Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İHH İnsani yardım gemisi Gazze yolunda. Yarın sabah -engellenmezse- varıyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
israil gazetesinden

""Yeniden Ortadoğu’yu yönetmek isteyen Osmanlı İmparatorluğu güçleri, Gazze kıyılarında durduruldu.""

bu adamlar da ayrı bir mal
Mesaj tarihi:
ani tepkiler kısıtlı olacaktır zaten. israil'in başarılı olduğu konu bu. haklı da olsan, sonrasına adım atmak istemeyeceğin noktaya kadar seni çekiyor, sonra devlet olarak yelkenleri suya indirip dünya medyasındaki yalakalarıyla uzaktan dövüyor.

türkiye ile herhalde 15-20 sene ticarette, siyasette minimum ilişki yaşayacaklar. abd ile bile araları açık. son abd ziyaretinde israil başbakanı medyanın bile olmadığı kısa bir görüşme yaptı obama ile, çekti gitti ülkesine.

bundan sonraki süreç zamana yayılır, öyle ağır sonuçları olacak ani kararlar beklemiyorum.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

O insani yardımların öncelikle Hamas'ın eline geçmeyeceğini düşünen var mı aranızda?

abi o bölgeyi hamas yönetiyor zaten. oranın belediyesi valisi herşeyi o
Mesaj tarihi:
Buyse said:

sipeyskeyk said:

O insani yardımların öncelikle Hamas'ın eline geçmeyeceğini düşünen var mı aranızda?

Tamam Hamas da birçok insana göre terör örgütü. Değil mi?
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

Buyse said:

sipeyskeyk said:

bazıları ironiyi anlamadı mı yoksa ben mi ironi oldugunu sanıcak kadar uykusuzum?
Mesaj tarihi:
sir said:

yozdil kayışı koparmış iyice.
siyasiyse siyasi kardeşim, pis, çirkin, aşağılık bişey mi bu siyaset? israil-filistin sorunu insani olduğu kadar siyasi de bi sorundur. ve israilin siyasetine, siyasetle karşı çıkmak çok normaldir. tiksinmeyin bu kadar siyasetten, tehlike olarak algılamayın. israilin de yaptığı bu çünkü.

o gemide 33 ülkeden 500'ün üzerinde insan var, AP milletvekilleri var, dünyanın her yerinden aktivistler var..onlar da aynı "hatayı" mı yapmışlar? saçmalık.

hala mazlumun kimliği sorgulanıyo şu ülkede, "ay onlar dinciymiş, ay onlar milli görüşçüymüş" falan..hayır kardeşim, geçin bunları. bu insanlar yardım taşıyorlardı, silahsızlardı ve üzerlerine ateş açıldı. fail belli, kurban belli, burdan size iç politika ekmeği falan çıkmaz, çıkmamalı.

Sir, Ahlaki siyaset, doğru siyaset diye bir kavram var farkındasındır dimi..

Dün taksime giden binlerce kişiden %80 i haritadan Filistini bile bulamaz..

Yardım malzemesi götürmek başka birşey trajedi götürmek başka birşey..

1 yaşındaki çocuğun o gemide işi ne?
Lise öğrencisi okulda olması gerekirken gemide olan çocuğun orda işi ne?
70 yaşındaki dedenin orda işi ne?

1 yaşındaki
15 yaşındaki
70 yaşındaki neye yardım edecek? neye yardım götürecek?

Filistin olayı tabiki korkunç bir olay. Ama kusura bakma ordan iç siyaset malzemesi çıkartan ben değilim o gemiye 1 yaşındaki çocuğu bindirende. O gemiyi bu organizasyon için verende. O gemideki vatandaşının güvenliğini sağlayamayanda..

Sadece müslüman diye yardım ediyorsak, neden afrikaya yardım etmiyoruz. Orası filistinde kötü durumda.. Çünkü Filistin daha popüler, filistin daha çok işlerine geliyor..

Tabiki ölenlere içimiz yanıyor ama daha çok içimizin yanmasının sebebi onları oraya yollayanların siyasetine malzeme olarak öldüler o yüzden daha çok üzülüyoruz..
Mesaj tarihi:
Yahudi Yahudioğlu Yılmaz Özdil'in beklenen yazısı...Bu adam kadar kalemi kuvvetli ve doğruları savunan başka bi yazar tanımıyorum...

ahaha bayılıyorum ya facebooka
her ırktan türden filan bi arkadasın olması gerek mutlaka ekli =)
Mesaj tarihi:
gellidus said:

söylemek istemiyordum ama söyleceğim..

