kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Selam, Arkadaşlar benim bir problemim var. Bilgisayarda 8 GB ram olduğundan dolayı, 32 bit işletim sistemi kullanınca sadece 4'ünü görebiliyorum. O yüzden 64 bit kurmak zorunda kaldım ancak 64 bit kurduğumda sürekli olarak mavi ekranlarla karşılaşıyorum ve işin içinden çıkamaz hale geldim. ultimate denedim aynı sonucu adlım en son cahil ümidi ile home premium kurdum yine aynı sonuç En son aldığım mavi ekran: Sorun imzası: Sorunlu Olay Adı: BlueScreen OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.768.3 Yerel Kimlik: 1055 Sorun hakkında ek bilgiler: BCCode: 1e BCP1: 0000000000000000 BCP2: 0000000000000000 BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 768_1 Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar: C:WindowsMinidump52910-26395-01.dmp C:UsersEralpAppDataLocalTempWER-33259-0.sysdata.xml Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun: C:Windowssystem32tr-TRerofflps.txt Heran yeni bir mavi ekran daha alabilirim. Sorun büyük ihtimal ramlerde ama size de bir danışayım dedim. Şu sorunumu çözecek insan evladının sol testisini öpeceğim o hale geldim yemin ediyorum. Bilgisayar özelliklerim: Amd Phenom2 x4 810 2.61 GHZ işlemci 8GB 1333 Mhz Kingston DDR3 ram GA-MA790FXT-UD5P Gigabyte anakart Gefore GTX 275 1 TB Western Digital (500x2) ps: abi nolur yardım edin lan :(
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 sorun ramde muhtemelen, memory test yap çok uzun sürecek ama. donanımsal problem çıkarsa değiştir ramleri.
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 vista'nın 64 bit sürümünü kurmayı planlıyorum yine aynı şeyleri yaparsa o zaman bilgisayarı komple 14. kattan aşağı atıcam sanırım.
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 hacı sorun donanımsalsa işletim sistemi değiştirip üstüne bi de niye camdan atıyosun
jonq Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Ram de sorun varsa Vista dada aynı sorunla karşılaşabilirsin. Ramlerin kaç parça 2+2+2+2 mi? 4+4 mü? tek tek takıp dene hepsini. Hepsi sorunlu olacak değil ya. Olmadı programlarla da test edebilirsin zaten Doruk'ta demiş.
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 abi çünkü vistada 8 gb ram'i görebiliyordum ve hiç mavi ekran almıyordum. ama sorun şurda vista'da 32 bit kullandığımı hatırlıyorum 32 bitte 4gb üstü ram görme diye bişey yok bildiğim kadarıyla o yüzden muhtemelen 64 bit vista vardı da ben hatırlamıyordum. o yüzden denicem yani. jonq ramler 2+2+2+2 şeklinde.
jonq Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Bence yeni sistem kurmadan önce tek tek söküp 6gb olarak kullan, sorunlu ram i eleme usulu ile bulabilirsin daha az vaktini alır. Belki sorun anakarttaki ram slotlarının birinde bile olabilir. Yani kısaca senin sorunun donanımsal. Biz Ram e yuklendikte ramde de olmayabilir sorun.Bunu bilgisayardaki bir driver,software,vs de yapabilir.
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 win7'de mavi ekran %99 hardware'den oluyor, garanti ramlerden 1 tanesi nanay. memtest ile bootable iso yap sonra tarat ramleri. bi de bazı anakartlar biostan otomatik overclock ediyor sistemi (turbo mode hede hodo) o açık mı bi bak, ramlerinin kaldıramayacağı fsb veya timing'ler ayarlamış olabilir anakart.
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 şimdi kharon bana yardımcı olmuştu daha önceden de işin içinden çıkamamıştık bi tane ufak bir program kurup ramleri test etmiştik hatta, bir sorun çıkmamıştı. hatta memtest bile yaptık bir problem çıkmadı. ramlerde bir problem yok yani, anakartla uyuşmazlık mı var diye düşünüyorum o da saçma geliyor. deliricem ya.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 yıl 2010 win 7 çıktı hala mavi ekran mı var?
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 yıl 2010 hala donanım konularını trolleyenler mi var?
