Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavisye istiyorum animeci patiler!

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

Fma2 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> fma1
fma2 = esas
fma1 = çakma, overrated

Abi iyi de Manga'yı okuyana böyle. Ben manga okumam, çizgiroman sevmem, hareketli severim. Öyle olarak da FMA1 izledim ki overrated olduğuna sen nasıl karar verebilirsin ki? Bana harika duygular hissettirdiyse, kardeşlik hissi vs. çok güzel verebildiyse ve izlerken inanılmaz eğlendiysem, önerdiğim herkes taptıysa demek ki bir şey var bu dizide. Manga'sına uymadı diye overrated denmez yani, beğenmedim de bari :(
Sosyal ağlarda paylaş

Yok benim hastalığım var ben seri gibi yada devam filmi/kitabı olan şeylerde ilkiyle tutarsızlık olursa asla izleyemem. Dizide oyuncu değişirse de izleyemem mesela. Dr.Who gibi harika bir diziyi izleyemiyorum bu yüzden. Çok itici geliyor sürekli ana karakterin değişmesi falan.

Yani FMA 1 benim için çok güzel bir anı ve bozulmadan kalsın istiyorum.

Ayrıca Claymore!u beğendim güzel gidiyo, ama daha böyle havası karanlık olmayan animeleri tercih ederim. Renk kullanımı falan da hep soluk ve karanlık Claymore'da. Bi melankolik hissediyorum izlerken :P
Sosyal ağlarda paylaş

@Nil; FMA Brotherhood'u izlemezsen FMA lore'uyla alakasız birşey izlemiş oluyorsun yalnız :P

Yeni FMA mangayla paralel gidiyor, karakterler vs. de aynı, sadece salak japon yüz ifadeleri falan kullanılmış ilk bir kaç bölümde sonra azalıyor ya da insan alışıyor bilemiyorum, zaten ilk 12 bölüm paralel.

Eğer onu izlemezsen baya birşey kaybetmiş olursun söyliyim.

Ayrıca izlemişsindir belki ama Evangelion'un da rebuildinin çıkmak üzere olduğu bugünlerde evangelion izlemeye başlamak keyifli olabilir izlemediysen.

Kenshin Himura (Adını unuttum animenin main character'in ismiyle aynıydı diye hatırlıyorum) izlenmesi gereken bir anime, GERGE'nin de söylediği gibi Samurai Champloo var bir de. Konsept hoşuna gidiyorsa mutlaka izlenmesi gereken klasikler.

Darken Than Black 1-2 aksiyon seviyorsan, Bakemonogatari de farklı birşeyler izlemek istiyorsan önerebileceklerim son olarak.

Zaten sonrası gelir anidb'den falan karıştırmaya başladığında, genelde herkesin beğendiği aklıma gelenler bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

mangasını okumadım ki ben, sadece iki seriyi de seyrettim. ve evet sonuna doğru ilk seri çok dağıtmıştı kendini, beğenim düşmüştü. yıllar sonra öğrendim ki meğer mangadan uzaklaştığı zamana denk geliyormuş saçmalaması.

düşün ki iki kule'nin ortasında peter jackson miğfer dibi'nden çıkarıp gandalf'ı bree'ye götürüp orada yol eşkiyalarını kovalatıyor filan. işte fma ilk seri öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ama lotr kitaplarını okumayan adama o olay koymaz, öyle de beğenebilir yani onu diyorum =D

Bu arada aradğımdan çok daha karanlık bir atmosferi olduğu için Claymore'u hızlıca bitirdim. Çok güzeldi ancak sonunu hiç beğenmedim yani al çöpe at öyle berbat bir son olmuş bence. Clannad'a başlıyorum az sonra.

Mesela FMA ve Claymore arasındaki farktan ne tarz animeler sevdiğimi anlarsınız heralde, böyle koyu ve soluk renk paleti kullanan karanlık ve hafif bunalımlı atmosferli animeleri sevmiyorum. Bir tek Death Note harika bir polisiye olduğu için izletti kendini o şekilde. Clannad renkli renkli iyi gelecek gibi.

Bir de Giant Killing denmiş ama bitmiş anime tercih ediyorum ve aksiyon/dövüş sevmiyorum başka arkadaşlara da onu syleyeyim. Yaz okulu falan derken bol bol zamanım olacağından tavsiyede sınır yok verebilirsiniz =D
Sosyal ağlarda paylaş

İzleyemem Sam cidden ben beceremiyorum ayrı konuları olan şeyleri izlemeyi/okumayı. Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni çok severim mesela filmini izledim ama kitabını okuyamadım, çünü ilk kitaptan sonra kitaplar hep birbiriyle çelişiyor diyordu Adams ön sözünde. Neredeyse 2010'u okurken elimden atacaktım filmde saturn'ü beceremediler diye 2. kitapta gezegen değişince. Öyle sorunlu biriyim bu konuda, seri söz konusu oldu mu tutarsızlık kabul etmiyorum error veriyorum..

@dinan: Kızma ama sçs =(
Sosyal ağlarda paylaş

Sam'a katılıyorum. FMA-2 izlenmezse ne izlenir bilmiyorum. Hele animenin bitmesine 6 episode falan kalmışken.

Ayrıca mecha'ya hayır demişsin, ben de senin gibi düşünüyordum ama çok iyi mechalar olduğunu da kabul etmek lazım Code Geass, TTGL gibi izlemezsen olmayacak animeler var.
Sosyal ağlarda paylaş

İzlersem nasıl anlayacağım ki? İlkinin sonuyla alakasız bir yerden başlamıyor mu? Üzülcem böyle "ama bu böyle bitmemişti" diyip hayıflancam falan asdasf

Ayrıca genel konsept olarak mekalardan nefret ediyorum ya. İzleyemem yani :D

clannad da high school romance/drama/comedy gibi geçiyor bakalım hoşuma gider heralde. Ağlamalı olabilir zaten sorun değil o :)

Dennou Coil izleyeceğim hatta bulabilirsem, onu çok merak ediyorum. İyi midir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...