Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İHH İnsani yardım gemisi Gazze yolunda. Yarın sabah -engellenmezse- varıyor.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cassiline said:

_anijav_ said:

evine bir tane hırsız giriyor sen de doğal olarak adama direniyorsun hırsız bunun üzerine vay efendim sen bana nasıl direnirsin diye bide seni öldürüyor. Olan budur

Bu kadar saçma bir benzetme de olamaz bu arada.
Bu kadar saçma bir bakış açısı olamaz asıl
Mesaj tarihi:
Gözünüzde çok büyütmeyin sonuçta adam yere düştümü isterse komandonun kralı olsun kaldırtmazlar adamı yerden ki gördük bunu yani saçmala falan yok. Ha o adamı al ormana sal peşine 50 normal adam tak hepsini öldürür belki ama 50 kişinin ortasına atarsan adamı tabiki bi teknik bişi yapamaz.

xieon said:

Absolut said:

Chuck Norris olsan 30 kişinin arasına indinmi alırlar aşağı yani komandolar yeteneksiz diye bişi yok.

İşte burada saçmaladın.
Mesaj tarihi:
Eyvallah güzel konuşuyoruz da ortada bazı sonuçlar ve yapılmış şeyler var.

Niyet, sebep-sonuç ilişkisine bakacaksak 1-2 sayfa önce verdiğim haber birşeyleri aydınlatıyor sanırsam.

19 yaşında bir çocuğun kafasına yakın mesafeden ve kafanın yukarısından sıkılmış olan 4 kurşunu kimse açıklayamaz.

Bunun net bir açıklaması vardır, CİNAYET.
Mesaj tarihi:
forgiver said:

israil askerinin de kontrol edemeyeceği ortama dalmaması gerekiyor
helikopterden tek tek kalabalığın içine inme kararrının tek bir sonucu var dayak yedikten sonra ateş etmesini meşru gösterebilme hesabı
yani adamların amacı gemiyi kontrol altına almak değil içeri girip direniş görürlerse ateş ederek müdehale etmek

Hadi diyelim doğru bu, yine aynı kapıya çıkıyor?

Adam seni yemliyor, sen de "AHA OLM KOMANDO DÖVDÜM" diye yutuyorsun zokayı.
Mesaj tarihi:
Şöyle özetliyeyim, ben videoları hem İsrail basınından hem bizim basından takip ettim yeterince.

Bu operasyon planlıdır.
Bu operasyon direnç gösterme ya da göstermeme bir tarafa dursun sadece Türk bandıralı gemi Mavi Marmara hedef alınarak yapılmıştır. Direnç gösterenler sadece işe bahane olmuştur. Beyaz bayrak sallayan kişileri vuranların oturup susanlara karşı sessiz kalacağını beklemek olaya fazlaca insan gözüyle bakmaktır ama bilsinler ki o askerler insandan ziyade her türlü sıfatı gerek geçmişteki icraatlarla (tankla ezdiği çocuklar ve katlettiği insanlar, plajlarda vurduğu çocuklar da ortadadır ve buna tüm dünya şahittir) gerek şu an ki yaptıklarıyla gayet göstermektedir.

Kimse pembe gözlükleri takıp olaya bakmasın. Biber gazı, sis bombası hadi bilemedin plastik mermilerle dağıtabilecek bir kalabalık sadece sizin ileri sürdüğünüz ve bunlarla aynı görüşü destekleyen sebeplerle süslenerek öldürülerek dağıtılmıştır.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Eyvallah güzel konuşuyoruz da ortada bazı sonuçlar ve yapılmış şeyler var.

Niyet, sebep-sonuç ilişkisine bakacaksak 1-2 sayfa önce verdiğim haber birşeyleri aydınlatıyor sanırsam.

19 yaşında bir çocuğun kafasına yakın mesafeden ve kafanın yukarısından sıkılmış olan 4 kurşunu kimse açıklayamaz.

Bunun net bir açıklaması vardır, CİNAYET.

Hiçbir şeyi aydınlatmıyor, 1-2 sayfadır yazılanları okumanı öneririm.
Mesaj tarihi:
Rahatsız olduğum bir iki nokta var.

Birincisi; İsrail'in yaptığı bu uluslararası sulardaki müdahale, sebep her ne olursa olsun Türkiye'ye karşı yapılmış bir hakarettir. Aşağılamadır.. ve ben bir türk vatandaşı olarak bunun cevapsız bırakılmasını kendime yediremiyorum. (gemideki insanların gerici, yobaz veya atatürkçü ve hatta TROLL olup olmaması durumu değiştirmez. Gemi Türkiye'ye ait bir gemi. bunu özellikle belirtme gereği duydum.) Fakat bu müdahaleyi Gazze'ye yapılmış bir insanlık ayıbı olarak göstermelerinden ve olayı farklı boyutlara çekmelerinden rahatsız oluyorum. Protestocuların tiplerini gördükçe kendimden geçiyorum. Nitekim Gazze benim zerre zkimde değil. Filistin'de değil. Herhangi zor durumdaki bir ortadoğu ülkesi veya arap ülkeside değil ve hiçbir zaman olmayacak. Azıcık beyinleri olsaydı 1. dünya savaşı sırasında bizi arkamızdan bıçaklamazlardı.. Bu ülkelere karşı olan kin duygum hiçbir zaman geçmeyecek ve bundan dolayı umurumda değiller. Salaklıklarının faturasını ödüyorlar, başka birşey değil. Kaldı ki Gazze'den önce bi kendimizi kurtaralım. Her neyse..

