Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Abi elindeki adamlar taktiğine uymuyorsa değiştireceksin. Yönetim hatalı evet ama kimsenin elindeki adamlara uymayan taktikte çocuk gibi inat edip bu takımı bu hale getirmeye hakkı yok. Taktiğinden taviz vermeme meraklısıysan "adamları almadınız ben kaçar" der istifa edersin yada elindekilere göre sistem kurarsın. Baya Rijkaard düşmanıyım evet, demin arkadaşa yazdım facebookta, piyango çıksa da tazminatını ben versem kovsalar Rijkaard'ı diye dfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten Galatasaray inanılmaz kötü bir durumda,diyecek kelime bulamıyorum...Zaten 4 haftadır kazanırken de pek birşey yapmıyorduk ama en azından savunmada biraz disiplinli olup kolay gol yemeyerek ite kaka kazanmıştık maçları..Dün maç başı 2 farklı geriye düşünce açıkça görüldü takımın aciz olduğu birçok nokta...
Birincisi bu takım 1.5 yıldır ne oynadığını bilmiyor..Daha önce dediğimiz gibi istikrardan yanayız,ama 1.5 yıldır gram ilerleme göremedik şu takımdan,demekki birşeyler olmuyor...
Takımda bilinçli yapılan birşey yok,hani her zaman çok iyi oynamayabilirsiniz ama takımın iyi yaptığı belli şeyler olur,mücadele,pres,savunma,hücum hiçbir plan/organizasyon yok takımda...
Yardımlaşma sıfır,herkes ayrı telden çalıyor,takımın bir hücum planı olmadığı için kazara atak yapabilirsek bu rastgele oluyor...
Takımın son yıllarda görülen en büyük eksilerinden biri de yerlilerin kalitesizliği,büyük takımlar hala şampiyonlukların/uzun dönem başarıların yerliler tarafından kazanıldığını anlayamadılar...
Dünkü 11'de yer bulan yerlilerin bir tanesi bile milli takım oyuncusu değildi yanılmıyorsam...
Sosyal ağlarda paylaş

Rijkaard 4-3-3'ü en iyi oynatan teknik direktör muhtemelen aktif teknik direktörler arasında, ama sisteme pat diye geçilmez yani. Zamanla olur. Elinde o tip oyuncu yoksa olmaz, işte istikrar olsun diye 1.5 senedir aynı taktik, kimse öğrenememiş yani hal ortada. Rijkaard'ın yaptığı sadece continue tuşuna basıp FM oynamak gibi bir şey. Futbolcularla iletişimi de yok, neredeyse tüm futbolcular mutsuz. Rijkaard masum değil arkadaş, herkes suçlu yönetim de futbolcular da, ama Rijkaard masummuş gibi de konuşmayın lütfen, gerçek masumlara ayıp sdfs

Ve evet BAM 3lüsünden hiçbirinin beyni yetmiyor Rijkaard'ın sistemine. Beyin yetse de yetenek yetmez zaten. Koyuyorsun Cana'yı tek paslarla ileri aktarıyor topu rahatça. Ama Ayhan yada Sarp'a gelsin top, bi stop eer sağa sola döner yemez, geri pas verir falan. Ohoo.. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şu takımda oynasam ne oyun kurardım da artık yaş maş geçti. İçimde kaldı valla futbolcu olamamak, o kadar da seviyorum futbol oynamayı, illa okuyup adam olcaz :D .

