Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rift: Planes of Telara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hoca o değilde.Cleric çok sağlam sallıyor ortalığı vallahi bi shaman,inquisitor yaptım Paladin gibi oldu..Demessinki caster..

Olmadı Ranger' ı biraz erteler, healerla kankileri besleriz.
Mesaj tarihi:
mage skillerini anlamak için iyi ayık kafa lazım bu oyunda.misal x e atıon y kadar vuruor. vurdugunun yarısını petine armor olarak veriyor.yarısını senin dmg'ne ekliyor.bunu atarken yolda dwarf görürsen snaa el sallıyor felan filan bu ne len.
Mesaj tarihi:
Asgard said:

hadi beyler bi beta daha bitti kim ne denediyse yazsın bakalım izlenimlerini valla ben assasin denedim gayet gimp yada ben oynayamadım:)

heh yok gimp zaten. BD/ASS/NB dmg olarak iyi ama önceden de dedigim gibi cc ye karsı hic bir savunmanız olmuyor. o nedenle pvp de iş yapması cok zor bence. ancak pvp soul alırsanız bd veya nb yerine ordan bişiler yaparsınız ama ama dmg kaybı olur.

riftstalker da bişiler var playerlara karsı ama dmg begenmedim o kombinasyonda. rift alacaz diye bd yi sallasak %50 evade skill ve sprint gidiyo. NB yi sallasak combo point veren skillerin dmg bonusları ve finisherların bonusları gidiyo:( cok karısık geldi bana napcaz bakalım.

cc olayına dü
Mesaj tarihi:
bck said:

mage skillerini anlamak için iyi ayık kafa lazım bu oyunda.misal x e atıon y kadar vuruor. vurdugunun yarısını petine armor olarak veriyor.yarısını senin dmg'ne ekliyor.bunu atarken yolda dwarf görürsen snaa el sallıyor felan filan bu ne len.

ahah hangi soul bu? benim seçtiklerim arasında böyle şeyler yok :) dominator'dur gibi tahmin ediyorum ama?
Mesaj tarihi:
mage zor ya. gerci ben pek alısık degilim mage e hic bi mmo da main charım olmadı mage. lvl 17 pyro yaptım ıhhh bana göre degil:)

warrior acacaksanız da önce saglam bi tank buildi ile oynayın derim. büyük eksiklik olarak gördüm oynadıgım serverda digerlerinde durum nedir bilmem. pvp icin dps e gecersiniz:) ama tanklıgı öncelik yapmak lazım gibi geldi bana.
Mesaj tarihi:
Betadaki her gün için online sayısını gösterseler iyi olur aslında böylece insanların ilgisi azalmış mı azalmamış mı oynamışlar sevmişler mi gibi bir tablo çıkabilir ortaya :).

Oyuna gelirsek grafikleri gayet güzel Freemarchtan sonra Stoneridge var galiba Defiant için orası daha karanlık özellikle mobların olduğu alanlara girdikçe o havayı vermesi baya hoş, mezarlıkların çevresi ya da riftler açılınca etrafın kararması gibi. Rift sistemi güzel eğer end-game riftlerin belli bir spawn timerı ve boss spawnı olursa wowdaki eski world boss geyiği olabilir ki bence wowun en güzel taraflarından biriydi. (Community feeling falan filan işte ircte saatlerce olan kavgalar forumlarda falan bilmemne güzeldi bence wowun şimdi olmayan kısmı)

Calling ve soul sistemi baya hoş 4 role izin vermesi özellikle. Raidlerin 20 kişiden oluşacağı düşünülürse wowdaki belli classların raidlere alınmaması gibi bir şeyle karşılaşmıcaz onun yerine 20 kişilik kemik kadro ve encountera göre değişen specler olacağa benziyor. (Cast edemiceğin bir encounterda warlock veya armoru yüksek bir bossa karşı riftblade gibi daha encountera specific buildler) Bu soul sistemi ve gene skill seçimi buna göre gayet güzel düşünülmüş ama pratikte özellikle pvp soulları arasında denge açısından biraz zor uygulancak gibi. Riftblade etrafa zıplayarak spear atıp takılabiliyor sanırım Justicarlar ölmüyor gibi baya şey duydum test edemedim ama mümkündür :).