İkincisi; bu müdahaleyi müslümanlığa karşı yapılmış bir saldırı olarak göstermeye çalışmalarından rahatsızlık duyuyorum. Müdahale Türkiye bandıralı bir geminin uluslarası sularda israil askerlerinin çıkarma yapıp 9 kişiyi öldürmesidir. Müslümanlığa karşı bir savaş değil, Türkiye'nin arkasında olduğu bir gemiye, 'Türkiye'de kimmiş bre!' deyip çıkarma yapmalarıdır. Bu noktaya odaklanmamız gerekirken meydanları dolduran hacı hocaların 'FİLİSTİN, MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ, ALLAHU EKBER' edalarıyla protesto yapmalarından rahatsızlık duyuyorum.. İsrail'e karşı tepkini belirt, sonuna kadar da protesto et fakat bunu din sömürüsü yaparak değil, T.C. vatandaşı olarak yap. Olayı ilk duyduğumda kim ne yapıyormuş deyip merak ettim, hatta gitmeyi bile düşünüyordum.. Ta ki meydanları kaplayanların çok büyük kısmının gerici yobaz kesim olduğunu görene kadar. Bu müdahale, tek bir kesimin sahiplenemeyeceği kadar büyük bir olay.. Fakat görünen o ki, sahiplenmelerine göz yumduk ve bu ben ve benim gibi düşünenlerin suçu. Yeterince hızlı hareket edemedik ve şimdi haberleri izledikçe, Türkiye'nin tavrından ötürü rahatsızlık duyuyorum..
Mesaj tarihi:
üstünde kocaman bir türk bayrağı var. bandırası vs çok da mühim değil o olaydan sonra.

ha nato 5. maddeyi devreye sokma hakkımız olurdu. o konuda girişimde bulunabilirdik türk bandıralı olsa
Mesaj tarihi:
_anijav_ said:

havaya bir kurşun sıksan yine yatışır o kalabalık amaç kendini savunmak değil cinayet

lol harika.

Ben olayları canlı izledim gemide halen bağlantı varken ve henüz operasyon başlamadan İsrail gemilerinden uyarı atışı yapıldığı sırada "SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ!" diyordu konuşan herif.

İyice saçmalamaya başladın sen.
Mesaj tarihi:
Sabah TVde konuşuyordu o gemidekilerden biri. Diyor işte biz Bursalılar grubu geminin ön sol kısmının nöbetini aldık bilmemkimler sağ arkayı aldık bekliyoruz ne zaman gelcekler falan diye yani içerdekilerin niyeti de normal değil pek.
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

_anijav_ said:

havaya bir kurşun sıksan yine yatışır o kalabalık amaç kendini savunmak değil cinayet

lol harika.

Ben olayları canlı izledim gemide halen bağlantı varken ve henüz operasyon başlamadan İsrail gemilerinden uyarı atışı yapıldığı sırada "SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ!" diyordu konuşan herif.

İyice saçmalamaya başladın sen.
Hah ben bazukada atsan direnicez derim
ama iş biraz ciddiye binince yusuf yusuf olmuyan adam çok azdır.İstenilse her türlü KANSIZ o olay kapanırdı bunun savunması yaparak saçmalama
Mesaj tarihi:
balon said:

Bu operasyon planlıdır.
Bu operasyon direnç gösterme ya da göstermeme bir tarafa dursun sadece Türk bandıralı gemi Mavi Marmara hedef alınarak yapılmıştır. Direnç gösterenler sadece işe bahane olmuştur. Beyaz bayrak sallayan kişileri vuranların oturup susanlara karşı sessiz kalacağını beklemek olaya fazlaca insan gözüyle bakmaktır ama bilsinler ki o askerler insandan ziyade her türlü sıfatı gerek geçmişteki icraatlarla (tankla ezdiği çocuklar ve katlettiği insanlar, plajlarda vurduğu çocuklar da ortadadır ve buna tüm dünya şahittir) gerek şu an ki yaptıklarıyla gayet göstermektedir.

Kimse pembe gözlükleri takıp olaya bakmasın. Biber gazı, sis bombası hadi bilemedin plastik mermilerle dağıtabilecek bir kalabalık sadece sizin ileri sürdüğünüz ve bunlarla aynı görüşü destekleyen sebeplerle süslenerek öldürülerek dağıtılmıştır.

"Operasyon planlıdır" konudaki en harika laf olabilir. Yapma ya? Planlamış demek herifler operasyonu, vay anasını arkadaş.

İsrail bile kalkıp gemidekilere herhangi bir provokasyon saldıramaz. Evet belki en başta gemidekiler saldırmasalardı, İsrailliler yine taciz edeceklerdi fakat bu olayın doğası budur, kaçırmayacaksın ipin ucunu, karşındakine koz vermeyeceksin.

Gemiye "Aktivist" diye angry mob yükleyip gidersen de yersin beynine 5 kurşunu, öldüğünle kalırsın, bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Bandırası aksine çok mühim aslında.

comoros bandırası ne ya.. olay komple şaka gibiymiş o zaman. bilmiyordum bunu. gerçekten önemli bir ayrıntı.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Sabah TVde konuşuyordu o gemidekilerden biri. Diyor işte biz Bursalılar grubu geminin ön sol kısmının nöbetini aldık bilmemkimler sağ arkayı aldık bekliyoruz ne zaman gelcekler falan diye yani içerdekilerin niyeti de normal değil pek.

+1

diğer taraftan da yaralı + ölü sayısnı alır gemideki adam sayısı ile karşılaştırırsanız diğer tarafın da niyetinin çok da normal olmadığı sonucuna kolayca varıcaksınız..

adamlar kim varsa ateş açmışlar nerdeyse..
  • Yeni Oluştur...