Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tıp çok mu ilerledi?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Geçen okulda bir seminer verilmişti genetikle ve proteinlerle ilgili, işlevleri tamamen ortaya çıkarılan proteinlerin sayısı, daha bulunmayanlara göre çok fazla düşük bir orana sahipti, sayıyı hatırlamıyorum.

Sonuç olarak tıp ilerilemedi.

Ayrıca Chron hastasıyım ve tedavisi henüz yok bu illetin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
senelerden beri kansere çare buluyorlar, aidse aşı geliştiriyorlar vs..

gerçekte bi ameliyata giriyorsun mesela, iyileşme süresini kısaltamıyorlar.. bi body scan ile hastalık teşhisi yapılamıyor vs. yapay kan yok, yapay organ yok.. aft çıkarsan onu anında iyi edicek bi tedavi bile yok. boşver gerisini..

küçük gelişmeler var sadece. öyle büyük bi leap varsa da onlara göre büyük. dünya için minimal düzeydeymiş demek ki. farketmemişiz..

anca kansere çare buluyorlar..

çemberi daralttık gibi kansere çare bulundu, kansere çare bulundu..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

senelerden beri kansere çare buluyorlar, aidse aşı geliştiriyorlar vs..

gerçekte bi ameliyata giriyorsun mesela, iyileşme süresini kısaltamıyorlar.. bi body scan ile hastalık teşhisi yapılamıyor vs. yapay kan yok, yapay organ yok.. aft çıkarsan onu anında iyi edicek bi tedavi bile yok. boşver gerisini..

küçük gelişmeler var sadece. öyle büyük bi leap varsa da onlara göre büyük. dünya için minimal düzeydeymiş demek ki. farketmemişiz..

anca kansere çare buluyorlar..

çemberi daralttık gibi kansere çare bulundu, kansere çare bulundu..

aids e aşı bulmak imkansız virus kendini devamlı modifiye ediyor . aşı yapma teknolojileri gayet gelişmiş . canlı bir organizmaya karşı her gun yeni aşı geliştiremezsin .
kanser e çare buluyorlar evet ama genel anlamda bir çare ne kadar imkanlı bilemedim ben tam da konunun üstüne geldi gecenin bu saati onkoloji çalışıyordum .kaç tane değişik sebep var kanser yapan . virusler hastalıklar gen mutasyonları gen mutasyonları içersin de değişik tipte mutasyonlar farklı genlerdeki farklı mekanizmalar . basit bir travma mantarlar
bakteriler .otoimmun mekanizmalar gibi .... hangi birine çare bulcan yani sizin o kanser dediğiniz şey tek bir olaya baglı gelişmiyor yeşil biber ye kanser olmazsın sigara iç kanser olursun gibi tümevarım sonuclar da elde edemezsin e sonuc olarak çare de bulmak şuan ki bilinenlerle zor .

iyileşme süreleri gayet kısaldı . onceden safra kesesi amelyatları bütün batın acılarak yapılırdı iyileşmesi nerden baksan 1 ay ı bulurdu tam olarak iyileşmesi ise 3 ay . şu an 3 küçük kesi den girip yapıyorsun amelyatı ve 15 günde ayaktasın .

neyse cok bıd bıd yapmıyım da . asıl olay tıptaki gelişmeler öle bir anda bak sunu suraya bagladım bunu buraya bagladım oldu süper gelişme insanlık tarihini değiştirdim artık şu hastalar ölmicek die yapılabilcek şeyler değil . penisilin i bulan insan penisilini bulmak için öldü . en basit agrı kesicinin bile yan etkileri var . ve yaptıgınız her seyi insana yapıyorsunuz rasgele denek seçip yapamazsınız cok ilaç var hayvan denekler üzerinde basarılı olup da insan da tırtlayan yapay organlardan bahsetmek öyle kolay değil yani adamın biri dese ben yapay böbrek yaptım gel takalım diyaliz den kurtul girer misin ki o riske ? ayrıca hadi taktılar 10-20 yıl içersindeki sonuclarını bilmeden baska kime takabilirsin ki ?

ilerleme yok demek ciddi haksızlık olur . kısacası

(anam ben niye böle bi tartışma içine girip döşedim ki bu yazıyı saate verin )
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...