Oyun wowdan ve diğer mmolardan baya şey almış ama bu dönemde gayet normal karşılanmalı. Targetı seçip button smash yapılan çoğu oyun birbirine benziyor ve benzeyecek. Wow belli standartlar koydu yeni çıkacak mmoların uyması gereken ve bunlara uymayanlar genelde batı mmo dünyasında fazla yaşamıyor :).(FPS gibi target sistemiyle çalışan MMOlar farklı tabi Tera özellikle baya güzel gözüküyor bakın derim) Betası Aionun releaseine göre daha ümit veriyor açıkçası, wowdan benim görebildiğim farkları calling ve soul sistemi, rift sistemiyle wowun artık kaybettiği worldpvp ve world boss konseptlerini geri getirmesi. Yeni bir dünya olması da farklı bir etken tabi. Bence wowa güzel bir alternatif şuanki haliyle bile eğer oyun ilk 2-3 ayı güzel atlatırsa ve end-game pvp, pve ve craftingi başarılı olursa bence piyasada tutunur :)
Mesaj tarihi:
aynen yani arka arkaya millet stun atıyor buna akarşı bişi olması lazım yani assasin olarak konusuyorum 4 sn opener var 4 sn daha stun atan bi skill varki 8 snde gayet adam kesilir ha assasinin gimp o başka ama sağlam bi karakter olsa 8 snde kesemeyeceği adam yok bence
Mesaj tarihi:
sardius said:

warrior acacaksanız da önce saglam bi tank buildi ile oynayın derim. büyük eksiklik olarak gördüm oynadıgım serverda digerlerinde durum nedir bilmem. pvp icin dps e gecersiniz:) ama tanklıgı öncelik yapmak lazım gibi geldi bana.

Tank buildı baya güzel ya 2. rol alarak Pala-Reaver-Warlord almıştım pala ağırlıklı solo quest grindda downtime baya düşük oluyor ve mobları da hızlı kesiyor açıkçası tabi level 23-24 için konuşuyorum :). İlk rolum Champ ağırlıklı 2h Champ/Para/Rift ve eğer ikisi karşılaştırılırsa levellama süresi aynı gibi birşey ve instancelara grup bulma da hiç sorun olmuyor tank için :) ama Riftin dpsi çok yüksek diye duydum tabi onunla karşılaştırılırsa yavaş kalabilir :)
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar şimdiye kadar hep soul ler ve dağılımları paylaşıldı ama şunu eklemek istiyorum classları denemeimş biri için sadece soul paylaşımı yön gösterici olmayabilir.Önerim şudurki soul combinasyon larımızı sunarken kullandığımız skilleride belirtirsek muhteşem olacak gibi.
Ben beta 6 da ass(26 puan) / rift (8puan) oynadım.(lvl 26)

PvP de şu skill kombinasyonu kullandım.

steath + expose armor + paralyzing strike ( rakip saygıyla eğilir ve 2 combo point alırsınız)+ 1 adet punture ( 2 combo daha rakip hala uslu uslu durmaktadır) + 1 adet palanar strike (5 kombo oldu )+ Guarded stell ( bu finisher sonunda eğer miss etmezseniz rakip şuurunu kaypetmiş olacak :D ve ardından paralyzing bitmiş oluyor ) + eğer zamanlamayı tutturarsanız hemen paradize etkisi geçtiği gibi Foul Play ( rakip yine uslu uslu durur ) vurma şansınız oluyor. + 2 adet palanar strike + Annihilate (finisher ile rakip dünyaya gözlerini yumuyor )

Kullandığım poisonlar Lethal + Leeching .Üzerimde birde Riftten gelen Planebound resilience oluyor.

