Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google(Youtube vs) Giriş Sorunu Topiği

tomkat

Öne çıkan mesajlar

şöyle bir mail geldi şimdi

said:
Değerli Abonemiz;
3 Haziran 2010 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan tüm internet servis sağlayıcılara iletilen duyuru ile, yasal nedenlerden dolayı Google'a ait bazı servislere erişimin kapatılması kararı alınmıştır. Bu durum Google analytics, maps, translater gibi tüm dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan diğer servislerin de yavaşlamasına veya erişimin yasaklanmasına sebebiyet vermektedir.

Bu engelleme ile etkilenebilecek google servisleri aşağıdaki gibidir;
. Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
. Reklam vb. analiz verisi için web sitelerinde Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
. Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişim,
. Web siteleri dahilinde Google Search kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
. Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search'e dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi, gibi sorunlar söz konusu olabilecektir.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından iletilen, smile adsl olarak yasal sorumluluğumuz nedeni ile uymak zorunda olduğumuz bu karar neticesinde yaşanabilecek erişim ve yavaşlık probleminden en az seviyede etkilenmeniz için konuyu bilginize sunarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Mayhem said:

şöyle bir mail geldi şimdi

said:
Değerli Abonemiz;
3 Haziran 2010 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan tüm internet servis sağlayıcılara iletilen duyuru ile, yasal nedenlerden dolayı Google'a ait bazı servislere erişimin kapatılması kararı alınmıştır. Bu durum Google analytics, maps, translater gibi tüm dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan diğer servislerin de yavaşlamasına veya erişimin yasaklanmasına sebebiyet vermektedir.

Bu engelleme ile etkilenebilecek google servisleri aşağıdaki gibidir;
. Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
. Reklam vb. analiz verisi için web sitelerinde Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
. Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişim,
. Web siteleri dahilinde Google Search kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
. Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search'e dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi, gibi sorunlar söz konusu olabilecektir.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından iletilen, smile adsl olarak yasal sorumluluğumuz nedeni ile uymak zorunda olduğumuz bu karar neticesinde yaşanabilecek erişim ve yavaşlık probleminden en az seviyede etkilenmeniz için konuyu bilginize sunarız.

konunun kağıdını katlayıp koltuk altınıza vermişler abi.
Sosyal ağlarda paylaş

navige kullaniyorum bende. yanliz bu is cigrindan cikiyor. bu gerizekalilar devekusu gibi kafayi kuma gorunce hersey duzeliyor saniyorlar. eh alismislar sesini cikaranin basini ezmeye. bilimum ozgurluk cesidine yabanci olunca anca sansure gidiyor orumcek kafalar.

turkiyede pazari olan buyuk firmalarin sitelerini mahkemeye felan verip kapattirsak? belki onlar izah eder sunlara kurtuluruz su aptal sansur fenomeninden.

google-analystics.com durrukware olan
google-analytics.com normal olan
Sosyal ağlarda paylaş

Google ip değiştirdikçe bizimkiler yeni ipleri banlıyorlar haberiniz olsun :)

kimse sallayıp tutmasın dns le çalışıo diye :)

Google vs T.C internet Mahkemesi kapışıyor :)

Belki bilmeniz gerekir diye söylüyorum TR dns leri için devamlı yeni ip atiyor google.

AMa bizimkilerde aynı hızla el atıyor :) yakında tüm google ip aralıklarını banlamazlarsa şaşarım haha

Size verdiğim Proxy üstünden bağlanabilirsiniz 100% güvenlidir paticik ailesi için açılmıştır ;) sadece web youtube google açar
Sosyal ağlarda paylaş

4Ever said:

Fortuna said:

http://google-analystics.com/ için var mı yapabileceğim birşey?

Open dns kullanıyorum.

http://www.google.com/intl/tr_ALL/analytics/

bu adres ile giriyorum ben

bu arada Tubitak DNS kullanıyorum her siteye giriyor : ) engel felan tanımadı

Neymiş o tübitak dnsleri versene bi yararlanalım^^
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırakın dns'i mns'i ayaklanmak lazım. adamı sokağa döker bunlar.. işin gerçek boku çıktı. google servislerine erişim yasağımı olur yahu. bune aptallıktır. bune cahilliktir.

büyüyoruz, avrupanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olacağız diye bas bas bağıran recep bey global dünyanın bu denli önemli (maps analytics,documents) servislerine erişimi engelliyor.

topu cahil topu geri kafalı bunların.
Sosyal ağlarda paylaş

Recep bey bunlarla ilgilenmiyor, recep bey daha güzel işbirliği nasıl yapılır, kendi adına serveti nasıl artılır gibi düşünceler içersinde.
Bu tip beyinsizliği satılmış telekomun örümcek beyinli yöneticileri yapıyor.Ve ciddi anlamda neden hala yt un kapalı olmasının ve bu tarz yasakların olmasının nedenini hala anlayamıyorum.Düşünüyorum neden acaba bu yasaklar vs vs var ama aklıma mantıklı bir düşünce gelmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Öteki konuda vardır belki ama dursun burada da.

İlk önce DNS'leri şöyle yapın:

8.8.8.8
8.8.4.4

hosts dosyası [WindowsSystem32driversetchosts] da bu:

127.0.0.1 localhost
209.85.229.99 youtube.com
209.85.229.99 www.youtube.com
209.85.227.106 code.google.com
209.85.227.106 pages.google.com
209.85.227.106 video.google.com
209.85.227.106 translate.google.com.tr
209.85.227.106 docs.google.com