Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hiroshima'nın 59. yıldönümü

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

said:
lancelotdulac, 07 Ağustos 2004 13:36 tarihinde demiş ki:
O insanlara karşı asla öyle bir terbiyesizliğim olmaz onların yeri apayrı.Ama konu başlığına dikkatini çekmek istiyorum "Hiroshima'nın 59. yıldönümü" konumuz bu ve doğal olarka Amerika.Almanya başlığı altında o insanlardan bahsedebilir yaşadıkları acıyı dile getirebiliriz ama şu an tartıştığımız şey Amerika.Tarih konusunda benden daha iyi ol olma hiç umurumda bile değil.Ben bana yetecek kadar tarih bilgisine sahibim.Hiç bir haksız soykırımı,katliamı,insanlık suçuna karşı terbiyesizlik yapmam.Sırbistan'dan tut,Afrika'da yaşanan içsavaşlara kadar tüm insanlık suçlarını çok iyi biliyorum.Ama dediğim gibi konumuz Amerika ve Amerika öyle değil diye öne başka bir şey sürmene bence gerek yok.

tabi apayri bir yeri var demek ki, 15 milyon insanin kargi kamis, canli gomulme, kimyasal gaz, kampta katledilme sekillerindeki acisini dunyanin en buyuk katliamlari sirasinda 2-3 . siraya indirmissin. ustelik en buyuk insanlik sucunu da, 'bir irki, milleti ya da etnik veya din grubunu tamamen ortadan kaldirmak uzere sistematik kampanya baslatmak ve duzenli katliam uygulamak' yerine bir nukleer bomba ile 250 bin kisi oldurme olarak tespit etmissin. senin EN diye itham ettigin insanlik sucu bir irkin yok edilmesiyle sonuclanmadi ama digerleri az kalsin sonuclaniyordu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bu hirosima basligi. cok buyuk bir yanlis, onceden tahmin edilemeyen sonuclar. colde acik alanda bomba patlatip 4 km otesinde siperdeki adamlara bisey olmamasiyla imarli bir alanda bomba patlatip o sokla ucan parcaciklarin ve yanan binalarin neden olacagi kiyimi ongormek her babayigidin harci degil.

bu topicin teknik olarak ne cin ne alman katliamlarini ilgilendirmemesi gerekir.

ama biri cikip da EN diyip isin icine digerlerini de sokarsa ilgilendirir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

sonuç olarak amerika atom bombasını kullanmıştır. üstelik tekiyle tatmin olmayıp 2. kez de kullanmıştır. şimdi -kendi açısından- kullanmasını gerektirecek bir durum olduğunu düşünürse yine kullanır.

hazır hatırlamışken bir kez daha lanetliyorum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

öyle zaten.
japonya sıçmak üzereydi, ama teslim olmuyordu.
amerika deneme tahtası olarak kullandı.
ki amerikanın günümüzde izlediği politikaya bakılırsa şu anda en boktan, en rezil hükümet amerikan hükümeti. ibneler.
dünya bi çiflik içindeki haywanlar ülkelerse çifliin sahibi amerika şu anda.
tabi insanlar haywanlardan biraz farklı olarak düşünüp gözlem yapabiliyor. sonunda patlar bu politika.
amerikanın ırakta,afganistanda yaptıkları iyi diyenler külahıma anlatabilir.belki bizim işimize yaradı,ama askerlerin ordaki tutumu,belki binlerce sivilin ölmesi falan katliam direk.
hı almanların yaptıkları yanında atom bombaları bi bok deil tabi.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 07 Ağustos 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
İşin beter yanı amerika o atom bombalarını japonlar hak ettiği için değil, o silahları denemek için attı. yoksa japonya da tıpkı almanya gibi teslim olmak üzereydi...

dakka basi da biri cikip su sacmaligi soyluyor ya adamin sinirini bozuyor.

japonlar tersini soyluyor siz nerden ogrendiniz japonlarin teslim olmak uzere oldugunu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın en büyük rezilliği en şerefsizliği nedir tartışmak yersiz bence.