Muhteşem bi kombinasyonmu bilmiyorum belki eksiklikleri vardır ama aldığım sonuçlar fazlasıyla başarılıydı :D Moral olarak ölüyor zaten adam bi eğiliyor öünüzde kıtır kıtır kesiyosunuz adamı eli kalkmıyor :D Tam kalkacak oluyor arkasından Foul play yiyor :D

Dİyelimki Foul play den kaçtı o zamanada Blinding poweder + backstab ...
Mesaj tarihi:
tek adama çıkıp öldürmekte rogue un sorunu yok zaten, ben justicar dışında herkesi olduruyorum roguela çıkarak level 20'de, sorun kalabalık pvp de. yazdığın senaryo, veya benzeri herhangi bir senaryo teke tekte seni galip çıkarır, ama kalabalık bir ortamda, adamda in-direct olarak bile heal geliyorsa o şekilde adamı kesemezsin. geçti ki kalabalıkta healer'a çıktığını düşünelim, 5 kişinin arasında 15 saniye bana müsade ben şu adamı kesip gideyim tarzı bir şey yok.

ben sağda solda, sürüden ayrılanları kurt misali kapıyorum. ama flag etrafında 10v10 kombatta birine paralyze'la çıkıyım, stunlock yapayım falan imkansız. adam veriyor knockback, veriyor fear'ı sen daha cc'nin etkisinden çıkmadan ölmüş oluyosun.

benim en çok sinirimi bozan dotlara karşı cloak of shadows gibi bütün debuffları kaldıran bir ability olmaması. adam beni 40 yarddan görüp 3 dotu veriyor, 20% hp e düşüyor hiç kombata girmeden, bandaj da yok oyunda (ben görmedim en azından), bir healer gelip hayrına heal atarsa atıyor, yoksa kuzu kuzu, millet cenk ederken sen hiç kombata girmeden arkada su içiyosun paşa paşa.

vanish, cloak of shadows, shadow step, evasion, sprint (hep wow'dan verdim isimleri anlaşılsın diye) bu cooldownlar rogueların kalabalık pvp de survival için ZORUNLU olan skiller. sen tutupda vanish'i assassian soul'un en tepesine koyarsan, sprint i her (melee) rogue soul'a vermezsen, hizlı bir şekilde stealth yaklaşma vermezsen, adamı kestikten sonra hızlıca uzaklaşması için sprint vermezsen (mesafe kısa, slowları dispellemiyor, talentla kaldırması gerek bence, 10 adım ileri slowla gitmişim adam yine öldürüyor) o rogue'dan kalabalık pvp'de verim bekleyemezsin.

ben stealth yaklaşıyorum healer, İLLA Kİ biri aoe atıyor, ya mage oluyor, ya saboteur atıyor, ya marksman atıyor, 75% birinin aoe'sine gelip stealthden karpuz gibi herkesin önünde çıkıp ölüyorum.
Mesaj tarihi:
Tabi doğru bu senaryo duel de başarılı yada dediğin gibi sürüden ayrılanları yakalamak için.Keza zaten öyle dediğin gibi bi kalabalığın içine girmekte benim işim değilki baktığın zaman dimi ? Ha nedir en fazla healerlarına adamların bitane incapasitade atarım odur yani :D

Dediğine tamamen katılıyorum wowdan herbişiycik alınmışta bi vanish olmazmı ya ? yada dedidiğin gibi dot lardan arındıracak bişiy.

Bilemedim.

Üstad iyi güzel demişsin editlemişsin söylediklerinde doğru ancak fazlacamı yaklaşıyosun sen kurbanına acaba o geldi aklıma ? Keza düşünüyorumda hiç aoe den açığa çıkaran olmadı beni.Ben olabilidiğince sakin bekliyorum.Kill e koşmuyorum yani.Haince bekliyorum köşede.Lakin nedir illaha ki bi kez açığa çıkıyosun o yada bu şekilde işte ondan sonrası allaha emanet benzeri sıkıntıyı daha öncede yazmıştım.

