Bittus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Bone said: vize için başvuru ücreti 140 dolar ve 200 dolar sevis ücreti ödüycek miyiz her ikisi birden? yarın gidip ödeyeyim. hangi vizeyi alıyorsun? F-1 ise 140 dolar f-1 için, 200 dolar da sevis fee ödüyorsun. www.fmjfee.com sevis'i buradan ödüyorsun, 140 doları da fortise
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 abi bone abd konsoloslugunda hepsinn yazdigini biliyosun di mi bunlarin? fikir almak icin soru soran gordum de, boyle soru soran hic gormedim, boyle dokuman toplanmaz abi git web sitesine sirayla hepsini al yanlarina cek at.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 tamam işte web sitesini linkledim ya sana, okudum ordakileri ama anlamadığım için sorduydum. "e amerika büyükelçiliğinin sitesinde yazıyor bunlar" diye ayrıca belirtmek ilginç oldu :)
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 onları anlamadıysan bence gitmeye çok kasma.
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2010 BonePART said: bu arada mulakattada amerikali birine gelirsen hic bisi sormuyo genelde en kil konsolosluk goevlileri gotlek turkler yabancilar son derece relax muhabbet ediyo sadece turklerde olede kil kil takiliyolar napiyosun niye gidiyosun dersler nasil napcan orda calisiyo musun aileni ziyarete gidiyosan flean bole sey diyo teyzenler burda kal dese kalir misin (ben calisiyorum okuyorum napcam amerikada ama yuksek lisans icin giderim belki demistim) tamemen muhabbet yane ole sorguya almiyolar inglizce normal bi sekilde konus iste wat?
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 aquila said: onları anlamadıysan bence gitmeye çok kasma. (tu) Amerikaya okumaya gitmek ZOR birşey arkadaşlar. Orada başarılı olmak ÇOK daha ZOR. İş bulup yerleşmek (akademisyen değilsen)ÇOK ÇOK daha ZOR bir şey. Ayrıca şansımı deneyeyim verirlerse giderim demeyin, bir kere red alırsanız viseden 2. si neredeyse imkansız. O yüzden; Türkiyede okulu bitirmediyseniz, Askerlik yapmadıysanız, Gidip kapağı atayım bakarız gibi afaki planlarınız varsa, Konsolosluk sitesinde yazanları anlamıyorsanız, uğraşmayın.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 abi adam I-20 geliyor diyo, ne askerligi ne okul bitirmemesi, cok buyuk bi kafa karisikligi var bu baslikta bence. is kabulu alan, okul kabulu alan (bkz I-20) bi insanin vizeden red yemesi imkansiz. belge falan goturmeyi unuttugundan yer en kotu, gerci kimse o kadar salak degildir de, oyle bi durumda da goturunce verirler yahu. turist vizesi red alma ihitmalin olan vize. gerci bizim bahtsiz bedevi bi arkadas vardi california'da mastera kabul aldi, hreifin cok common bi ismi var ortadogu genelinde, adamla ayni isimde terorist varmis o yuzden adama 6-7 ay vize vermediler 1 sene gec basladi.
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Mendoza said: aquila said: onları anlamadıysan bence gitmeye çok kasma. (tu) Amerikaya okumaya gitmek ZOR birşey arkadaşlar. Orada başarılı olmak ÇOK daha ZOR. İş bulup yerleşmek (akademisyen değilsen)ÇOK ÇOK daha ZOR bir şey. Ayrıca şansımı deneyeyim verirlerse giderim demeyin, bir kere red alırsanız viseden 2. si neredeyse imkansız. O yüzden; Türkiyede okulu bitirmediyseniz, Askerlik yapmadıysanız, Gidip kapağı atayım bakarız gibi afaki planlarınız varsa, Konsolosluk sitesinde yazanları anlamıyorsanız, uğraşmayın. Amerikaya okula gitmek cok cok kolay birsey arkadasim, IYI okula gitmek ZOR birsey. Orada basarili olmakta cok kolay birsey arkadasim, IYI okulda basarili olmak zor. Is konusunda ise haklisin. Amerikada 3000 e yakin Universite varmis yanilmiyorsam. En iyi 100 hatta 200 u gozden cikarirsan cogu universite parasini verdigin taktirde gel oku dicek duzeyde. Ayrica counseling sirketine felanda gerek yok. Ben master icin kendim basvurdum 5 basvuruda 2 kabul geldi ikiside californiada ilk 100 de fena olmayan okullar.