ama bu saldırı da çok büyük bir insanlık suçudur ve tamamen lanetlenmelidir. nükleer silahla olmasa da bir çok örneği bulunduğu gibi.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]

Craven (11:41 PM) :
bi gitar war bişeyini açınca gitar hurra oluyomuş hepten coşuyomuş ses
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 07 Ağustos 2004 21:21 tarihinde demiş ki:
ki amerikanın günümüzde izlediği politikaya bakılırsa şu anda en boktan, en rezil hükümet amerikan hükümeti. ibneler.
dünya bi çiflik içindeki haywanlar ülkelerse çifliin sahibi amerika şu anda.

evet artik pat diye kafama dank etti. naziler gibi yaratiklar neden var olur dunya uzerinde, hangi amaca hizmet ederler, nedir misyonu varolusun icinde boyle pisliklerin tam anlamiyla anladim.

insanlara neyin rezilik, neyin soparlik, neyin barbarlik, neyin kotu neyin iyi oldugunu ogretmek.

aslinda atalarimiz denen guruh dogru demis, tok acin halinden anlamaz. aynen onun gibi modern zamanlarda rahatta buyuyen kisiler de biyiktan sakaldan bihaber yasiyor. gordugu gozune batan seyin kotu oldugunu saniyor. iyinin ne oldugunu anlamak icin kotuyu yasamak lazim demek ki.

aynen bir ogrenci evine lisedeyken gidip igrenip de universitede yurtta kalinca kosa kosa ogrenci evine cikmak gibi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

ne mi yapmaniz lazim benim mantigima gore ?

herseyi oldugu gibi degerlendirmeniz lazim. gecmisi net bir sekilde iyi ogrenmeniz lazim ki bu gune o gozle bakabilin, yarini da ona gore degerlendirin.

iraga saldirdi barbar, kahpe ot bok bir suru bol keseden lakap takilan bir ulke oldu amerika.

halbuki ne irakta olanlar ne de amerikanin oraya saldirmasi ayarinda olaylar, boyle bol keseden kelime harcanacak olaylar degil.

cunku eger bu kelimeleri boyle seylere harcar da eskitirseniz, o zaman yapilmis daha beterlerine sarfedecek kelime bulamazsiniz. gecmiste olsun, belki de bir yerde bir gun biri tekrar hortlatacak olsun.

katliamlar olmuyor sanmayin gunumuzde, pol pot rejimi daha bu yuzyilin 2. yarisinda 2.5 milyon kisiyi irksal ozellikleri falsolu diye oldurdu guney asyada. eger siz kelimelerinizi kahpe amerikanin barbar irak isgali diye boyle bol keseden harcarsaniz, o zaman boyle bir olay icin diliniz donmeyiverir.

ben dikkat ediyorum, genelde boyle kahpe amerika hede sopar sorolonya diye baslayip devam eden insanlar, genelde sol goruslu olanlar oluyor. burada boyle, sozlukte boyle, toplumda boyle. radikallik seviyesine gore degisen sol standart terim kullanma egiliminde oluyorlar. iste kahpe hede, barbar bilmemne emperyal fasik suruyor da gidiyor.

belki de turkiye tarihinde ilk kez ortanin solunun da solunda olan cevrelerin bir soylemi toplumun geneliyle uyustu. toplumda genel bir tepki ve rahatsizlik var amerikanin irak olayina. aslinda dogru ve yerinde bir tepki. ama, solun solu bu kesim iste ilk kez turkiyede genelin kendi fikrine benzer bir durumda olmasi hazzini tattigi icin, agzini acinca ayari kaciriyor da kaciriyor.

ha iste bu benim sinirimi cok bozuyor. bir bagnaz cikip da 'hede amerikanin yaptigi su hodo dunyada yapilmis en buyuk barbarliktir' diyince bende 72 sigorta tekmili birden atiyor. bu adam icin iki ihtimal var diyorum, bu adam ya asiri solcu, gercekleri bilse de bilmese de gosu donmus muhakeme ucmus, kendi ideolojiisinin rakibine cemkiriyor da cemkiriyor, ya diyorum barbarlik nedir, insanlik sucu nedir hicbir bilgisi olmayan bir sahis ya da genc, etraftan gordukleriyle dolarak hareket ediyor. tarih bilgisine murakip ve tarafli olmayan bir insan cikip da ne atom bombasi dunyanin en buyuk barbarligidir der, ne de cikip irak isgali en buyuk kahpeliktir der.