Mavi marmara gemisi İBB den parayla alındı daha önce diyen arkadaş gibi bütün seferlerini türk bayrağı ile yapan gemi sadece bu sefer için baska bayrak taşıyor..

ve o gemiden silah çıkarsa -ki çıkacağına inanıyorum- Türkiyenin vermek zorunda kalacağı imtiyazları düşünmek bile istemiyorum..

ilk açıklamalarda gemide silah bulamadılar.
bayrak olayı vergi ve çalışan sayısı ile alakalıdır. Tr'de yasaların o gemi için emrettiği çalışan sayısını devamlı tedarik edemiyorsan gidersin Malta bayrağı falan çekersin. Kuralları daha gevşektir, bulundurman gereken ekipman zorunluluğu çok daha azdır. Bizde -sanırım vergi ağırlıklı- yatlarda bile bi sürü yabancı bayraklı görebiliyorsun zaten..

ha bi de hürriyetin verdiği haber gerçekten öyleymiş..
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177108

adam "el kaldıranların cezasını vericez!" demiş tam olarak..

that anyone who raised a hand against our soldiers will be punished to the full letter of the law.

saçma bunlar
Mesaj tarihi:
gellidus said:

Mavi marmara gemisi İBB den parayla alındı daha önce diyen arkadaş gibi bütün seferlerini türk bayrağı ile yapan gemi sadece bu sefer için baska bayrak taşıyor..

ve o gemiden silah çıkarsa -ki çıkacağına inanıyorum- Türkiyenin vermek zorunda kalacağı imtiyazları düşünmek bile istemiyorum..

nereye silah çıkıyor abi o gemiden, BM açıklama yaptı, eğer çıkarsa bizim sorunumuz değildir, biz mühürleyip yolladık sandıkları diye. kaldı ki çıkan "tehdit unsurlarının" resimleri mevcut.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

Buyse said:

sipeyskeyk said:

Çoğu insana göre terör örgütü..

Filistinlilere göre özgürlük için savaşan milis kuvveti.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

that anyone who raised a hand against our soldiers will be punished to the full letter of the law.

saçma bunlar

Eğer bir israil askeri sana kurşun sıkarsa elini bile kaldırma,

en azından hemen ölüp hapishaneye gitmezsin.
Mesaj tarihi:
huun said:

şöyle saçma sapan ahlaki açmazlar atmayın ortaya. "oraya yardım ediyorsun, afrika'ya niye yardım etmiyorsun" nasıl bir mantıktır?

okuduğunu anlama 101

Öncesini okursan anlayacaksın..

Sir ne demiş. İç siyasi malzeme çıkartmayın burdan demiş.

Ben ne dedim.

İç siyasi malzeme çıkartan ben değil, o kişileri filistine yollayanda. Onları savunmasız bir şekilde İsrail in kucağına atanda. Madem din birliği bu kadar önemli, bu kadar mühim bu insanlar için. Filistin için uğraştıklarının yarısını öbür yerler için uğrassınlarda bende samimiyetlerine inanayım. Ama malesef öyle birşey yok ve bu bana ne düşündürüyor oraya insanı yardım malzemesi değil insani trajedi yollandığı ve 20 tabutun geri döndüğü ve 20 kişinin öldüğü ile kalacağı beni o sinirlendiriyor ve üzüyor..
Mesaj tarihi:
Çok kısa toparlıyorum yanlış anlaşılıyorum çünkü.

İsrail diye bir ülkenin varlığı bile hukuksuz.

Hamas seçimle gelmiştir ve yasal bir siyasi oluşumdur.

Olaya bir de dünyanın gözünden bakalım;

İsrail hakkı olan toprakları almıştır.

Hamas terör örgütüdür, hamaslı yöneticiler teröristtir.

Buraya kadar anlaştık herhalde?

Bu durum doğru veya yanlış, böyle. Yapılması gereken gemilere doluşup dünyaya meydan okumak değildir. Mücadeleyi başka alanlarda yürütmektir. Yardım etmek istiyorsan filistin halkına, yardım etmenin yolu bu değil. Bu o gemiye binen insanları propaganda aracı olarak kullanmak, o insanları ölüme yollamaktır. İsrail'in huyunu suyunu bildiğimiz halde utanmadan bülent arınç'ın çıkıp valla bizimle hiiiiiiiiiiç alakası yok toplanmışlar gitmişler, bizim kontrolümüzde değil demesi şerefsizlikten başka birşey değil. IHH örgütünün AKP jenerasyonu ile nasıl bağları olduğunu bir araştırın, haydi onu geçtim bu ülkede sanki AKP izin vermeden kuş uçabiliyor, sanki AKP istese o gemileri durduramazdı.