Bir de rijkaard gitçekse lütfen lucescu gelsin, lütfen. Çok seviyorum yahu ben lucescuyu. Ama yine fatih terimi getirir bizimkiler hazır boşta adam :X.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten baş sorumlu kesinlikle Rijkaard...Yani takıma sanki hafta içi sadece 5'e 2 çalışıp hafta sonu çıkın oynayın diyor gibi...Hiç bir plan/bilinçli birşey yok,takım savunması rezalet,fizik gücü yerlerde,herşey rastgele işte,kazara biri birşey yaparsa artık...Geçen sene de birçok maçta Keita'nın ayağına bakıyordu takım,o oynarsa kazanıyordu,bu sene o da yok haliyle...Futbolcular birbirleriyle de çok kopuk,dediğim gibi yardımlaşma,bindirme,teke tek oynama,bu tarz basit şeyleri bile göremiyoruz ki takımda...Suçun BAM'dan da kaynaklandığını çok düşünmüyorum açıkçası...Ayhan geriye gelip takımı hücuma çıkarmaya çalışan tek isim,ama yanına bir tane adam gelip top istemiyor,haliyle 2-3 kişi (rakibin hücum oyuncuları) basınca,geriye veya yana dönmek zorunda kalıyor...Takım hep tekrarlıyor kendini,kanat ileri şişiriyor top kaybı,sil baştan vs...
Tam bir karambol futbolu...
Şaka maka Kadıköy'de eğer ilk 10-15dk geriye düşersek-ki kuvvetle muhtemel- tarihi fark olur...
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru söylüyorsun,Galatasaray yıllarca çift forvetle başarılı oldu bu hep,çünkü oyun yapısı ileride baskı kurmaya müsait,Hakan-Necati-Ümit, Nonda-Ümit, Hakan-Arif ile başarılı oldu bu takım yıllarca..Saidou,Conceçaio,Inamoto gibi orta sahaları kaldırabildi bu takım çünkü ileride top tutabiliyordu...
Türkiye'de "possession" futbolu oynamak,futbolcuların fundamental eksiklikleri,sahaların kötülüğü,oyunun sertliği yüzünden zor zaten...Bu tarz futbolu oynayacaksan takımı ileride kurmak zorundasın,defans orta sahaya yakın olmalı,mesela Barcelona'ya bakın defans ne kadar ileridedir,çünkü takım "possession football" oynamak istiyorsa,ileride baskıyı kurmalı...Bizim yaptığımız,bu tarz futbolu oynamak isteyip,defansı ve orta sahayı geride tutup,hücumla defans arasını gitgide açmak,halbuki yapmamız gereken bu alanı daraltmak olmalı...Defans gerideyken,mesela Ayhan top almaya geldiğinde hücum oyuncularından baskı gördüğünde ne yardım alabiliyor,geri dönmek zorunda kalıyor...Takım topu şişirdiğinde de takım ileride topu tutamıyor haliyle..Oyunu dar alanda oynayıp,hep yardımlaşarak oynamamız gerekirken,herkes olduğu yerde sabit....
Başa dönersek,bizim ülkemizde 2 forvet bence her zaman daha makul,çünkü büyük takımlar maçları oyunda baskı kurarak kazanıyorlar,eğer ileride top tutamazsanız baskıda kuramıyorsunuz haliyle...Top kaptırıldığında Barcelona'nın nasıl topu geri kazanmak için,hemen orada nasıl baskı kurduğuna bakın,bizimkiler topu kaptırınca bir telaş geri koşma derdinde,kimse topa basmıyor bile,ama bu tarz futbolda eğer hakimiyet istiyorsan topu hızlı biçimde geri kazanmalısın,topu kaptırdığın yerde oyunu sıkıştırarak,rakibin çıkmasına izin vermeyerek...
Defans bu kadar geride kurulurken,ön liberolar ile forvet arası bu kadar uzakken birbirine bu tarz futbolu oynamak hüsran oluyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun aynen dediğin yerde ama işte dediğim gibi madem böyle bir sorun var bari kanatlara içeri sokulun desin de Baros yalnız kalmasın, topu tutabilsinler biraz varyasyon yapsınlar aralarında falan.. Tek forvet, 3 orta saha falan zor şeyler bunlar, kaliteli oyuncular lazım gerçekten. Bizde o eksiklik varken de kalitenin o kadar şart olmadığı taktikleri kullanırsın. Dediğin gibi ne adamlarla şampiyon oluyorduk yani
Sosyal ağlarda paylaş

4-3-2-1 oynuyoruz. O 2 kanat ne hücumda içeri girip etki ediyorlar ne de orta sahaya yardım ediyorlar. 3 orta sahamız var 2 bal yapmayan arımız var 1 de forvet. Kanatlar kanattan oynayacaklarsa içeride yalnız forvetin iş yapması için rakip defansın çok hata yapması lazım. Yoksa 2 stoper tek forvete kafa vurdurmaz kolay kolay. Çift forvet oynamıyorsan o kanatlar içeri girecek, yada defansa daha çok yardım edecekler AML-AMR gibi değil ML-MR gibi oynayacaklar ve orta sahadan bir oyuncuyu forvet arkasına çekeceksin ki yalnız kalmasın forvet.

Şu anda Rijkaard'ın sistemini takımın anlamamasını falan geçtim zaten sahadaki sistem çok yanlış. Tamamen şansa bakıyoruz rakip hata yapsa Baros röveşata vursa falan atacağız, yoksa gol yok
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ünlü teknik adam, artık geldiği günden beri arkasında duran yönetimin desteğini de kaybetti. İsmi bizde saklı yönetim kurulu üyesi, “Hepimiz görüyoruz ki, bu iş Rijkaard ile olmayacak” itirafında bulundu.