bencil cikarlar ? evet. ticari kaygilar ? evet. bunlar var irak isinin icinde.

fakat NEREYE savas acti amerika bir bakalim ? birincisi afganistan.

sizin barbarlik dediginiz sey sokakta pazarda oluyor. pecesi dusen kadin kemikleri kirilana kadar sopayla dovuluyordu. ve bu rejim disari ihrac ediliyordu, hala da ediliyor.

digeri neresi ? irak. basinda iskencecilikteki basarisi sayesinde diktator olmus bir kopek. altinda da yanar doner, bir saniyede taraf degistirebilen ama gucunun yettigine kimyasali atan bir ordu.

amerika tutup da italyaya mi saldirdi toprak alalim diye ? hindistana mi baharat ticareti icin ? ya da cine mi cok genis yuzolcumu var diye ? hayir.

ama cin tibeti sirf oradaki insanlari 'kurtarmak' icin isgal etti din denilen 'kahpe' zincirin yukunden. sovyetler tum dogu avrupayi onlara 'ozgurluk' getirmek icin isgal ettiler. bu gununu de biliyoruz bunlarin.

iste degerlendirme yapilirken bunlari da goz onunde bulunarak degerlendirmeli ve kelimeler ona gore secilmeli ki, agir kelimelerin kullanilmasi gerektiginde sinek viziltisi gibi cikmasin sesler.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

belli bir boyutun uzerine cikan tum ulkeler uluslararasi islere karisir. bazilari gerekli boyutun uzerine cikmadan karisir, ornegin arjantin, ornegin libya. iyi ya da kotu tonla olayin oldugu bir arena uluslararsai isler ortami. istisnasiz her ulke uluslararasi cikarlarini korur. bunun tersi gorulmemistir.

afganistana mudahale sadece el kaide yuzunden degil. eninde sonunda ya abdnin direk yuklenerek ya da bm araciligiyla o ya da bu sekilde olacak bir olaydi.

cunku afganistan rejim ihraci yapiyordu, ve irandan bile beter bir durumda idi.

dunyanin en dini istismara acik bolgelerinden birisi orta asya ve cin yakinlari. biraz daha guneyde hindistan tam kaynamaya hazir kazan, ufaktan da kaynar yillardir.

bu bolgede radikal bagnaz dinciligin yayilmasi demek sonuclari tahmin edilemez olaylar zinciri demekti.

el kaide vesilesi ile bu sorunu elimine etmeye karar verdiler. neticede british petrolun tahmini yuzde 40 i hindistanda. cin yeni gelisen dunya ekonomisinde onemli yeri olan ihrac ve ithalat yapan bir pazar, rusya ise boyle isleri kendi basina halletmeye birakilamayacak bir ciban. cecenistani biliyorsunuz.

neticede mudahale ettiler. uzuldum diyemem. pazarda kadin sopalayan itin kopugun rejim ihrac ettigi bir ulke idi. belki artik duzelir.

ha ne bicim humanistsin sen oradaki insanlarin kendi kaderini belirleme hakki yok muydu derseniz soyle derim ; baskalarinin kaderlerini belirleme hakkini elinden alacak sistemleri yaymaya calisanlar kendi kaderini belirleme haklarindan feragat etmistir zaten. ayni sey iraki 30 sene yoneten azinlik zevat icin de gecerli.

ha masum insanlar oluyor. evet. uzucu. fakat tarihte diger masum insanlarin savaslarda olmesi olaylariyla kiyasladigimda ne rakamlar ne sekiller beni o kadar uzmuyor iraktaki durum. hem sunu hicbir sekilde bilmiyorum ki belki bir yerde olen bir irakli 5 yil once sirf sii diye baska bir irakliyi rejim karsiti diye ihbar edip adamin ortadan kaybolmasina neden oldu ? yine de hakim azinligin hareketlerini tum millete mal etme hatasina dusmem mumkun mertebe.