Genwa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Benzer sorunu ben DDR2 ramlerin birisini 1066 Mhz hızla çalıştırınca yaşıyordum. Bendeki sorun tamamen donanımsaldı, tak çıkarla tespit etmiştim hangi ramin bozuk olduğunu.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Ben olayi ozetleyeyim, kingpin daha once bana bilgisayari getirdi ayni problemden dolayi. ram den sonrada guneyden suphelenip testlerini yaptim. ramlerde memtest de 4-5 saat problem yok. occt de problem yok. orthos ve prime95 testlerinde problem yok. islemci clocklarda problem yok, ztn memcontroller cpu ustunde oldugu icin fsb problemi de yok. timingleri gevsetip tekrar testledik yine problem yok. kisaca ramler arizali degil. (edit: en azindan ben artik arizali olduklarini dusunmuyorum) geriye tek secenek 2+2+2+2 diziliminde 64bit adreslemede adres overflow aliyor. ya 4+4 test edilcek bi sekilde. yada 32bit kullanilacak gibi duruyor. daha parlak fikri olan varsa diye kingpin buraya da sorayim demis. esh ,madboy, mirage ,dasaaa gibi bilimum ramle ugrasmis arkadasin yorumlari guzel olurdu su asamada.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 ek: bazi arkadaslarin teorileri okudum onlara da cevap vereyim; board da vendor un ve bios un dayattigi tum gereksiz feature lar acik ve kapali ayri ayri denendi. ramde voltaj problemi yok, psu saglam ve gucu yeterinin ustunde bunlarda da problem yok. ramleri ayri ayri tak dene diyenler icin de ramler zaten 8gb iken problem cikartiyor altinda problem yok. dolayisiyla saglikli bi test oldugunu dusunmuyorum. edit: ek anakart rami sevmemis dersek de nadir olarak gorunen vendor onayli ram listesinde marka model olarak ramin her kosulda test edildigine dair onay var. edit 2: kingpin cenabet.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Pek bir fikrim yok. Sadece 4GB destekleyen asus markalı eski anakartımın 4GB'ı düzgün çalıştırabilmesi için BIOS update yapmam gerektiğini hatırlıyorum. Denemediysen işe yarabilir küçük bir ihtimal de olsa. Onun dışında google'dan aynı sorunla karşılaşmış birilerini aramak mantıklı olabilir. Ama 8GB çok yaygın olmadığı için ne kadar kaynak bulunur bilemiyorum.
MADBOY Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Abi seyi merak ettim ben, cok alakasiz olacak, bi de win7'yi yukledigimden beri hicbir sorun yasamadim, 1 kere freeze ya da restart/bsod falan olmadi sistemde, o yuzden pek okuyup arastirma firsatim hic olmadi win7 errorlari hakkinda da, Mavi ekran verdiginde minidump'a bitane log atiyor olmasi lazim tabi win7'den ayarliysa o ozellik, onu aslinda debug tool kullanip bakabilirim falan, hata veren exeyi ya da adresi falan gosteriyor, nette biryerde bsod code'lari veren bir site vardi oradan bakiyorduk ediyorduk falan. Ona bir goz atmak lazim.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 minidumplari kontrol ettim ben elimde 9 tane falan var. belli bi iliski yok aralarinda, zaman ve dump generate eden problemler arasinda. bsod lar tamamen random gozukuyor, thermal bir problem le iliskisi de gorunmuyor. bios ile alakali degil onu eledim.
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 yine mavi ekran aldım. bilgisayarı kapatıp 2. ve 4. slotlardaki ramleri söktüm. öyle test ediyorum bakalım tekrar alacak mıyım :)
jonq Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2010 Kharon'un bir ramlerin ustundeki çipleri sökmediği kalmış :) Sorun yok diyorsa yoktur demek ki. O zaman diğer donanım parçalarına yönelebiliriz. Ekran kartı olabilir, anakartın kendisinde olabilir. Google da ekran kartından dolayı Win 7 de mavi ekran alanlar oldugunu gördum varsa imkanın farklı bir kart takıp onuda deneyin.
vaperon Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Sorun büyük ihtimalle ram clocktan kaynaklanıyor. Tavsiye edeceğim işlem ram'in saat frekansını düşürmen. Yani 1333 olarak değil de varsa 1100 ya da 1000mhz'de çalıştırman. Aynı sorunu yaşadım yeni ram eklediğimde. Hepsi aynı brand ve şekilde ama ne olduysa çalışırken sorun verdi. 800'den bir kademe aşağıya düşürdüm ramleri artık sistem tıkır tıkır çalışıyor. Hoş şu anda windows 2008 r2 yüklü ama 4 ay kadar windows 7 kullanmıştım. Ayrıca sorun devam ederse SATA modunun AHCI olarak ayarlandığından emin ol.
Öne çıkan mesajlar