Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düşüncelere saygı duymamak

Friedman

Öne çıkan mesajlar

O oluyor. Şöyle düşün bir sevgilin var, beraber haber izliyorsunuz. Onun alkışladığı bir siyasi olaya sen içinden "vay şerefsiz faşistler" diyorsun. Kendini ne kadar kassan da olmaz yani, o ilişki eninde sonunda büyük bir kavgayla biter. Bu yüzden ilişkim bitti benim.

Arkadaş konusu apayr, her türlü siyasi görüşten arkadaşım ar, o kısmı beni bağlamaz. İnsansa, adam gibi adamsa gerisi hikaye
Sosyal ağlarda paylaş

Fikrin mantıklı olmasına göre değil ki. Mesela devrimci bir çocukla ülkücü görüşteki bir kız beraber olamaz. Çünkü devrim başlasa birbirlerini öldürmeleri gerekir. Böyle düşünün. Akla kara kadar farklı görüşler olabiliyor, bunları ilişkin etkilemeyecek şekilde bastırmak yada hoşgörmek çok çok zor yani. Onu yapamayan insan değil diye bir şey yok. Onu yapabilen insan değil, başka gezegenden süpermen falan :D
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

saygı insanın doğasına zaten. düşünce özgürlüğüne saygı duyarım ama düşüncesine duymayabilirim. konuşması beni sinir edebilir ama kalkıp da susturmaya çalışmam.

lafların çelişkili aslında. düşüncesine sinir olman demek, saygısız olman demek değildir. sinir olmana rağmen susturmak gibi davranışlarla, düşünceni eyleme dökmüyorsan; saygısız da değilsindir.

zira saygı, ahlaki bir yaklaşımdır ve dolayısıyla bir insanla ilişkilerinin düzeyini belirler. yoksa kendi içinde sinir olman, saygısız olman anlamına gelmiyor.

ayrıca genel anlamda konuya dönersek, saygı default gelmeli insanla. bunu birisinin suratına bile kakmamalıyız kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Friedman said:

Oturup allah yok olum aptalmısın lan gerzekmisin tarzı bi konuşmada yaşanmadı hani. Sadece insanların din yüzünden neler yaptığını fln filan söyledim sonra karşımda rage buldum sdf

sen karşındaki insanın inançlarını küçümseyerek, "din yüzünden olan bitene" konuyu getirirsen karşında her türlü tepkiyi bulursun. karşılıklı hoşgörülü olmak bu şekilde olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de işin tam aksi yönde sirayet eden yüzü de olabiliyor.. şöyle ki; düşünceye saygı bekleyenin, kendisinin başkaların saygı limitlerini "özgürce" çiğneyebileceğini sanması bana hep komik gelmiştir..

bilakis bizde genellikle "sana yapıldığında suçtur. sen yaparsan kazançtır" durumu söz konusudur.

bu saygı, hele hele din konusunda saygı olayını tartış tartış bitmez, bir yere bağlanmaz. bir taraf olabildiğince skolastik yaklaşırken muhteşem bir dapdaracık bakış açısından püskürtecek düşüncelerini, diğer taraf ise hiç taviz vermeden ben dini bile tanımıyorum sen saygıdan bahsediyorsun hede hödö diye yine muhteşem dapdaracık bakış açısı ile karşılık vericek..

dolayısı ile aşırı din/dinsizlik ekseninde bulunan herkesle bu konularda dialoga mahal vermemek en azından sizin stress seviyenizi minimumlarda tutmanıza sebep olacaktır..

ha bu bi yerde bu arkadaşların düşüncelerini tamamen ignore etmek değil midir? öyledir.
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda seninle kavga edenin bir level atlamışı seni öldüre de bilir. O yüzden her ne kadar fikirlere saygı duyulmalı düşünce özgürlüğü bla bla olmalı desen de / desek de pek kurcalamamak en iyisi.

Benim de mesela siyasi/dini görüşlerini dürtüklesem ağır kavgalar edeceğim çok sevdiğim insanlar var ama işte fikirlerine saygım/sevgim olmasa da fikirlerin sahiplerine saygım/sevgim olduğundan hiç kurcalamıyorum; ki bence doğrusu da budur.

Sonuçta insanı insan yapan sadece dini/siyasi görüşü değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...