ayni seyi almanyada sehir bombardimanlarinda olenler icin de hissederim. bunlarin kacinin nazilerin meydanlarda kitap yakma ayinlerine alkis tuttugunu, kacinin yahudi berberleri ihbar ettigini, kacinin ogullarini seve seve hitlerjugend denen serkesler surusune kaydettirdigini bilemem. ama sunu bilirim ki istisnasiz hepsi isteyerek ya da istemeyerek silah ureten fabrikalarda calisip nazi savas makinesini yagladilar. cepheye gidenleri saymiyorum bile.

ama asla ve asla bu sekilde saibeye dusmedigim bazi olaylar vardir :

1 - cinde japonlarin oldurdugu cinliler. pirinc ciftcileri bunlar. baska hicbirsey degil. ne fasist bir hukumet desteklediler ve iktidara getirip baskalarina savas actirdilar ne de birbirlerini bogazlayip negatif hiyerarsik bir duzende rahat etmek icin ispiyonladilar. japonya keyfen savas ilan etti ve 10 milyonunu oldurdu bunlarin.

2 - kizil kmer sopar surusunun katlettigi 2.5 milyon insan. atesli silah bile gormemis dag kabileleri cogunlugudur bunlarin.

3 - almanyada 'fabrikalara' sokulan ve imha edilen, ya da ac birakilarak ortadan kaldirilan yahudiler, polonyada warsovada sehrin icinde bolgelerde muhasara edilip acliktan olmelerine neden olunan polonyalilar.

iste bunun gibi gruplarin ne ellerinde silahi ne canli bombalari ne kendilerini savunabilecek herhangi bir olanaklari yoktu, hele hele sucsuz olmalari konusunda hicbir beisleri yoktu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru
ama ben de gözümün gördüğü kadarıyla yetinip köpek amerika ws ws demiyorum ki.
sonuçta adamlar birkaç yıldır bariz bir yayılma politikası izliyolar, ve bu süreç içinde olan tatsız şeylere kimsenin sesi çıkmıyor. hı belki birilerinin karnı doyuyodur ondan böyledir.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

bir takmış ağzına naziler,adolf hitler,ruslar,nazi hükümeti.. biz şu andaki rezilliklere bakıyoruz
*Arabistan'ı sırf bilmem kaç tane daha fazla oy alsın diye zorla oylamaya götüren rezil devlet hangisidir?
*Afganistan,Irak ve bilimum ortadoğu ülkelerini yoksulluğa ve sefalete sürükleyen,acı içinde kıvranmalarını sağlayarak elinde tutan utanmaz hükümet hangisidir?
Şimdi gelip bana nazilerde şu şu yılda şunu yapmış deme bu threadin konusu Amerika'nın yaptığı bir şerefsizliği tekrardan anarak Japon'ları düşürdüğü çaresizliği hatırlatmak.Sittin yıl önceki şeyleri hatırlatarak konuyu değiştirmek değil.[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
have no fear,vlad is here! -vlad
Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

sen ne zaman basladin bu gune bakmaya en son konustugumuzda 55 yil oncesine bakiyordun.

afganistanin iragin yoksullugu ile filan sacmasapan amerikayi almanyayi da iliskilendirmeye calisma. misir yillardir amerikan karsiti ac ve sefil mi ? urdun sefil mi ? suriyede kac ac var ?yemen de oyle umman da oyle.

kendi eden kendi bulur. saddam basa geldiginde irak ortadogunun en zengin ulkesi idi, refah da duzenli dagilmisti. turkiyede olmadigi kadar araba vardi bagdat caddelerinde. bu gunlere saddam getirdi onlari altin saraylar yaptirarak. afganistana da SSCB diye bir ulke girip 5 sene icerde kaldi bir suru dinci radikal grup kok saldi orada. ruzgar eken firtina bicer. git biraz ortadogu yakin tarihi karistir kimin ne oldugunu ogren ondan sonra superfantastik iliskilendirmeler yap.