Rogların imba sorunu gözlemlediğim kadarı ile şu , ability lerimizi öyle bi bölmüşlerki değil 3 soul 5 tanesini kullansam istediğim özellikler bi araya gelmiyor gibi :D Misal:

Mageleri susturma özelliğinin ne işi var bladedancer da ? Hız düşürme yine blade te... Powder assasinde , vanish deep te ... BAckstab talentle geliyor...gibi gibi...

Malee rog sil baştan anca öyle...
Mesaj tarihi:
valla bende rogue'dan warrior gibi charge yapsın, onu kessin bunu kessin sonra hiçbi şey olmamış gibi kombattan çıkıp ölmeden kurtulsun diye beklemiyorum ama, rogue deyince benim aklıma gelen, kızışmış bir kombatta insanların ilgileri başka hedeflere kaymışken, kombatın taşıyan sutun olan healerları kimseye sezdirmeden stunlock'a alıp, ön hatta heal akışını durdurup takımın hattı yarmasını sağlamak geliyor.

CC kullanmak mümkün değil çünkü healer asla kombatta çıkmıyor, ancak 10 sn blind yapabiliyorsun, o da kısa süreli ve aoe'lerden kırılma ihtimali çok yüksek.

ben justicar a çıkıyor, adam bana ver vurduğunda vindication kazanıyor. Bana her vuruşunda 50% si kadar tankını instant heal edip ana hattı sağlam tutuyor, aynı zamanda vindicationla instant olarak cd'siz* 10 manalık 20% - 25% heal atıyor. ayrıca bu adam chain giyiyor.. öeeehh!

bende justicar oynadım 20'e kadar, ondan hiç roguela uğraşmıyorum justicar gördüm mü, stealth de izliyorum, uzaklaşırsa çıkıyorum birine :)
Mesaj tarihi:
bingildak said:

bende justicar oynadım 20'e kadar, ondan hiç roguela uğraşmıyorum justicar gördüm mü, stealth de izliyorum, uzaklaşırsa çıkıyorum birine :)

2 adam yok ediyor keyfimi...Biri dediğin şu healer takımı:D Diğeri ise betanın kapanmasına yakın bi tank ile pvp yaptım.Nası becermişse lvl 25 te 3k healt i vardı.Vurmaktan kollarım yoruldu ama sonuç vahim oldu :D

Range bakıcam yeni betada pek övülmüş marksman denemek lazım...
Mesaj tarihi:
Abi şöyle bişide var.world pvpyi tam anlamıyla test edemedim ama warhammer konsepti getirilirse rouge biraz yeto kalabilir.

Çünkü genelde karşıdaki grup pug değilse blob olucak.Organize olucak.Sayısız knockback yiceksin zaten yaklaştırmazlar öyle 20vs 20 fightlarda.Bakalım bunu nası ayarlıcaklar gene aoe win mi olucak görücez.

ama mele train single(asist) target organize bi şekilde oynıyan grubun karşısında aoe tayfa duramaz yani. Çünkü 10 kişi asistlese dps olarak tek bi targetı istediği kadar heal alsın kaçarı yok. ama şöyle bişi var ki mele asist oynamak zor bi iş.10 kişinin ve buna ilave asistleyen kişinin karşıdaki gruptan en uygun targetı seçmesi filan zamanla oturacak şeyler..Daha sonrada 10 kişinin aynı targeta focuslanması filan. bunu yapan world pvpde aoe spammerları ezer diye düşünüyorum.
.Neyse Demek istediğim rouge konseptinde oynıcak arkadaşlar bence mele assist train yapabilcekleri bi oluşuma filan girsinler.Çünkü puglarla girdiğinizde dediğiniz gibi hoop kucaga alırlar 15milyon298 bin 654 bucuk tane cc,kb etc. yersin yani.
Mesaj tarihi:
interperez said:

Bakalım bunu nası ayarlıcaklar gene aoe win mi olucak görücez.

Bu kaçınılmaz bence warda bi ismide vardı bunun bomb nuke mü ne diyolardı...

