Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pipo içen var mı?

Rasmon

Öne çıkan mesajlar

Yeni merakım pipo. Aldım ucuz yollu bişey bi de kaptan bilek royal aldım. Ama tam beceremiyo muyum nedir tütünün kokusu şahane olmasına rağmen yaktıktan sonra pek zevk alamıyorum. Ayrıca yakmakta zorluk çekiyorum ve yakınca 15 dakikayı geçiremeden sönüyo, ara ara yakmam gerekiyo. Tecrübelerin önerilerini bekliyorum. saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben içiyorum pipo yeni basladım sayılır
şahin pipo diye biyerden almıstım alırken broşür kitapcık vs de vermişlerdi +youtubedan filan pipo videolarını arastır
bi de ilk baslarda kendi basına degil de ögretebilecek birisi varsa cok daha iyi olur benim yakabilmeyi ögrenmem baya zor olmustu
cb royal baya güzel ama ilk önce içebilmeyi ögrenmen laızm yoksa caydırır bende cb almıstım ilk sonra bi süre içmeyi bırakmıstım cok acı gelio diye
baslarda pipo haznesini fullemeden 1/3 dolduruyosun filan sonraları bikaç katman halinde fulleyerek içersin
ilk pipoya fazla acıma becerene kadar cok fena bi hale gelicek zaten temizligini düzgün yap yeter
bi de vazgeçme içmekten pipoyu tadına filan alısınca cok süper bişey oldugunu anlıycaksın
Sosyal ağlarda paylaş

hm izledim çoğu videoyu da sıkıntı tam tad alamamakta henüz, ya çok yanıyor ya da hemen sönüyor, dolayısıyla üflemekten kafa oluyorum. Kibritle de yakıyorum döndüre döndüre ancak dediğim gibi ilk yakmada bi sorun var. İlk sönüşte de direk sigarayı yakıyorum :D bakalım denemeye devam...
Sosyal ağlarda paylaş

kibritle yakMA-işi ögrenene kadar-
bana ucu fil hortumu gibi bi çakmak itelemişlerdi ama normal çakmakla da yakabiliosun bi kaç sefer deneme yanılma yöntemiyle ögrenirsin nasıl olcagını
bi de ben deli gibi sigara içen birisiyim bi noktadan sonra sigara mecburiyetten içiyosun tadı tuzu kalmıyo
pipo o noktada işte kurtarıcın gibi oluyo tütünden zevk almayı yeni bi noktaya taşıyo
Sosyal ağlarda paylaş

5 lira filan ama onlarla ugrasma keyfini kaçırır
ben 30 lira vermiştim iyi bişeyle baslamak en güzeli
cok pro bi pipo da almıycaksın acemiyken
düzgün bi pipocudan alıyosan alet edevatını felan da alırsın işte basit bi set tarzı bişeyler ayarlarlar
max 50ye filan gelir iyi kalitede bi set
tabi çanta,saklama dolabı vs gibi şeyler de var ama aşırıya kaçmamak lazım baslangıcta
Sosyal ağlarda paylaş

7thBreath said:

tütünler kaç liradan oluyor, tabii kalitesine göre değişirde keyif almak istesek kaça patlıcak mesela.

5-10 lira filan oluyo paketler
haftada bi paket içsen ayda 40 lira yapar max
40 da pipoya vermiş olsan 80 yapar
o da sigara ya vericegin bi aylık paranın yanına bile yaklasmaz
Sosyal ağlarda paylaş

tütünü iyi toplayıp iyice bastırman lazım ayarında. gayet de keyifli oluyor içmesi, ben sigarayı bırakayım diye başlamıştım da 3 dakkada bir içmeye başlayınca ciğerler iflas ediyordu zar zor döndüm sigaraya.