japonlarin dustugu caresizlige kafam girsin. ne iyi etmis amerika da caresizlige dusurmus onlari. en son caresiz olmadiklari zamanin cetelesi 10 milyondu. insallah bir daha hic caresiz durumdan cikmazlar daha yararli oldular.

sittin yil once 10 milyon adam olmus, sittin dedigin de toplam 60 sene once. sen iyi biliyorsun o donemi ilgi alanin zaten.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülke yönetiminde insani duygulara yer yoktur. Sen o ülkenin yöneticisiysen kendi ülkenin çıkarını düşüneceksin. Amerika bilmem kaç km. uzaklıktaki bir yere asker çıkarmaktansa silahını kullandı, sonuçta Amerika Dünya'nın lideri konumunda. Ölen Japonlar için yılda 1-2 kez ağladıktan sonra havyarını yemeye devam ediyorlar. Irak'a da çıkarları için gittiler. Ülke çıkarı herşeyden önce gelir. Eğer ülkeler bir gün kendisine de atom bombası atılmasından korkmasaydı, silahsızlanma antlaşmaları da olmazdı. Ne Japonlar ne de Amerikalılar melek. Biz de melek olmamalıyız. Olması gereken bu. Önceki devletlerimizde de yaptığımız buydu.
Sosyal ağlarda paylaş

insan ülkelerden daha önemlidir ancak abd gibi teknoloji ve gelişmişlik altında barbarlık yatan ülkelerin petroldur,demokrasidir zarttır zurttur dıye yaydıkları acıyı ve onlara peşkeş çeken bilimum garip insana göre ülkeler önemlidir.[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
Sosyal ağlarda paylaş

Konumuz Hiroşima'nın 59. yıldönümü olduğu için bu başlık altında onları anmamız ve bu konuyu tartışmamız gerekiyor diye hala söylemeye devam ediyorum.Diğer olayları bu olayla bağlamayalım bu ayrı o ayrı diyelim.Amerika Dünya için tedhit teşkil eden bir ülkedir bunu 59 yıl önce gösterdi.Kendi pilotlarına dahi söylemeden nükleer bombaları insanların bakın insanı geçiyorum CANLILARIN üzerine attılar.Bu yaptıklarını NAZİ ler dahi yapamazdı çünkü herhalde o zaman bu denli uzak mesafeye gidip atom bombası atacak teknoloji yoktu.Olsa yaparlardı o ayrı konu.
Amerika politikasına böyle devam etsin.Çok sevilen Amerika 3. dünya savaşını da çıkarır, coca cola v2.0 ı da çıkarır.Devam edelim biz Amerikan sempatizmine devam edelim bakalım..edelim..[signature][hline]My Honour is My Life
Sosyal ağlarda paylaş

Nazi'lerin kendi belli ideolojileri vardı 'nazilerde yapmazdı' gibi bir sözüde ayrıyeten kınıyorum ve burada nazileri gözü dönmüş insanlar olarak göstermeye çalışanlarıda 'mensubu' olmaya çalıştıkları ülkelerinde yaptıkları boktanlıkları,nazi almanyasıyla karşılaştırarak bir halt yaptıklarını sanmalarıda apayrı bir olaydır.Bunu tartıştık zaten hiçbir sonuç çıkmadı tekrardan açıp boşu boşuna bir sürü şey yazmayıda istemiyorum.[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 07 Ağustos 2004 13:18 tarihinde demiş ki:
bir agzimi acarsam oyle seyler soyleyecegim ki ne benim terbiyem ne de bu forum kaldirmayacak.

said:
unity100 hemen akabinde demiş ki:
...zirtapoz...

...senin gibi bilincsiz zirtapozlar sayesinde...

...bilmedigin boka sardirma...

bu mudur? valla hakkaten bozmadıın iyi olmuş terbiyeni. tebrik ediyorum.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...