Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portfolyo (Grafik Tasarım)

Rakursi

Öne çıkan mesajlar

Bu işlerin bir çoğu profesörlerin onayıyla sonlandırıldı. Dün ünlü bir grafik tasarımcı/ressamın atölyesindeydim, burada isim yazmak doğru olmaz ama; istanbul modern'de 4 tane işi var, Tipografiyi iyi biryere getirdiğimi söyledi. Bu yorum ilginç geldi o yüzden. Hangi bölümü okuduğunu sorabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

bilgi vcd.

bauhaus suxx demiyelimde, sıkıldık diyelim ya. bende sevmiyom ama bi tuz bi biber iste o da.

typograhpyden önce beni rahatsız eden seyler oldu, ufak etfek seyler ama bu islerin ufak tefekten baska yerinede vurulmaz pek. typographydede belliki rahat olduğun bazı seyler var onlara odaklanmıssın, cesit sıkıntısı var. temelleri hali hazırda atılmıs bi estetiği kullandığın icinde tarzı böle denmiyoda pek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazıları okul projesi, bazıları ise kullanıldı.

Cüce;
Gördüğüm bütün vcdciler kendini grafik tasarımcı sanıyor, alakası yok. Bu memlekette vcd okuyan birinin tipografi hakkındaki yorumunu da dikkate alamam, espas ayarlamayı bile bilmiyorlar. Bir afiş gördüğüm zaman çat diye anlıyorum bunu vcdci yapmış.

Bilgi vcd'de okuyan arkadaşım var. Esen Karol giriyor tipografi dersine falan. Ama verdikleri ders o kadar tırt ki tipografi ile alakası yok resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi said:

Bu işlerin bir çoğu profesörlerin onayıyla sonlandırıldı. Dün ünlü bir grafik tasarımcı/ressamın atölyesindeydim, burada isim yazmak doğru olmaz ama; istanbul modern'de 4 tane işi var, Tipografiyi iyi biryere getirdiğimi söyledi. Bu yorum ilginç geldi o yüzden. Hangi bölümü okuduğunu sorabilir miyim?

merhaba,
her işine tek tek baktım.

bilmiyorum, maltepeye göre iyidir belki,
ama bilgi vcd ye göre yeterli değil.

bir de, sergimiz açıldı, gezmeni tavsiye ederim.
http://www.vcdexhibit.com
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi said:

Bazıları okul projesi, bazıları ise kullanıldı.

Cüce;
Gördüğüm bütün vcdciler kendini grafik tasarımcı sanıyor, alakası yok. Bu memlekette vcd okuyan birinin tipografi hakkındaki yorumunu da dikkate alamam, espas ayarlamayı bile bilmiyorlar. Bir afiş gördüğüm zaman çat diye anlıyorum bunu vcdci yapmış.

Bilgi vcd'de okuyan arkadaşım var. Esen Karol giriyor tipografi dersine falan. Ama verdikleri ders o kadar tırt ki tipografi ile alakası yok resmen.

seviyeli yaklaşıyordum da, vazgeçtim.

merhaba,
işlerin kötü.

şaka yaptım, kötü değil.
Türkiye' deki herhangi bir grafikerin yapacağından hiçbir farkı yok.
siten de kötü,
1024x768 çözünürlük mü kaldı dünyada yahu.

neyse,
The spoon is a very important object in this photo. Without it, there's no life.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide benim yazdığım açıklamayla dalga geçmeye çalışmış adam.
En ufak bi sanat eğitimi almıyolar ki odun gibiler. Ne elleri çalışıyo ne estetik adına bişey öğreniyolar. Ne sanat tarihini biliyolar ne teorisini.

Espasın anlamını bilmeyen adam benim tipografime yorum yapmaya çalışıyor.
Kasmayın arkadaşım, mesleğimize de karışmayın, yapamıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu kompleksle ne alakası var ki,
geldim gördüm okulunuzu vs.

ben bireysel yaklaşıyorum olaya,
senin işlerine baktım. beğenmedim,
açık açık söylememekle ayıp ettim,
ama demin vazgeçtim de söyledim.

ayrıca, "bir vcd cinin tipografi hakkındaki sözlerini dikkate almam" çok saçma değil mi?
tabi değil sana göre, sen söyledin çünkü.
evet, evet.

yani tabi, burada işletme okuyan gencimizin yorumu önemli,
zira insanlar genelde comic sans' la tasarlanmış afişler gördüklerinden,
-bak şimdi kendimle çelişeceğim: "comic sansla da düzgün tasarım yapılır, yapabilirsen."
hemen "oo çok güzel." diyorlar, iyi geliyor.

yani tabi her şeyin haricinde,
bi rockstarlık sezdiğim için de negatif girmiş olabilirim.

yani siteni açmışsın iyi güzel,
facebook profiline yazılır,
kendine tasarladığın experimental kartvizite yazılır,
paticikte imzaya falan yazılır belki de,

bunun için konu açmak garip geldi.

bu işi yapan birinin bunu yapması garip geliyor,
burada amatör takılan sevgili insanlarımız açsınlar topiclerini tabi,
"bunlar da benim fotograflarım" diye.

e açsınlar tabi, neden açmasınlar.
onların işi değil ki bu.
işle ne alakası var ki?
bilmiyorum.

bir de profesörlere güvenmemek lazım,
dinazor onlar. genç hocalarına sor.

neyse, ben çıkıyorum.
geleceğim ama.
muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ekonomistim ve eğitimsiz gözümle çalışmalarını oldukça beğendim

isteyen de istediği portfolyoyu koyar, sen de koy seninkine de bakalım oturup adamın konusunu TATALAMA

özellikle kitap tasarımları, mir.gr'ler ve efsane olmuş

___

VCD'den de tanıdıklarım vardı bir sürü hepsi mezun oldular, onlar genelde bir sürü farklı alana dağılıyolar

mesela şu adamın şeylerini beğeniyorum

http://www.canusta.com/resume.php
Sosyal ağlarda paylaş

e ne guzel is yapmıssın toplamıssın siteye koymussun buraya linmk vermissin, bizde herhalde yorum yapmamızı istersin diye düsünmüstük.

aa ben bilgi vcd, adam bartlett grafik, o zaman ben yorum yapmıyım islerine diye bir dünya yok yanı. Daha doğrusu buranın olayı o değil, insanlar bisiler koyuyo bask ainsanlarda gelip yorum yapıyo.

olay bilgi vcd, mimarsinan grafik, sanat tarihi, renk teorisi falan mevzusu değil yanı.

alınganlığa, bu kadar sert ve klasmanın yetmez! diye cıkısmaya gercekten gerek yok. iki kare layout cizersin, jack kirby mezarından cıkar "abi super olmus" der, sonra buraya koyarsın biri gelir olmamıs der. normal bunlar, yanlsı da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...