Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kickstarter ve [diaspora vs facebook]

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

baştan başlayalım..

bi çay içeyim, nete bakayım derken kickstarter isimli site ile karşılaştım.. kickstarter, yapacağınız projeler için finansman toplayabileceğiniz bir site..

Desteklediğiniz proje süre sonunda hedeflenen miktara ulaşmaz, kotasını doldurmazsa kartınızdan HİÇ para çekilmiyor. Ulaşırsa, proje için belirlenen süre dolduktan sonra para çekiliyor..
Belirlenen sürede hedeflenen bütçe toparlanırsa site %5'lik bir kısmını kendisine alıyor..

güzel bir site yani.. ben Joe Murray'in yeni animasyon sitesi ve Frog in a suit çizgi filmi için para toplamaya çalışan bir siteden geldim kickstarter'a.. Joe Murray Rockos modern life'ı yapan adam.. süperdir.. destek vermek isterseniz: http://www.kickstarter.com/projects/1589686906/launch-an-all-cartoon-web-channel-called-kaboingtv?pos=3&ref=spotlight

her neyse, orada diaspora'yı gördüm.. diaspora beklenen bütçeyi doldurmuşta aşmış..
1757% funded!!!!

kabaca facebook benzeri ama haklara daha saygılı bir oluşum..
said:
1. the privacy aware, personally controlled, do-it-all distributed open source social network

sitesi: http://joindiaspora.com/
http://vimeo.com/11099292

project info kısmında şöle demişler

current state.

We already have a rudimentary prototype of Diaspora running on our machines, and are working like mad to make it all we can be. Our current implementations include GPG encryption, scraping Twitter and Flickr, awesome design aesthetics, and the initial stages of connection infrastructure (“friending” other Diaspora instances).
first sprint.

It is our one and only goal to get Diaspora in the hands of every man, woman, and child at summer’s end. September 2010 will signify the release of the project in its first iteration, fully open-sourced under the AGPL. This release will be comprised of several key features for Diaspora, mainly:
Full-fledged communications between Seeds (Diaspora instances)
End to end GPG
External Service Scraping of most major services (reclaim your data)
Version 1 of Diaspora’s API with documentation
Public GitHub repository of all Diaspora code
second sprint.

Once the core application is finished, we will focus on extending Diaspora, unleashing a battery of add-on modules and updates to the core system with the open-source community. We will migrate back to New York City to set up house, and will devise plans to make it even easier for the general public to utilize Diaspora, a la a dead-simple, five-minute setup. Like the first sprint, the second sprint will also be all about reclaiming all that is us.
flooring it to 88mph.

The future will offer a multitude of amazing new capabilities for Diaspora. A taste of what’s floating around in our heads right now:
OpenID
Voice-over IP
Distributed Encrypted Backups
Instant Messaging protocol
UDP integration

bu kadar para toplaması ilginç geldi yalnız.. ondan açtım konuyu.. sormak istediğim şey şudur; bu gerçekten bu kadar çok sayıda insanın para yatıracağı kadar yaratıcı bir fikir midir?

%1700küsur normal bi değer değil yahu.. nerden bakarsan bak..
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
order of the stick comic book için sanırım fund arıyordu.

2,171%
FUNDED

$1,254,120
PLEDGED

FUNDED
FEB 21, 2012

Harbiden muazzam bir fikir şu kickstarter fakat siteyi yapmak kolay merak ettıgım şu kadar basit bir site herkesin zamanında düşündügü bir site nasıl oluyorda bu kadar meşhur ve güvenilir hale gelıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o cok mantikli. Parayi alip kacamiyor kimse. Sacma islerle kucuk/buyuk vurgun yapamiyor capulcular.

Ek olarak soyledigin zamanda lanse ettigin projeyi tamamlamak zorundasin. Diger turlu yine alamiyorsun parayi. Alsan da pasa pasa geri oduyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

kickstarter şahane bir proje ya. cidden, dünyayı değiştirecek bir şey de, işte sadece amerika içine açık funding kısmı. dünya geneline açılsa ortaya çıkacak potansiyeli cidden düşünemiyorum.

Dunyaya acik turevleri var ama pek ragbet gormuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunlarla arasi olanlar biliyordur zaten. mesela Double Fine 400 bin dolar icin acmisti bi kac saat icinde hedefe ulastilar. son rakam zaten gorunuyor orada sdf. baya indie oyun yapimcisi kullanmaya basladi, iyiye isaret.

bi de bu diaspora ismi acayip tanidik geliyor. ha 5-6 sene once baslamislarsa ise o zaman duymusumdur da pek sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...