Holy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 hadi len kıvırma şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Holy said: Aslında mantığı sevdim ben. Düşük hızda ilerlemek isteyen, keyifle balık tutmaya falan çıkmış insanlar için oraya bi santrifüj pompa koyarak düşük hızda seyir sağlanabilir. Yakıt tüketimi de düşük olur, ekipman maliyeti de. Hesaplarını yapmak lazım ve ben buna çok üşenirim tabi ki. edit : pompaya balık sıkışırsa baya gülerim ama sfsdgsg Suyu pompalayarak önce yukarı, sonra dışarı atıp suyun momentumundan hızlanmak bayağı inefektif bi yol olmuyo mu yalnız? Klasik motorların zaten suyun içinde(su seviyesinde) suyu ittiğini düşünürsek(ki bu durumda pompanın yerini alıyo), suyu yukarı taşırken harcadığın bütün enerjiyi boşa harcamış oluyosun. sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 evet aslında baya mantıksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 işte birisi yapsın hesabını, sürtünme falan işleri var bernoulli'den pompa gücünü bulmak lazım. zaten benim söylediğim motor alıp milyarlar bayılmamak içindi. Resimdeki gibi de değil üstelik, ufak bir yükseklikten bile atsa suyu, bizi ilerletmeye yeter. Örneğin 3 sene kullanacağım, senede belki 10 defa çıkarım tekneyle. Motor maliyeti ile pompa maliyetlerini hesaba katarak bunların çalışma masrafını hesaplayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Santrifüj pompanın dönen kısmına pervane tak, motor olarak kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Holy çok saçma fikrin. Mühendislik diplomanı vermesinler bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 aynen ehe artislik yapayım derken 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 "roket adam" said: Holy çok saçma fikrin. Mühendislik diplomanı vermesinler bence.ağaçları koruyor muyuz? ehe ehe korumaya devam. bu kafa yüzünden ilerleyemiyoruz işte. yapsana hesabını yiyosa? belki burda yüzyılın icadı çıkacak, adını arka dönergeci koyacağız falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 ahahaha abi ne alakası var, adam yazmış işte. suyu pompalamayıp yukarı çıkaracağına direkt yatay düzlemde koy pervaneyi dönsün gitsin alet. hesabı da yaptım işte bi tarafta elektrik enerjisi direkt hareket enerjisine dönüşüyor. senin çözümde elektrik enerjisi önce potansiyel enerjiye dönüşüyor, sonra harekete dönüşücek de, ölme eşşeğim ölme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 barbu said: kafasını sallayanlar vardır eminim. onun yerine ekrandan uzaklaşıp bakın. ben bi göz hareketimle görebiliyorum sabit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 maliyet analizleri yapmaya başladığında anlayacaksın demek istediğimi. ben şimdi 1 milyar verip motor alırsam, bunu da senede sadece 10 kere kullanmak için yaparsam, motordan verim alamadan bu motor hurdaya çıkar, verdiğim para da boşa gider. pompa alırsam 50 milyon veririm. verimsiz enerji kullanırım 1 yakacağıma 3 yakarım aynı iş için ama 3 sene sonunda benim işim için daha verimli olur. ben kendi harcadığım paraya bakarım. umarım açıklayıcı olabildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 tek büyük boruyla olmayabilir ama ufacık 1000 tane boru yapınca basınç fazla olabilir diyebilir miyiz? dalga geçmeyin 9 senedir falan fizik görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 pompasız çalışması fiziksel olarak mümkün değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Pompanın da bi motoru var sonuçta. ve santrifüj kısmı da dönüyo. Onu pervane motoruna çevirmek çok zor bişey olmasa gerek:P Gerçi düşündüm de pervaneye çevirmene bile gerek yok, direkt pompayı su seviyesine indirip motor olarak kullanarak ta söylediğim şeyle aynı etkiyi sağlayabilirsin muhtemelen(su seviyesinden su çekip yine aynı seviyeye pompalıycak yani). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 ohaaa seviye hayvan gibi yükselmiş biri hemen meme/bacak resmi koysun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/56710_700b.jpg Holy bunu da açıuklasana bir zahmet.. bunu yapsak paraya apra demeyiz kanka! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Beyler kayıp denen bişey var Neler yapmışsınız siz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 hala kayıp diyorlar bana. of allahım bir an önce ekonomi öğrensin şunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Abi sistemleri ekonomi çalıştırmıyor ekonomi ile en fazla sabun yapılır o da protex mi daha hesaplı lifebuoy mu? diye yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 holy o resim bile senden mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 SeaGle said: Abi sistemleri ekonomi çalıştırmıyor ekonomi ile en fazla sabun yapılır o da protex mi daha hesaplı lifebuoy mu? diye yani. bide sizin maaşlar ödenir sdfgsgasdfasda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Onu da işletmeciler falan yapıyor işte pc de fal bakmaktan arta kalan vakitlerinde ehüeh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 arkadaş linkledi inciden almış o resmi yarıldım gülmekten ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar