Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5 aylık kedi tuvalet eğitimi

Red

Öne çıkan mesajlar

valla bende hayvana kızamıyorum bile.tipinin yanında bayada akıllı bir arkadaş.bide prens sendromu var.

valla ilk kedim fakat çok kedi gördüm ve aynı evde yaşamışlıgım var.bu cins çok degişik.maymun köpek kedi karşımı birşey resmen :).

Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

veterinerimiz hayvan psikologuna sormuş

kral prens sendromu varmış ahaha.yani dediki siz 5 tane kap 5 ayrı kum koyun.kendi seçme şansı verin.hayvan kendi seçmek istiyormuş :)

ulan milletin kedileri ne kadar beyfendi

insan halimle prens neyin olamadım. evde 2 tuvalet var gerçi ama sendrom yok.
Sosyal ağlarda paylaş

britishlerin kulakları normal oluyor.scottish bu kulagı yok

çok inatçı.mesel bi yere kapıyorum.inatla saatlerce tutuyor.bu sefer kapadıgım için sinirlenip böyle bak heryere yaparım yatagınada yaparım diye tehdit ediyor bide.

dun kaapdıktan sora çarşafımda sıçmak için yer açtıgını gorunce hemen kovaladım :)

yani bu kedinin derdi kapatılmak ceza falan değil çözemedim

kumun yerini degiştiriyorum mesela.beğenirse 2 gün yapıyor 3. gün tekrar mermere halıya

degişik kum alıyorum deneme amaclı.ilk gün onada yapıyor sonra yapmıyor

ne yavşaktır bilemedim
Sosyal ağlarda paylaş

1. kedinin tuvaleti, etrafı kolaçan edebileceği, önünü arkasımı rahetlıkla görebileceği, dolayısıyla kendisini güvende hissedebileceği bir yerde olmalıymış.
2. banyo, tuvalet gibi küçük dar, kapalı alnlarda olmamalıymış.
3. çok işlek, bir sürü insanın bulunduğu, girip çıktığı bir alanda olmamalıymış.
4, 1 hafta, 10 günde bir kum kabının temizlenip, mutlaka kaynar suyla yıkanması gerekiyormuş.

önerilerim: iki de bir kum kabını, kum kabının yerini ve kumun cinsini değiştirme. iyi cins bir kum (kristal ya da çiş yapıldığında topaklananların ince değil kalın cinsi ki bu topaklanan kumları ben çok beğendim ve kristal olanlara göre daha ucuz.)

evet, sonra da sabır ve inatla kedinin; kum, kum kabı ve kabın yerine alışmasını bekle. devamlı değişiklik yapıldığında hayvanın kafası karışıyor olabilir.

bir de kedin erkek mi bilmiyorum ama, benim erkek kedim, 1 yaş civarında ilgisiz yerlere işemeye başlamış, kısırlaştırıldıktan sonra böyle bir sorun kalmamıştı, ama bu dediğim olay kısırlaştırılmamış erkek kedilere özgü bir şey. senin kedin erkek olsa bile henüz bu tür birşey için çok küçük sanırım...

bir de stres ve kızgınlığını ona yansıtmamaya çalış, çünkü kediler çok duyarlı oldukları için, kolaylıkla strese girip nasıl davranacaklarını kestiremiyorlar. ha bir de kediler özellikle yavru kediler çok korkak oluyorlar. konuyla ilgili korkabileceği hiçbir davranışta bulunmamak, tersine hep çok yumuşak yaklaşmak lazım. yani sahibinden korkmaması, ona güven duyması çok önemli istendik davranışlar geliştirebilmesi açısından.

kolay gelsin...çok tatlı bir kedi, umarım kısa sürede halledersiniz sorunu.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

bir de kedin erkek mi bilmiyorum ama, benim erkek kedim, 1 yaş civarında ilgisiz yerlere işemeye başlamış, kısırlaştırıldıktan sonra böyle bir sorun kalmamıştı, ama bu dediğim olay kısırlaştırılmamış erkek kedilere özgü bir şey. senin kedin erkek olsa bile henüz bu tür birşey için çok küçük sanırım...

kızgınlık döneminde kediler sağa sola işeyerek kokularını bırakıyorlar içgüdüsel olaraktan başka kediler gelsin bulsun diye , babayı bulur tabi :D kısırlaştırıldıktan sonra direk geçiyormuş bu muhabbet :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya belli saatlerde kaka yapıyor.uzaktan uzaktan takip ediyorum yapıcagı zaman.hani alayım kuma bırakim diye.yok arkdaş ben uzaktan kollayınca yapmıyor.

böyle 2dk arkamı döneyim çat sıçmış bi yere.yani çakinin kedisini almısım ben

bosuna demiyorlar barınakjtan al diye.barınaktan sokaktan aldıgın acılarla dolu hayvanı çay bardagına bile sıçtırırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

travma falan değil psikopat direk :)

kedi psikologu atıp tutmadıysa keyfinden yapmıyor kakasını.cunku istediği zaman yapıyor yani.

ceza verdiğimdeki falan surat ifadesini görmeniz lzm.hani burdan bir kurtulayım yapcagımı biliyorm bakışı direk

petshopta max 1 ay kaldı hayvan.orda bi travma yaşamdıysa evde yaşamadı eminim yani.hayvan hayatından memnun gayet.kakası harici olagan dışı bir sıkıntımız yok.

kumunun içine mermer koymayı düşünüyorum bir parça ahha
Sosyal ağlarda paylaş

Bir seylere kizdigindan yapiyor olabilir, bir seylere de nedensiz kiziyorsa travmatik bir sorunu olabilir. Fizyolojik bir problemleri de olabilir tabii kedinin. Surekli onu sinirlendiren.

Sirf sinirlendigi icin oraya buraya suratina baka baka tuvaletini yapan cok kedi gordum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...