De bizim sıkıntımız bu değil zaten ... Demiyoruzki survive olalım.Sadece skillerimizin yanlış tanımlandığını ve parça parça hallerde abuk soul llerin abuk yerlerinde olduğunu düşünüyoruz.
Bi vanish bi clock of shadow bi slince çok mudur :D

hatta ve hatta absorb shieldleri var rift lerin ne alaka...Al onları insan gibi bişiyler ver.Absorb şanından değildir ass adamın yaw...
Mesaj tarihi:
nevarya said:

Arkadaşlar şimdiye kadar hep soul ler ve dağılımları paylaşıldı ama şunu eklemek istiyorum classları denemeimş biri için sadece soul paylaşımı yön gösterici olmayabilir.Önerim şudurki soul combinasyon larımızı sunarken kullandığımız skilleride belirtirsek muhteşem olacak gibi.

Soul Tree Calculator

Yazmakla ugrasmayin :)

İlk önce mage açtım 6-7 lvl oynayıp bıraktım zevkli idi.

Saboteur, Marksman, Ranger bir karakter yarattım. Sabouteur denedim biraz değişik farklı bişey olmuş. "Bombacı Mulayim" diye char açıcam sırf onun için. Marksman denedim ama çok etkili bulamadım sonra ranger kısmına geçip yüklendim. İlk başta karışık geldi alışamadım sonraları olaylarını çözünce DPS olarak gayet yeterli geldi bana. PVE ve PVP de de baya başarılı idi.

Release olduğun da Ranger+Saboteur açabilirim.
Mesaj tarihi:
end-game için yapmışlar büyük ihtimal soul buildleri.

http://rift.zam.com/en/stc.html?t=0MVMp.VV00z.MVoftsbqddR.VGx
söyle bir build yaptım. hem vanish oluyor, hem sprint, hem blink, hem kısa süreli unbreakable stealth. silence veya cloak of shadow olmuyor haliyle. EN KÖTÜSÜ interrupt olmuyor! interrupt rogue'u anti-caster yapan en büyük özelliklerden biri değil midir, ben mi yanlış biliyorum? oyunlardaki en kısa cd'li interruptlar rogue'da olmaz mı? ben interrupt bulamadım rogueların altında, inanılmaz geliyor bana.

yine bu build ile, çok iyi derecede dps ve survival olacağına inanıyorum ben, "olması gerektiği" gibi olmaz ama yine de şu an lvl 20'de 1 tane cd ile hayatta kalma mücadelesinden iyidir.

tabii ben bu buildlere hiç pvp soul'unu eklemedim. şimdi bakınca shadow step'ten, cloak of shadow'a kadar kadar eksik olan lüzümlü cd'ler oraya konulmuş. bu da dual spec'i zorunlu kılıyor, şayet o soul'daki herşey pvp'e yönelik, o pointler oraya giderse pvp'de 10 lvl düşük adam gibi dolaşırsın.
Mesaj tarihi:
Beta6 PVP'de bende kalanlar;

CC
valla yapmaları gereken şey basit. cc immunity vericekler 20sn. herhangi cc yiğen 20sn başka bir cc yemiycek. başka türlü bu işi oturtamazlar.

HEAL
benim ilgimi bir başka konuda çekti. heal. yani bir anda healhtini dolduranları görüyorum çok abartı buldum. paladinin 3k healthi tek tuşla doldurmasından bahsetmiyorum bile. bunuda biraz azaltmaları gerek. yani ufak lvldır diye mi böyle bilmiyorum ama her adamı 2 kere kesmek zorunda kalıyorum nerdeyse devamlı fullüyorlar.

1SHOT
ve birde her classta gördüğüm nerdeyse hemen hemen 1 shot atabildikleri bir spec ve comboları var. yani iyi güzelde bunlar pvpyi zevksizleştiriyor. hadi aynı lvllar birbirine 1shot atamıyor desek bile 20-29 pvpsinde 29lvl 20lvli haşamat ediyor vurduğu damagein üstüne artıyordur bile. ya lvl20 ile 29u aynı maça sokma yada lvllar arasında bu kadar fark olmasın. dengele.