Hollandalı’nın sonunu bunlar hazırladı

Haldun Üstünel’in istifasının ardından iyice içine kapanması.
Futbolcularla iletişiminin zayıf olması, Servet ve Elano’yu küstürmesi.
Yönetime karşı mesafeli durması ve yeni transferlerden verim alınamaması.
Sezon başlayalı çok olmasına rağmen G.Saray’ın kötü futbolunun devam etmesi.
Tüm bunlara karşın takımın içinde bulunduğu durum umrunda değilmiş gibi davranması

GALATASARAY’ın Karabük karşısında aldığı 2-1’lik yenilgi, teknik direktör Frank Rijkaard’ın sonunu hazırladı. Yönetim, artık Hollandalı ile olmayacağı fikrine kesin olarak vardı. Süper Lig’e bu sezon yükselen bir takım karşısında adeta tarihi farktan kurtulunması Rijkaard ile G.Saray Yönetimi arasında pamuk ipliğine bağlı olan ipleri koparma noktasına getirdi.
İstemediğini almadık
İşte Karabük deplasmanı sonrası ismi bizde saklı bir G.Saraylı yöneticinin ifade ettikleri: “Artık hepimiz görüyoruz ki, bu iş Rijkaard ile olmayacak. Alınan futbolcuları, evet G.Saray Yönetimi buldu. Ama kendisine önerildi, danışıldı. Transferlere onayı Rijkaard verdi. Hatta onun istemediği bazı ünlü isimler alınmadı. Yani hocadan habersiz tek bir futbolcu transfer etmedik.
Misimovic sahada yok
Fakat bakıyorsunuz, bütün oyuncuların verimi düşük. Bazıları ise sürekli kenarda. Takımda bir türlü futbol anlamında ileri gidilemiyor. Misimovic gibi bir oyuncu geldi, ama sahada yok. Sistem yine aynı. ‘Forvet alınması gerekli’ dedik, hoca sıcak bakmadı. Karabük’ün bile kenarda yedek golcüsü var, bizde yok. G.Saray’ın kötü oynadığını biz de görüyoruz. Bazı şeylerin farkındayız.”
Derbi bekleniyor
Henüz sesli olarak G.Saray Yönetimi bu düşüncesini dile getirmiyor, çünkü çok kısa bir süre içinde oynanacak kritik Ankaragücü ve Fenerbahçe maçları var. Ancak gelinen noktada başkan Adnan Polat’ın da daha önce sık sık tekrarladığı “Rijkaard ile ne olursa olsun, sözleşme yenileyeceğim” fikrini artık çöpe attığı konuşuluyor.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15925695.asp?gid=362
Sosyal ağlarda paylaş

E yapmayacaksın, elinde kalaslar varsa onlara birer Xavi'nin, birer Puyol'un görevini vermeyeceksin. Lucescu'nun şampiyon yaptığı kadro bundan daha kötüydü. Ha oyununu beğenmezdim ama takımı rezil etmezdi en azından bunun gibi, elindeki neye izin veriyorsa maksimum yararlanmayı bilirdi.

Ya Allah aşkına Sivas'ın, Karabük'ün kadrosu çok yetenkli futbolcularla mı dolu? Bariz bizden kötü kadroları var ama onlar ellerindeki oyunculara uyan sistemle oynuyorlar. Biz daha kaliteli olmamıza rağmen sistemden kaybediyoruz ve yeniliyoruz o dandik takımlara. Sanki kalite her şey ya, en kaliteli oyuncuları al, onlara uygun sistem kurmazsan uefa'ya gidemezsin
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğin takımların oyuncuları toptan kaçmıyor yanlız. Bizimkiler "aman bana top gelmesin de öyle bikaç tur atayım" mantığıyla sahadalar. Adam top kaptırdıktan sonra ne yapacağını bilemiyor bi an.

Reykardın kafasındaki sistem bizim takıma uymamış diyelim. E çok güzel maçlar da çıkardı bu takım. Gayet baskılı oynadığı güzel maçlar da oldu. Teknik direktör aynı teknik direktör. Başka ne etmen var ki bi iniş bi çıkış yapan, anlayamıyorum.

İsteksiz futbol oynuyoruz. Oyuncuları sopa atmışsın da zorla çıkarmışsın gibi. Hadi diyelim teknik direktör-futbolcu arası sorunlar var. Kardeşim hepsinin mi sorunu var?

Bana maddi bakımdan bi huzursuzluk var gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...