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2010 I-20 geldiğini görmemişim pardon. Ben turist gibi gidenlere söyledim.
loplop Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 konu dışından banlıymışım, o yüzden bu topik için fake account aldım (lopeth-behlül) Şimdi en az 7 8 aylığına dil eğitimi, fırsat olursa master yapmayı düşünüyorum. (öncelik dil) önce avustralya ya heveslenmiştim, ama kalbim kanada için atmaya başladı. Ama beynim amerikaya git, ne işin var kanada da diyor 15 eylüle kadar karar vermeye çalışıyorum. 15 eylülde gitcem bir danışmanlık firmasına "abla ben amerikaya gitcem" dicem. şimdi 86 doğumluyum, 4 yıllık işletme mezunuyum ve askerliğimi yaptım. büyükbaba sponsor olcak bana, babam emekli. Ama sponsorum über zengin neyseki. Vize sorun olur mu acaba askerliği yaptım deyu ? (amerika) Kasımda başlarım diye ğlanlarımı yapmıştım hep, bi de red yersem, diğer denemeler daha zor olur gibime geliyor. fikirlerinizi alayım lütfen amerikalılar tşkler
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 askerlikle vizenin alakasi ne ki? bide okuldan kabul aldiktan sonra vize alamamak gibi bi durum yok
loplop Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 burda çalışmıyorum şimdi " bu herifi burda tutan bişey yok amkerikada kalır bu" babında sonuçta üniversite için değil dil okuluna felan talibim ilk etapta
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Sen okula kabul al sorun degil gerisi. Ayrica calisiyo olsan nasil 6 ay amerikaya okumaya gidicen zaten. Ole bi sorun war ahah
loplop Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 tamam geçtim vizeyi san diego taraflarına gitmeyi düşünüyorum amerika olursa seçimim kurs olarak els düşünüyorum, sanırım üni kampüsleri içinde yapılanmış, başka tavsiye verebilecek olan var mı? yer olsun, kurs olsun özellikle böyle kurs tarzı değilde, üni bünyesinde felan olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Böyle kaplan gibi yerlere para vermek yerine
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 NErdeyse her okulun yaz kurslari var inglizce icin. Hatta ozel kursar var. Mesela English for Law Students felan. Arastircaksin biraz iyisi kotusu yok bu isin,
loplop Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 işte güvenilir bir şahıstan "ben şuna gittim, fena değildi" gibi bir laf alırsam alternatifim olacak, ona kasıyorum ben şu an!!
loplop Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 şura iyi gibi gözüktü http://www.americanlanguage.org/Pages/ALI/Engine.aspx?id=563&navId=0
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2010 vize görüşmesi çok yakında olacak heyecanlıyım. tüm belgeleri hazırladım sanırım da, bunları 5-6 tane fotokopi çekmek gerekiyor mu türkiye'deki diğer işler gibi? :P onun dışında türkiye-amerika gitmek için tavsiye etçeğiniz uçak firmaları var mı? bazıları frankfurt aktarmalı gidiyormuş herhalde onun için de almanya vizesi almak gerekiyormuş?
Mithr Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Bone said: vize görüşmesi çok yakında olacak heyecanlıyım. tüm belgeleri hazırladım sanırım da, bunları 5-6 tane fotokopi çekmek gerekiyor mu türkiye'deki diğer işler gibi? :P onun dışında türkiye-amerika gitmek için tavsiye etçeğiniz uçak firmaları var mı? bazıları frankfurt aktarmalı gidiyormuş herhalde onun için de almanya vizesi almak gerekiyormuş? gerekmiyor, yanina 1 tane fotograf al, her ihtimale karsi sertifikan falan varsa gotur, goturmustum ben gerci bakmadilar. Her ihtimale karsi DS-2019un fotokopisini cektir cunku ulkeye inince ve okulda check-in yaparken kullanacaksin. Sana ucakta beyaz bir kagit verecekler, DS-20 mi hatirlamiyorum, kare. onu doldur eger havaalanina indiginde doldurursan baya bi bekliyorsun sirada, kalabalik oluyor zira. ben aa ile gittim, ilk ingiltere aktarmali. ucuza geldi baya. istanbuldaysan kirsan turizme falan ugra derim guzel fiyat cekiyorlar. vize gorusmen hangi sehirde? ankarada 2 arkadasim aldi ve sadece exchange suresini kapsiyor vize = 6 ay. bana istanbulda 5 yil verdiler sdfdfsdfs. gerci o vizeyle abdden ciktiktan sonra geri gelmem icin herhangi bir okulun kabul belgesi gerekecek sanirmi her turlu ama olsun 5 yil ulan sdfsdfs ankaradan alma vizeyi ozuyle, az veriyorlar :D
Manve_13 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 simdi ben de ayın 21inde vize için konsolosluğa gideceğim. B2 için başvuracağım. Buradaki mal varlığıyla ilgili falan belgeler dışında, oradan otel rezervasyonu falan isterler mi? Ben floridaya staj yapmaya gidiyorum, şimdi oradan ev falan kiralayacağız arkadaşla ama bunu söylemeyiz sonuçta gezmeye gidiyoruz diye bilecekler. Adam görüşme sırasında benden gidince nerde kalcan, ayarladın mı falan diyebilir mi? Bi de 2 sene önceden J-1 vizem vardı benim.