CASTER
birde bence oyunu daha zevkli hale getirmek istiyorlarsa casterlara koşarak büyü atma(warriorlar yapabiliyor casterlar yapamıyor lol) eklesinler AMA büyüyü atarken dmg alırlarsa da fizzle olsun.

Bilmiyorum bizmi henüz emekleyen bebekten koşmasını bekliyoruz ama biraz bu konularda playerlara kulak verirlerse zaten güzel yaptıkları oyunu çok daha güzel hale getirebilirler. Bunlar dışında ben pek bir olumsuz yön göremedim bunlarda öyle aman aman insanın zevkinin içine edicek cinsten şeyler değildi. Girdiğim her maçta eğlendim. Henüz daha open pvp göremedim ama muhtemelen wfdan farkı olmayacaktır yine massive pvplerin.
Cleric OP densede bir class düelde başarılı diye, yada massive pvpde zor ölüyor diye OP denmesine ben karşıyım. Dürüst olmak gerekirse taş-kağıt-makas dengesi yerine her classın üstün olduğu ama zayıf yönlerininde olduğu bir dengeyi tercih ederim. Cleric zor ölüyor doğrudur ama ne aoe dmg yapabiliyor ne doğru düzgün range dmgi var adamın yanına gidip vurmak zorunda, eh yanına gidip vururkende bir warriordan roguedan daha çok vuramıyor. Beni rahatsız edicek bir op class ben şuan için göremedim. Bir class duelde başarılı olabilir ama bir wfde sizden daha fazla kill yapamaz oda onun eksisi olur. Dediğim gibi taş kağıt makas yerine böyle classların eksilerininde artılarınında olduğu bir ortamı tercih ederim ve rift şuan için bana bunu hissettirdi.

Yinede daha öncede söylediğim gibi. Endgame görene kadar hiç bir oyunun eksisi şu artısı bu demeyeceğim. Oynarken hep developerların yapımcıların bir bildiği vardır nede olsa diye düşünürüm.

Ne bildiklerini de endgamede göreceğiz.

Ama eğlendim mi? Eğlendim. Biran önce Beta7 gelsin duramıyorum yerimde :)
Mesaj tarihi:
full bard gitmiş bi herifle duel yaptım. boş otobüste ayakta gittim. ranger/mm'dim ben de o sırada.

bard'ı atlamayın classları değerlendirirken.
Mesaj tarihi:
valla bugün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Garden dayız. Tepede 2 okçu, aşağıda bir kaç insan var. 5 kişi bir clerici kesemiyoruz. Nasıl talentlar var, nasıl soullar var adamda anlamış değilim.

Adama hasar verdikçe adam iyileşiyor. Tamam arkadaki druid petine bisey demiyorum. onu pasifde iyileştirme modunda uzakta bekletiyor. ama o da 5 kişinin verdiği hasarı bu kadar healleyemez.

Arada bir clericin elleri parlıyor. etrafında bir kalkan. onu kırıyoruz başka kalkan, birkaç hasar alıyor , bir kaç çekiç sallıyor. hoop lp si yine dolu. sonra yine kalkanlar.

Kendi kendime dedimki, wowdaki paladin işte. hatta daha imbası.

Cleric açtım hemen. test sürüşü. o adamdaki kalkanlı soulları denedim. ve sonuç. 17 level cleric denemem.

daha önceki arkadaşların dedikleri gibi. etrafa aoe yapamıyorum, ranged temelli ataklar yok veya zayıf. Bir mekandan digerine geçerken yolda karşılaştığım herkesi teker teker öldürerek yol açıyorum. Ama 2-3 mobun ortasında bile en fazla olan şey ne biliyormusunuz. bir kalkanımın kırılması. 30 saniye cd si var. ama problem değil. öbür souldan kalkanı aktif ediyorum. oda 15 saniye dayansa yeter. ilki tekrar aktif. diyelimki 2 kalkanda kırıldı. Zaten pet healliyor. (druid)
  • Yeni Oluştur...