavyeydi mousetu o tip şeyleri tabi kırıp döktük de o ayrı.. onnar hayatın bi parçası zaten[hline]Knock-knock-knockin' on heaven's door
[/i]

[Bu mesaj Kenderleme tarafından 02 May 2003 14:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

klavyemi sinirden vurup dururdum. Bozulurdu tuşları sürekli.
Hatta 2 mouse'ımı parçalamıştım bu sinir krizleri esnasında.

üstüne üstlük creative infra cd'romumun üstüne vura vura bozmayı becermiştim.[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii bunlar sadece evde olan vukaatlar, işyerinde sistemde uçanları felan saymama gerek bile yok sanırım :)[hline] MCP | MCSE | CCNA
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 02 May 2003 14:23 tarihinde demiş ki:

üstüne üstlük creative infra cd'romumun üstüne vura vura bozmayı becermiştim

nihaha bende bozuk creative infra cdroma vura vura tamir etmeyi başarmıştım.. pek etkili bir yol değil hatta mümkünse evde denemeyin ama bende işe yaramıştı :P[hline] MCP | MCSE | CCNA
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadaşa modem ve ses kartı almıştık. Modem bir türlü yuvasına tam oturmuyodu. Arkadaş bastır bastır bişi olmaz dedi en son. Bastırdım... çıtırrtt...

Eski notebookum yatağın üstünde duruyomuş. Annem içeri girdi ve klasik yatak örtüsü toplama hareketini yaptı. [yorganı sıkıca tutup bilek hareketiyle havalandırıp düzeltme] en son havada notebookumu gördüğümü hatırlıyorum... bi daha da çalışmadı zaten...

Arkadaşla networkten diablo oynuyoduk... o barbar ben de sorc dum. alakasız bi yer de öldü ve reflex olarak masaya yumruk attı. Klavye ve bilgisayar masası ortadan ikiye ayrılmıştı... ben gülmeye başladım... o sinirle radio mouse u bana fırlattı çekildim mouse u da duvarda patladı. Sonra monitörü atmasın diye ciddileşip olur böyle şeyler demek zorunda kalmıştım...
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarı ilk aldığımda bios tan şifre koydum evdekiler açmasın diye sonra şifrenin ne olduğunu unuttum.
bilgisayarcıyı aradım anakart üzerindeki pili çıkar dedi.

Bende gittim alet çantasından tornavidayı aldım açtım kasanın içini anakart ada tornavida ile mudahale edince cızz diye bi ses geldi başka seste gelmedi.

Tek bozduğum şey buydu ehau
Sosyal ağlarda paylaş

said:
chagy, 01 May 2003 07:16 tarihinde demiş ki:
ilk bilgisayarım 386 yatay kasa , monitor e elektrik gitmiodu arkada america - avrupa volt ayarı vardı değiştirdim bilgisayar havaya uçtu , meğersem monitorün fişi takılı değilmiş , 12 yaşındaydım cahilliğime geldi :)

bende 11 yaşımdaydım aynı boku yediimde

1 ay önce 40gb seagate barracuda 7200 rpm aldım
100 $ bayıldım
aksam arkadasa goturdum hdd yi mp3 filim milim aldım
eve dönerken cepten sigara çıkarıcam derken yere düştü sert bi şekilde power kablosu girişinin kenarındaki plastik hoşaf oldu
eve gidince taktım açtım sinirle scandisk i
tamı tamına 160 megabey badsectör çıktı scandisk 3 günde bitti hddyi aldığım yere götürdüm "bunu kenarı kırılmış kullanım hatası al kalçana sok" gibi bi yanıt alıp sinirden ne yapacaımı şaşırdım mıştım gibi bişeyler[hline]eeh eytere be!
Sosyal ağlarda paylaş

Oh be bende böyle sinir krizine girip donanıma dalan tek manyak benim sanıyodum neyse rahatladım şimdi. Bi keresinde çok sinirlenip monitöre kafayı geçirmiştim. Neyseki mönitöre bişey olmadı ama kafam baya acımıştı.

Bi keresinde de şü küçük elektrik motorlarını bilgisayarın takılı olduğu dörtlüdeki boş bi pirize takmıştım. Amacım 1.5 voltluk pille fazla hızlı dönmeyen motoru 220 voltla deli gibi döndürmek. Tabi birazda tırsıyorum, plastik mönitör kılıfıyla tutarak kabloları sırasıyla yerleştirdim ve Buum!! Hafif bi patlama sesi, prizden gelen parlama ve parçalanmış motorun yanık kokusuyla bişeylerin ters gittiğini anladım. Hemen bilgisayarı kontrol ettim, açılmıyordu. Boğazıma bişey düğümlendi. Gittim sitenin elektrikçisini buldum meğer sigorta atmış.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

bardak tutacağı olayı bildiğim kadarıyla ibm de olmuş bi olay amerikada

benim aldığım yerdeki adam baya eskiden anlatmıştı
hiç bilmeyen birine bilgisayar satmış
adam bunları aramış bozuldu gelin demiş
bunlar gitmişler
floppy bozuk demiş adam
adamlar bakmış falan ehueu meğer adam disket takmış floppy e... çalıştıramamış.sonra çalıştın diye atari mantığıyla jeton gibi bozuk para atmış floppy e sonra disketi takmış falan eheu[hline]
Uçan Sam demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

