Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'ya vize işlemleri vs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi amerikaya okumaya gidipte I-20 ile giderseniz hani belge falanda tamsa hic zorlamadan veriyorlar ben 2 dk bile konusmadim kadinla, direk verdim. Bide turkce konusmadim kadin hello dedi bende ingilizce yardirdim.
Mesaj tarihi:
Ben basimdan gecenleri bir sayfa once anlattim. bence sorular, belge, ogrenci olup olmaman onlari pek ilgilendirmiyor. Onemli olan o kisa gorusmede onlarda biraktigin izlenim onemli. Sonucta herkes durumunun aksini soyleyebilir, yalan beyanda bulunabilir abartip sahte belge bile verebilir. Ama o an ki vucut dili her seyi ele verebilir. Karsinda %100 gocmen egiliminde biri var diyelim bu insan mecburen yalan soyleyecek, her turlu belgesi de tam olabilir ama o an ki vucut dili onemli bence. Mulakati yaptigin kisinin de bu konuda egitimli olduklarini unutmayin, onlar turkiyeyi senden benden iyi taniyorlar neleri bildiklerini duyarsaniz sasirirsiniz. Ama biraz da sansla alakali hic gocmen egiliminde olmayip cok kolay vize alanlar da var, tam tersi de. Bende hic bir belgeme bakmadilar topu topu dort soru sordular oyle verdiler vizeyi galiba cok sansliydim ben de sasirdim valla. Sorulara kisa ve net cevaplar verdim, goz temasini asla kacirmamistim. Bence bunlar onemli.
Mesaj tarihi:
ya su konsolosluga giderken bi rahat olun. pesmerge ya da terorist degilseniz sizden istenenleri sagladıgınız anda sie sie o vizeyi basacaklar pasaporta. anlamıyorum su mulakatlarda heyecanlanan insanları.

hele ki okuldan kabul aldıktan sonra konsoloslukta geri cevrilmek icin kafaya puşi falan sarmış olmanız lazım.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
merhaba arkadaşlar

ankarada ikamet etmeme rağmen istanbuldan randevu alabildim =) Ankaradakiler biraz süründürebiliyorlarmış sanırım.

Şimdi i-20 vs herkeste olması gereken belgeler dışında maddiyati gösteren belgelerden ne sunmam gerekir ? Dedem yolluyor beni, sadece onun varlığını kanıtlayan belgeler yeter mi acaba ? 520k lık bir hesap yollamıştık okula, onun yanında başka ne göstermek gerekir ? (dil okulu)

teşekkür ederim
Mesaj tarihi:
yok abi vermiyo adamlar.
sapkınlıkla felanla alakası da yok.

bugün tekrar gittim. ankara'da benden önce birkaç kişi daha öğrenci vizesi almak istedi onlara red verdiler.

geçen sefer gittiğimde reddetmenin bir nedeni yoktu. eline kağıt tutuşturuyorlar, "bugün veremiycez" diyorlar yolluyorlar.
kağıtta "göçmen eğiliminde olmanın aksini ispatlayamadınız" diye yazıyor. ama kendilerine "neden?" sorduğunda cevap vermiyorlar.

bugün gittiğimde çankaya üniversitesi'nde master yaptığımı, orda okuduktan sonra geri dönüp devam edeceğimi söyledim. oraya gitmemin nedeninin de buraya döndüğümde bir işe girmek olduğunu söyledim. yani araya hep geri dönceğimi vurgulayacak laflar ettim. ielts belgemi gösterdim, çankaya üniversitesinde öğrenci olduğuma dair belgeyi gösterdim. ama gene bir neden söylemeden reddettiler. özellikle sordum "neden kabul etmiyorsunuz" diye, cevap vermek yerine "verdiğim kağıdı oku" dedi. "üstünde göçmenlikten bahsediyor, oysa ben göçmen olarak gitmeyeceğim ki, gidip 2 sene sonra geri dönüceğim" dediğimde yine bişi söylemediler.

dünyanın en kolay işi hakkaten.
Mesaj tarihi:
İşte bu yüzden istanbuldan aldık biz randevuyu, inan çok farkediyormuş

ama şimdi senin 3. olacak, abone oldun artık kuruma, gerçi 5. gidişinde alan bile var, azim işi
Mesaj tarihi:
abi nasil farkedebilir ya, grad school'dan bahsediliyorsa eger burada (hep oyle diye dusundum su ana kadar ben) university of phoenix'e falan gidiyor olmadikca, elinizde I-20, maddi durum belgesi ve kabul mektubu varken imkani yok reddetmelerinin.

ya sertifika programi gibi, ya da dil okulu falan gibi seyler heralde sozu gecenler, zira onlara girmesi dert olmadigindan bu vesileyle vize alip ulkeye kapak atmaya calisan adam var gercekten cok, o sebeple ince eleyip sik dokuyorlar zaten tahminen. imkani yok cunku derece programindan kabul alip da reddedilmenizin.
Mesaj tarihi:
abi adam detayları yazmıyor ki. mastera devam edicem diyorsun da ne vizesine basvuruyosun abi sen? I-20 falan yok bence bone'un elinde. sertifika ya da dile basvurmus.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

abi senin elinde kabul mektubu, I20 (en onemlisi bu) ve okul + yasam masraflarini karsilayacak kadar para bulunan banka ciktisi var ve vermiyorlar mi simdi ozet olarak?

penth şu sıralar belgelere bile bakmıyorlar, tamamen birebir konuşmadan yola çıkarak red ve ya kabul veriyorlar

ben mesela abartıp 4 5 milyarlık hesap tapu felan göstericem, sonuçta dil için sandiegostateuniye gitcem, mallık yapmasınlar
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

abi senin elinde kabul mektubu, I20 (en onemlisi bu) ve okul + yasam masraflarini karsilayacak kadar para bulunan banka ciktisi var ve vermiyorlar mi simdi ozet olarak?

evet, vermediler.
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...