Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş

copry

Öne çıkan mesajlar

Zep said:

gece plağı ne ya banada ondan lazım galiba.uyurken dişlerimi sıkıp korkunç sesler çıkarıyormusum,kalktığımda dişleridme ağrı falan olmuyor ama bigün komple kırıcam dişleri diye korkuyorum.

http://www.ortoman.com/urunler/plaklar/gece-plagi-yumusak-splint.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

tarkandakiahtapot said:

7-8 ay önce yaptırdığım kanal tedavisine rağmen, o dişim şu an tekrar ağrıyor. ama arada sırada oluyor. aslına bakarsanız her şey "ulan artık diş ağrısı çekmiyorum,iyi oldu bu dolgu ve tedaviler" diye düşünmeye başladıktan sonra ağrı başladı.

belki tedavi olan dişinin yanındaki bir dişin ağrısı vuruyordur. sen de tedavi olan dişin sanıyorsundur falan. bir muayene ol bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle değil onun mantığpı. biz akşam yemeğinden sonra eğer hemen fırçalarsak dişimizi yemekten sonra çaydır meyvedir tatlıdır snacktir derken tekrar kirleniyor dişler. o yüzden sabah kahvaltıdan sonra akşam da yatmadan önce fırçalanmalı escapeciğimmmm. çok fazla fırçalamak diş minesinde erozyona neden olup ters teper dişleriniz kolay çürür.
Sosyal ağlarda paylaş

jaffa said:

tarkandakiahtapot said:

7-8 ay önce yaptırdığım kanal tedavisine rağmen, o dişim şu an tekrar ağrıyor. ama arada sırada oluyor. aslına bakarsanız her şey "ulan artık diş ağrısı çekmiyorum,iyi oldu bu dolgu ve tedaviler" diye düşünmeye başladıktan sonra ağrı başladı.

belki tedavi olan dişinin yanındaki bir dişin ağrısı vuruyordur. sen de tedavi olan dişin sanıyorsundur falan. bir muayene ol bakalım.
yok ya, o dişin yanındaki tüm dişler sağlam. çürük veya benzeri bir durum yok. dolgu falan bile yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bu yararlı başlık için teşekkürler jaffa :)

Llama said:

çene kaymasına nasıl engel oluruz ?

dediğin şey galiba bende de var

aslında milimetrik bir fark ve kimsenin farkettiği bir durum değil ama gülümserken nazolabial sulkusların asimetrik durması beni rahatsız ediyor. dişçim ya ameliyat ya da protez dedi. şu yaştan sonra cyborg gibi gezme işi zor, operasyon da işime gelmedi.
varsa bir egzersizi, fizik tedavisi sorayım dedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

rica ederim mardox^^ benim bildiğim bir egsersiz yok maalesef. nazolabial sulkuslar yer değiştirmez zira üst çene sculpa yapışık hareketsizdir. çenenden ziyade dişlerin hareket etmiş belli ki. doktorun gördüğü için daha uygun onun söyledikleri doğrultusunda hareket etmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde bugun randevu vardı gittim doktor şaşırdı dişi agrımadan sadece çürügü var diye önlem olması açısından gelen az hasta oluyormuş illa acıdan kıvranana kadar beklıyolarmış genelde. Dedim kıvrandım bir kere bu bayramda bi daha olmasın dıye peşin peşin geliyorum :D röntgen çekti 20likler alttan bastırıyormuş kökleri falan zorluyormuş yanında ki dişlerin o yüzden 20likleri aldır dedi ben onların oyle ameliyatla çıkartılabildigini bilmiyodum aldır eksik olsun onemlı degil kadar lüzumsuz dişler mi 20likler ya :D
Sosyal ağlarda paylaş

evet aslında lüzumsuzlar. hatta artık evrimleşme ile oluşmamaya bile başladılar =)) çok kritik zamanlarda ihtiyacımız da olabiliyor. ben tamamen sürmüş ve çürük olmayan yirmilikleri çekmiyorum. lakin senin durumunda çekilmesi gerekiyor aksi halde 7 numaralı dişlerinin kökünü çürütebilir. veya dişlerini sıkıştırıp kaydırabilir. biraz kar zarar hesabı yapıyoruz 20 yaş diş durumlarında.
Sosyal ağlarda paylaş

jaffa said:

evet aslında lüzumsuzlar. hatta artık evrimleşme ile oluşmamaya bile başladılar =)) çok kritik zamanlarda ihtiyacımız da olabiliyor. ben tamamen sürmüş ve çürük olmayan yirmilikleri çekmiyorum.

Ne gibi durumlarda gerekebilir ki zaten öğütmede görevleri yok di mi?

Benim alttaki ikisi de yamuk çıkıyordu, hatta biri öndekini çürütecekti geç kalınsa ve ameliyatlı çekimle aldırdım geçen sene, çok memnunum şu an aldırdığıma.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu okumadım ama sorayım yetkilisi varken,

hayatımda hiç dolgu çürük vs yaşamadım (süt dişleri hariç)

ancak tatlı bişeyler yediğimde arka dişlerimde sızı oluşuyor.

Her tatlıda da değil bu, bazı özel çikolatalar vb şeyler. mesela tobleron yemek ölüm benim için. migren gibi bişey oluyo. nedir bu?
Sosyal ağlarda paylaş

bazı çenelerde öğütmede kullanılabiliyor. hastanın çenesi bütün dişler için uygun yer sağlıyorsa alt ve üst çenedeki 20likler kapanışa geliyorsa gerek yok çekilmelerine. bazı hastalarımda mesela 6 ve 7 numaralı dişler önceden çekilmiş oluyor impilant yaptıracak durumları da olmuyor. bu gibi durumlarda hastaya risklerini prognozunu anlatım 20 yaş dişine bağlayabiliyoruz köprüyü.
Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

konuyu okumadım ama sorayım yetkilisi varken,

hayatımda hiç dolgu çürük vs yaşamadım (süt dişleri hariç)

ancak tatlı bişeyler yediğimde arka dişlerimde sızı oluşuyor.

Her tatlıda da değil bu, bazı özel çikolatalar vb şeyler. mesela tobleron yemek ölüm benim için. migren gibi bişey oluyo. nedir bu?

tatlı hassasiyetini genelde çürük dişlerde görürüz. ama muayene oldun ve sana çürük yok demişseler o zaman hassasiyetten kaynaklanıyordur. hassas dişler için diş macunu kullanmanı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...