Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pic thread

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

Holy said:

Aslında mantığı sevdim ben.

Düşük hızda ilerlemek isteyen, keyifle balık tutmaya falan çıkmış insanlar için oraya bi santrifüj pompa koyarak düşük hızda seyir sağlanabilir. Yakıt tüketimi de düşük olur, ekipman maliyeti de. Hesaplarını yapmak lazım ve ben buna çok üşenirim tabi ki.
edit : pompaya balık sıkışırsa baya gülerim ama sfsdgsg

Suyu pompalayarak önce yukarı, sonra dışarı atıp suyun momentumundan hızlanmak bayağı inefektif bi yol olmuyo mu yalnız?
Klasik motorların zaten suyun içinde(su seviyesinde) suyu ittiğini düşünürsek(ki bu durumda pompanın yerini alıyo), suyu yukarı taşırken harcadığın bütün enerjiyi boşa harcamış oluyosun.

sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

işte birisi yapsın hesabını, sürtünme falan işleri var bernoulli'den pompa gücünü bulmak lazım.

zaten benim söylediğim motor alıp milyarlar bayılmamak içindi.
Resimdeki gibi de değil üstelik, ufak bir yükseklikten bile atsa suyu, bizi ilerletmeye yeter. Örneğin 3 sene kullanacağım, senede belki 10 defa çıkarım tekneyle. Motor maliyeti ile pompa maliyetlerini hesaba katarak bunların çalışma masrafını hesaplayın.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Holy çok saçma fikrin. Mühendislik diplomanı vermesinler bence.
ağaçları koruyor muyuz? ehe ehe korumaya devam.

bu kafa yüzünden ilerleyemiyoruz işte. yapsana hesabını yiyosa?

belki burda yüzyılın icadı çıkacak, adını arka dönergeci koyacağız falan.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaha abi ne alakası var, adam yazmış işte. suyu pompalamayıp yukarı çıkaracağına direkt yatay düzlemde koy pervaneyi dönsün gitsin alet.

hesabı da yaptım işte

bi tarafta elektrik enerjisi direkt hareket enerjisine dönüşüyor. senin çözümde elektrik enerjisi önce potansiyel enerjiye dönüşüyor, sonra harekete dönüşücek de, ölme eşşeğim ölme.
Sosyal ağlarda paylaş

maliyet analizleri yapmaya başladığında anlayacaksın demek istediğimi.

ben şimdi 1 milyar verip motor alırsam, bunu da senede sadece 10 kere kullanmak için yaparsam, motordan verim alamadan bu motor hurdaya çıkar, verdiğim para da boşa gider.

pompa alırsam 50 milyon veririm. verimsiz enerji kullanırım 1 yakacağıma 3 yakarım aynı iş için ama 3 sene sonunda benim işim için daha verimli olur. ben kendi harcadığım paraya bakarım.

umarım açıklayıcı olabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

Pompanın da bi motoru var sonuçta. ve santrifüj kısmı da dönüyo. Onu pervane motoruna çevirmek çok zor bişey olmasa gerek:P

Gerçi düşündüm de pervaneye çevirmene bile gerek yok, direkt pompayı su seviyesine indirip motor olarak kullanarak ta söylediğim şeyle aynı etkiyi sağlayabilirsin muhtemelen(su seviyesinden su çekip yine aynı seviyeye pompalıycak yani).
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...