2 sene önce falan. Uo oynuyoz Sananede (3 sene öncede olabilir, baya başları çünkü?) Neyse elimde o zamanlarda nerdeyse kimsede bulunmayan bir vanq silah vardı.(tam hatırlıyamadım viking ya da katana olabilir) İşte o arada snn clienttede çökme olayı vardı. Çöktü işte girince ölü buldum kendimi. Öyle sinirlendimki bilgisayar masasının içeri giren kısmı varya klavye mouse konan. İşte onun iler doğru tüm gücümle ittirdi.

Sonuç: Klavye ve mouse duvara çarptı uçup.

Klavyenin el koyma yeri kırıldı, halada kırık. Mouse sağlam. Ayrıca mouse A4Tech ve 3 senedir kullanıyorum. Ve bu olaya 3 kere falan maruz kaldığı halde tıkır tıkır çalışıyor her yanı.[hline]Hick!Memur bey ben alkollüyüm, siz nerelisiniz ehi ehi

[Bu mesaj Predator- tarafından 06 May 2003 17:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Thalion, 02 May 2003 13:36 tarihinde demiş ki:
Kablo modem; sene 2001, sürekli offline oluyor, osmanlı tokadını bir çaktım modeme sinirden duvara çarptı ve içinden kıvılcımlar çıktı.. Kart üzerindeki transistörler mi ne yanmış.. kavga gürültü değiştirttim adamlara..

[hline] MCP | MCSE | CCNA
Excalibur | Albion / EU

zuaaha
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayara aşırı yüklenip evi havaya uçurdun..[hline]
Uçan Sam demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

staj yaptığım yerde yeni makineler alınmıştı. ben kuruyodum teker teker. birinin monitörünü ekran kartına takmaya çalışırkene bi şekilde o uçlardan birini yamultmayı başarmıştım. aslında hepsi bi miktar yamulmuştu ama birisi çok fenaydı. neyse bi kalem aldım teker teker düzeltmeye başladım uçları. o çok yamulmuş ucu düzeltirken kırıldı. o ara kafamdan aşaa soğuk sular boşaldı lafının manasını birebir tecrübeyle öğrenmiş oldum. neyse bozuntuya vermedim taktım monitörü. ve çalıştı. ama ekran yeşilimsi mor bi renk almıştı... monokrom olmuştu monitör resmen. imkansız ya falan derken neyse buna da şükür, staj koordinatörüne verdim raporumu. bu yeni gelen makinelerin monitörlerinden birisi monokrom dedim. deli gibi bluff check atıyom bu arada. adam geldi kurcaladı falan çözemedi. sonra servis geldi onlar da baktı anlamadı falan. sonra götürdüler bu monitörü yenisini getirdiler :)[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hmm klavyemin içini açmaya çalıştım gitti tabi su dökmüştüm..
daha sonra bir ibm yaktım amerikadan gelen voltaj şartları falan nedeni ile boyle olmuştu..
hmm başka pek bişiyim olmamıştı..[hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
*Balık katili olmuştur*
Sosyal ağlarda paylaş

lol microsoft un suçuymuş..
doğru aslında..
design ederken seni ve senden dolayı oluşabilecek sorunları hesaba katmalılardı
neyse.. ben xp ye urza patch çekicem netten byee :)[hline]Wıpe that grın off your face! Your Brotherhood ıs no dıfferent from us. We both take what we want from these savages. If you thınk your cause ıs any more selfless than ours, you're sadly mıstaken.
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 yıl önce cm3 oynuyodum,4 saat fln oynamıştım save etmeden,pc kitlenmişti.delirmiştim doğal olarak.klavyeye indirdiğim yumruk sonucunda pc masasının klavye gudiğini kırmıştım.

geçen yıl fln geçti bu.pc'yi kurarken kasanın arkasında voltaj düğmesini görüp aaa bu nee diyip basmıştım.fan yandı.ucuz atlattım :) kasanın deliklerinden çıkan ışıklar görülmeye değerdi.

şekerli çay dökümü sonucunda f2 tuşunu devre dışı bıraktım.aylar geçmesine rağmen hala bastım mı yapışıp kalır.[hline]get bored..i wish for a real one.

[Bu mesaj DeLi_CeVaT tarafından 08 May 2003 00:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...