Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Az Yakan 15-20 bin arası Dizel Araba Tavsiyesi


Sawer

Öne çıkan mesajlar

Ehliyetimi yeni aldım , okula giderken kullanıcağımdan (beşiktaş-kayışdağ) dizel az yakan bir araba arıyorum.aklımda 2-3 tane araba var içinizden bu arabaları kullanan varsa araba hakkında yorum almak isterim.

1- Nissan Micra dizel
2- Peugeot 206 dizel

En buyuk önem az yakması ve kullanımı kolay olması(biraz acemi olduğumdan rahat bir araba istiyorum).Bunlar dışındada 15 ile 20bin arası az yakan araba tavsiyeniz varsa duymak isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aman abi dacia fln alma peugeot nissan reno fln al. dacia nedir yaw. reno olamamış reno. içinin plastiği fln o kadar dandikki o parayı verdiğine üzülürsün resmen.
Reklamlarınada ayrıca hastayım 200 bin km ye geliyo adam şaşırıyo fln fotografını çekiyo, arka koltuğa 3 küçük çocuk oturabildi diye kadın şaşırıyo uu çok geniş diyo ahahaha :D

fiat punto. citroen c3 flnda var o fiyat aralığında az yakan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bence sakın gaza bulaşma. Az harcayan bir diesel her zaman daha iyi. Dacia'Nın kalitesi elbette Renault kadar olamaz. Ama motorları aynı en azından. Bütçene ve kabullenme sınırına göre sana uygun olanı seçeceksin. Nissan diesel de Renault'un motorunu kullanıyor ;)

Saygılar.



niye gaza bulaşma diyosun abi ? dizel daha iyi diye mi yoksa sıkıntısını mı gördün ?

yani elimde benzinli bi araç var çok yaktığından şikayetçiyim diyelim,tüp taktırmamak mı lazım sence ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yeni araç alımı yapacaksan diesel'den yana tercih kullan.

Ama yok, elinde donanımı ve güvenliği ile seni tatmin eden bir araç var ve bunu daha ekonomik hale getirmek istiyorsan gaz taktır.

Ben 97 model A4 1.8T quattro'yu atmaya kıyamadığımdan ve tüketimine dayanamadığımdan dolayı götürüp gaz taktırdım. Stepnenin yerine simit depo koydurdum. Bir kere bagajda stepne de taşımam gerekti ve çok km yapınca 3 günde bir benzinciye gitmeye başladım. Çünkü depo yetmiyor : Ayrıca kapalı yerlere alınmamak da gıcık edici bir olaydı.

Bu olumsuzluklar ve bebek sahibi olmanın doğurduğu bazı ihtiyaçlar neticesinde ise 1.5dCi diesel bir araç aldım malum. 5 kişi ve bagajda silme yük ile 120km/h sabit hızla klima açıkken tüketim 5.2lt/100km değerini veriyor. Buna sen %10 da hata payı koy, yine çok ekonomik oluyor. Tek başıma gidip gelirken 4.6-4.8lt/100km değerler yakalıyorum.

Ben asla gazlı bir araç kullanmayı düşünmüyorum açıkcası. Babamın 190HP'lik A4 sport bile uzun yolda 5.9-6.2lt/100km değerini veriyor benzin için. Daha güncel bir motor ve şanzıman benim 5 ileriye oranla daha verimli. Ayrıca quattro olmaması da avantaj tabi. Yine de fark çok fazla.

Ben günde min. 80km yol yapıyorum. Bu mesafe hafta sonları daha fazla oluyor elbette. Tercih senin :)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Bu arada bu topici updatelicektim ama unuttum :).Nissan micra 2008 model dizel 34.000 km'de bulduk 2. el direk aldık 21.000'e , bugun alım işlerimleri bitti.Arabayı denemek için kullandım 2 saate yakın.İnanılmaz güzel bir araba , herkese tavsiye ederim.
Yol tutuşu çok iyi,Çok konforlu,Görüş açısı geniş,küçük ama ferah bir araba :D.Çok memnunum halimden.
Bu arada araba harika hızlanıyor , 145'i gördüm göktürk taraflarında ne bir titreme , nede fazla bir ses yaptı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...