bi de daha güzel tütünler var pasajlardan falan bulabileceğin, kaptan blck iyi sayılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

hm, ben de çok bastırıyorum acaba dedim daha seyrek bırakıp hava almasını mı sağlamalıyız, yakınca alev bildiğin dilime geldi. Bir de bu ağızlık kısmı ile ağaç arasında biraz boşluk bırakarak içenler var bi amacı var mı bunun? + ne cins tütünler önerirsiniz.?
Sosyal ağlarda paylaş

Pipoyu doldururken ilk önce 1/3 ünü dolduracaksın, elinle hafif bastıracaksın.Çok bastırırsan hava çekemezsin söner, az bastırırsan çok hava geleceğinden çabuk yanar biter ziyan olur tütününe.Elin alışana kadar bir iki torba tütünü ziyan edeceksin zaten.Piponu kademe kademe bu şekilde doldurduktan sonra kontrol için yakmadan hava çek hava sirkülasyonu düzgünse yak.Olmadı alacağın aksesuarla yada kibrit çöpüyle tütünü del içine bastır kenarlara fazla yapışmamasına dikkat et.Başlangıçta kibrit kullanma demiş arkadaş ama bence kibrit daha kolay.Yakarken kibriti dairesel hareketlerle gezdir tütün üstünde sabit tutma ak kor olduğu zaman yanmıştır, ilk nefeslerin çok önemli derin çekmen gerekir.Ateşin sönmemesi için 3-5 sn de bir çekmen gerekiyor.Eğer sonerse külünü bastır biraz silkele külleri temizleyip tekrar yak.

Evet wot oldu ama yapacak birşey yok. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Bir öneride benden sigarayı bırakmak için başlıyosan yazık etme ciğerlerine. Pipoyu sigara gibi içmeye kalkarsan sonun iyi olmaz. O yüzden başlıyacaksan sadece pipo içmek için başla, sigarayı bırakmak için başlama, harcadığın paraya ve zamana yazık olur :)

Birde en alttaki 1/3'ünü iyice bastır, sonraki 1/3'ü orta seviye en üstteki 1/3'ü ise hafifçe bastır. Sonra yakmadan çekmeyi dene hava güzel geliyorsa olmuştur. Gelmiyorsa tütünleri çıkart tekrardan doldur. Sonra sigara gibi devamlı içine çekme pipo fazla ısınır ve tat alamazsın. Bir kere bitirdikten sonra dinlendir pipoyu en az 1 saat. Normalde bir gün dinlendirmen gerekli bildiğim kadarıyla. Birde başlarda pipo daha fazla tütün yakar zamanla azalır :)
Sosyal ağlarda paylaş

bir de pipo içiyorsanız tam tad almak için birden fazla pipo kullanmak gerekiyormuş. Örneğin 7 pipon olup her gün ayrı pipoyla içmek lazımmış aynı pipoyla 5 gün arka arkaya içersen tadı bozulur muymuş yoksa çekince gelmez miymiş, yok içindeki nem miymiş, bişiymiş olmazmış yani :)

Bu mesajımdan çıkan sonuç şudur ki pipo içiyorsanız 1'den fazla alın, her gün aynı pipoyu içmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

pipo candır. sigarayı bir türlü sevemedim tütünün tadını sevmeme rağmen. pipo o tadı alabilmek için harika bi icat.

çok sıkışık doldurma. mangal yakarken kömür dizmeye benziyor. doldukduktan sonra temizleme aleti ile bir iki tane delik aç baca niyetine. yakmadan önce hava çekebiliyor olman lazım. alışana kadar o 1/3 olayını uygula. sonra alışıyorsun zaten. bir de plaka halınde kesilmiş tütünler vardır, onlar daha kolay doldurulur, yanar.

ilk pipo aldıktan sonra eğer çok ucuz bişi değilse yavaş yavaş alıştırmak lazım. önce yarısına kadar doldurmak lazım filan. zahmetli iştir pipo. ben genelde evde, çok canım çektiğinde filan içerim. bir de sevdiklerine kolay oluyor ne alalım bu adama diye düşünmüyorlar. pipo, tütün filan alıyorlar. senin de işine geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...