İsrail'e hak veriyor gibi gözüküyorsam sorun değil, en son verecek insan olmama rağmen. Ama o masum insanlar aşağılık siyasete kurban oldular benim sinirlendiğim nokta bu.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

gellidus said:

ilk açıklamalarda gemide silah bulamadılar.
bayrak olayı vergi ve çalışan sayısı ile alakalıdır. Tr'de yasaların o gemi için emrettiği çalışan sayısını devamlı tedarik edemiyorsan gidersin Malta bayrağı falan çekersin. Kuralları daha gevşektir, bulundurman gereken ekipman zorunluluğu çok daha azdır. Bizde -sanırım vergi ağırlıklı- yatlarda bile bi sürü yabancı bayraklı görebiliyorsun zaten..

ha bi de hürriyetin verdiği haber gerçekten öyleymiş..
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177108

saçma bunlar

Yatlarda başka bayrak çekmenin sebebi tamamen vergisel problemler. Dediğin gibi türkiyede yat sahibi olmanın külfeti çok onun için başka bayrak çekiyorlar ama hadi artık. 10 bin ton yardım toplamışsın dünyayı 1 haftadır seni izliyor ondanmı kaçacaksın yani?
Mesaj tarihi:
neyin silahı ya allah için silah bulunan gemide ap parlementosundan adamların işi ne yunan gemilerinde de silah olurdu o zaman yunanlılar niye silah taşısın oraya. saçma sapan işler işte yapmayın etmeyin burda halen daha 1 yaşında çocuk niye vardı o niye vardı bu niye vardı diye kendimizi suçlamaya yer arıyoruz bu olaydan halen daha tiraj yapıp bir yerleri suçlamanın manası yok devlet yapmadı bu yardımı veya devletin görevi falan değil orda kimin gidip kimin gitmediği.devlet yapsa yardımı tamam suçlasın özdil ama bi yerleri suçlamak için bu tarz şeyleri bahane etmenin manası yok karşı taraftan bi farkı kalmıyo komik oluyo. Tamam oraya o çocuk'un gitmesi yanlış ama gitmiş bir kere hem nerden bilsin oraya giden insanlar israil'in ateş açıcağını en kötü el koyarlar diye düşünmüşlerdir.
Mesaj tarihi:
@gellidus:
baba çalışan sayısı?? başka yasal prosedürler de vardır kesin..

takıldığın yer bunca olay içerisinde o kadar manasız ki.. ve bir o kadar da mesnetsiz..
Mesaj tarihi:
Masquerade said:

dasaaa said:

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14900046.asp?gid=200

germe ipi güzel kardeşim.. germe..

Bu adamlar zorla savaş açtırmak istiyor heralde bize.

o kadar da ileri giderlerse artık bizde tepki vermiyorsak rte gidip rexx'in önünde üzülsün.
Mesaj tarihi:
Khelben said:

gellidus said:

nereye silah çıkıyor abi o gemiden, BM açıklama yaptı, eğer çıkarsa bizim sorunumuz değildir, biz mühürleyip yolladık sandıkları diye. kaldı ki çıkan "tehdit unsurlarının" resimleri mevcut.

Arkadaşım demek istediğim tamda bu işte..

Bm diyorki silah varsa bizim sorunumuz değil.
İsrail diyorki karşılık verdiler.

O gemiden 5 tüfek 3 roketatar çıksın bak bakalım Türkiyenin başına neler geliyor.

Türkiye bir anda ortadoğuda savaş çığırtkanlığı yapan ülke olur ve TEK başımıza kalırız. Bir allahın kuluda destek vermez..

Böyle olayları yorumlarken lütfen biraz dünya siyasetini göz önünde bulundurun. daha 1.5 hafta önce neler oldu. İran Türkiye anlaştı dünya karıştı fln.. Yani benim istediğim dönüp dolaşıp bizim kıçımzda patlamasın bu olay..

Bide Hamas seçimle gelmiş diyen arkadaş eğer ciddi ise bana özel mesaj atarsa onu gerekli bilgi,belge ile donatırım ve ortaya attığı tezin ne kadar vahim olduğunu elimden geldiği kadar anlatırım..
Mesaj tarihi:
gellidus said:

Khelben said:

gellidus said:

Arkadaşım demek istediğim tamda bu işte..

Bm diyorki silah varsa bizim sorunumuz değil.
İsrail diyorki karşılık verdiler.

O gemiden 5 tüfek 3 roketatar çıksın bak bakalım Türkiyenin başına neler geliyor.

Türkiye bir anda ortadoğuda savaş çığırtkanlığı yapan ülke olur ve TEK başımıza kalırız. Bir allahın kuluda destek vermez..

Böyle olayları yorumlarken lütfen biraz dünya siyasetini göz önünde bulundurun. daha 1.5 hafta önce neler oldu. İran Türkiye anlaştı dünya karıştı fln.. Yani benim istediğim dönüp dolaşıp bizim kıçımzda patlamasın bu olay..

Bide Hamas seçimle gelmiş diyen arkadaş eğer ciddi ise bana özel mesaj atarsa onu gerekli bilgi,belge ile donatırım ve ortaya attığı tezin ne kadar vahim olduğunu elimden geldiği kadar anlatırım..

öyle bir silah çıkması gibi bir durum olmaz bu saatten sonra yayınladılar zaten çıkan şeyleri silah diye gösterdikleri şeyler komik zaten sapan falan. mahlledeki çocuklarla işgal ederim ben sapan silahsa israil'i
  • Yeni Oluştur...