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 ogrenci vizesi sadece elindeki I-20 ile, dolayisiyla okul suresince gecerli oldugu icin kac senelik oldugunun onemi yok vizenin. aktarma icin vize falan almana gerek yok bone, turk hava yollari bindiklerim arasinda en iyisiydi su ana kadar, hem hizmet guzel hem kisisel eglence ekrani tum uzun mesafe ucuslarda var falan. onun haricinde air france veya klm oneririm zaten ortak calisiyorlar, amsterdam aktarmali gidersin rahat rahat, bu ikisinin uzun ucuslarinda da fiks kisisel eglence ekrani var (bu da dogru bi isim mi bilmiyorum da ekran iste istedigini izliyosun). lufthansa da cok iyidir de onda degisiyor, olan var olmayan var.
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Manve_13 said: simdi ben de ayın 21inde vize için konsolosluğa gideceğim. B2 için başvuracağım. Buradaki mal varlığıyla ilgili falan belgeler dışında, oradan otel rezervasyonu falan isterler mi? Ben floridaya staj yapmaya gidiyorum, şimdi oradan ev falan kiralayacağız arkadaşla ama bunu söylemeyiz sonuçta gezmeye gidiyoruz diye bilecekler. Adam görüşme sırasında benden gidince nerde kalcan, ayarladın mı falan diyebilir mi? Bi de 2 sene önceden J-1 vizem vardı benim.ne kadar kalicam demeyi planliyosun adama? 1-2 ay kalicam gibi bisi diceksen, ben mesela 3 ay kalicam demistim staj oncesi - unide yapcaktim cunku B2 ile gittim - hala bakiyorum orada bi ev sublet edicem demistim. sublet de iste ev kiralayan fakat yazin falan evinde olmayan adamin kiracisi olmak.
Bittus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 nerede kalacagini soruyorlar. hatta onemli bu. benim yerim yurdum belli oldugundan sorun cikartmadilar. sadece I-20, fee odendi belgesi ve letter of acceptance'a baktilar. gorusme 2 dakika surdu. acelem var soyle boyle diyince 10 dakika sonra vizeyi basip verdiler pasaportu, kargo ile filan ugrasmadim bile. ama ogrenci olarak gitmiyorsan biraz ugrastirabilirler.
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 loplop said: tamam geçtim vizeyi san diego taraflarına gitmeyi düşünüyorum amerika olursa seçimim kurs olarak els düşünüyorum, sanırım üni kampüsleri içinde yapılanmış, başka tavsiye verebilecek olan var mı? yer olsun, kurs olsun özellikle böyle kurs tarzı değilde, üni bünyesinde felan olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Böyle kaplan gibi yerlere para vermek yerineabi sen okul demissin ama turist olarak gidiyosun sanirim su anki planlarda, giriste basicaklari sure kadar kalabileceksin sonucta cok anlamsiz turist olarak yaz okuluna gitmek bence. hatta gidebilecegini bile sanmiyorum yasal degil sonucta ogrenci statusunde degilsin.
loplop Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 yok f-1 lazım sanırım bana, ucla extension yattı kafama, ama u of california himayesindeki yerlerin hepsi 5 ocakta başlıyor, o kötü olacak. enaz 6-8 ay dil, sonrasında master bakcam
Öne çıkan mesajlar