son 10yıllık tarihe mi bakıyoruz İsrail'i haklı çıkarabilmek için?
Ayrıca yardıma saçma denmiş. İlginç. Söz konusu din birliği olduğu için mi saçma oluyor? Biz ne kadar inkar edersek edelim ülkenin yüzde 99'u müslüman. Üstelik islamiyeti Türklerden daha uç yaşayan kimse de yok. İslam hukuku geçerli olmayabilir ama islamiyeti o kadar uçta yaşayan hiç te azınsanmayacak ve elinde ciddi bir sermaye tutan bir kesim var. Haklı olarak yardım gitmeyen ülkeye yardım etmek istiyorlar. Bunun saçma bir tarafı yok.
İsrail'in toprak bütünlüğü diye birşey söz konusu değil çünkü topraklar zaten İsrail'in değil.
Sayın arkadaşım, Öncelikle israil tarihini senden iyi bildiğimi garanti ederim. Bilgilerimi ve fikirlerimi birçok kaynağa ve belgeye dayandırabilirim. Bunun yanında Türkiyede İsrail konusunda en bilgili, sözü geçen kişilerden 2-3 tane ders aldım üniversite hayatım boyunca.
Ama sen bana son 10 yılamı bakıyorsun diye saçma bir yaklaşım ile gelip sonra din birliğine bağlarsan seninle tartışmanın benim için zaman kaybı olacağını düşünürüm.
Sen İsrail in son 10 yılına bakacağına, Türkiyenin son 40 yılına bak durumu daha iyi anlarsın.
Yanıldığın noktalar: Din birliği diye birşey yok.
Din birliği olsaydı zaten Arap-İsrail savaşı sonucunda İsrail haritadan silinirdi.
Müslümanlığı türklerden daha uç yaşayan kimse yok lafı çok komik geldi.. Şeriat ile yönetilen ülkeler varken nasıl bir daha uçta yaşıyoruz anlamadım.
Elinde ciddi sermaye tutan kişilerin malesef din birliği umrunda değil. Eğer umrunda olsaydı yardımı zavallı vatandaş değil onlar götürürdü hiçbirşeyde olmazdı.
İsrail dünyada tanınmış (diplomatik olarak) bir devlettir. Hamas dünyada tanınmış bir terör örgütüdür. Ve hamasa destek vermek zaten terör mağduru bir ülkenin vatandaşı olarak benim aklıma,yüreğime ve vicdanıma sığmıyor.. Sen sırf müslümanlar ile destek vereceksen buyur kandil daha yakın oraya sığın..
deniz hukuku bilmiyorum ama gemiler bağlı oldukları ülkenin toprağı sayılıyor değil mi?
İsrail Türk toprağına çıkarma yapmış oluyor sanırım bu durumda değil mi?
Aynen böyle biliyorum bende.
Hmm
yani İsraille savaş halinde miyiz o zaman?
Yani eğer gemiler uluslararası sularda bağlı oldukları ülkenin toprağıysa, o zaman İsrail ordusu Türk toprakalrına girip 9 adet türk vatandaşını öldürdü demektir.
Ve olayın HAMASla bi bağlayıcılığı kalmaz direk TR vs ISR olayına döner.
Öne çıkan mesajlar
LuNiZ
bence KK bunu firsat bilebilir.. hani hazir ortalik karisti bi GK a yazilalim inceden diye..
Dartanian
gellidus
Sayın arkadaşım, Öncelikle israil tarihini senden iyi bildiğimi garanti ederim. Bilgilerimi ve fikirlerimi birçok kaynağa ve belgeye dayandırabilirim. Bunun yanında Türkiyede İsrail konusunda en bilgili, sözü geçen kişilerden 2-3 tane ders aldım üniversite hayatım boyunca.
Ama sen bana son 10 yılamı bakıyorsun diye saçma bir yaklaşım ile gelip sonra din birliğine bağlarsan seninle tartışmanın benim için zaman kaybı olacağını düşünürüm.
Sen İsrail in son 10 yılına bakacağına, Türkiyenin son 40 yılına bak durumu daha iyi anlarsın.
Yanıldığın noktalar: Din birliği diye birşey yok.
Din birliği olsaydı zaten Arap-İsrail savaşı sonucunda İsrail haritadan silinirdi.
Müslümanlığı türklerden daha uç yaşayan kimse yok lafı çok komik geldi.. Şeriat ile yönetilen ülkeler varken nasıl bir daha uçta yaşıyoruz anlamadım.
Elinde ciddi sermaye tutan kişilerin malesef din birliği umrunda değil. Eğer umrunda olsaydı yardımı zavallı vatandaş değil onlar götürürdü hiçbirşeyde olmazdı.
İsrail dünyada tanınmış (diplomatik olarak) bir devlettir. Hamas dünyada tanınmış bir terör örgütüdür. Ve hamasa destek vermek zaten terör mağduru bir ülkenin vatandaşı olarak benim aklıma,yüreğime ve vicdanıma sığmıyor.. Sen sırf müslümanlar ile destek vereceksen buyur kandil daha yakın oraya sığın..
Olivies
spompas
Llama
tepki almamak için tırsaklıkla davranıyor olabilirlermi acep
Karasakal
Hmm
yani İsraille savaş halinde miyiz o zaman?
Yani eğer gemiler uluslararası sularda bağlı oldukları ülkenin toprağıysa, o zaman İsrail ordusu Türk toprakalrına girip 9 adet türk vatandaşını öldürdü demektir.
Ve olayın HAMASla bi bağlayıcılığı kalmaz direk TR vs ISR olayına döner.
Van Minütte yemez artık:S
dasaaa
yok öle bi şey..