Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi Uçağımızı Yapma Zamanı Geldi mi?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

kelle başı milli gelir 15.000 dolar olduğunda, orta boy bölgesel pırpırların üretimi için cazip bir pazar oluşacağına dair bişeler okuduğumu hatırlıyorum.

savaş uçağı falan üretmek için daha değişik şartlar lazım ama. bugün hadi uçak fabrikası kuruyorum dese para babasının teki en az 15 sene altyapısını kurmak için uğraşması lazım. ya teknolojik bir kırılmaya neden olacak bişelerin icadı ya da ciddi savaş tehdidi gibi garanti pazar ihtiyacı var.

bugün savaş uçağı yapan ülkerden herhalde çin hariç hepsi temelleri 1. ve 2. dünya savaşında atmışlar. adamların uçak üreten firmaların hepsinde eğitimli eleman (üniversite mezunu değil bu, firmaya girip bilgi birikiminin bir sonraki çalışanlara aktarılması), makine parkı, sermaye birikimi var. üretsek bile ekonomik alanda bunlarla mücadele etmek lazım.

pırpırları bekleyelim bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ZANK diye işin içine girenlere "yürügit önce motor neyin falan üret, ağır sanayini geliştir" diyip kafalarına KÜT diye vuruyorlarmış tokadı diye duydum ben..

yoksa uçak ne! uzay gemisi hatta uzay şatosu bile yapıcaktım ben! ama işte böyleyken böyle..

vazgeçiverdik biz de..
Sosyal ağlarda paylaş

Olm zamanında yaptığımız motor halen çalışmıyor mu, şui devrim adlı araçlardan biri filmde de çalışıyordu hatta sonunda.

Bizim mantığımız hazırcılıkla kaplı, onu yenmek lazım. Laboratuarları gezdiriyolardı sene başında, orda projelerden birinde görecli eleman biraz konuştuydu da, insan üzülüyor. Şu lpg li araçların yakıt beynini bi allahın kulu optimize etme işine girmemiş. Renault, fiat gibi fabrikalar da direk yurt dışından alıp takıyormuş falan. Eleman türkiyede ilk kez tübitak destekli bi projede biz yapıyoruz bu optimizasyon işini, %10 da başarı elde ettik şu anki çalışmalarımıza kadar olan süreçte demişti. %10 az gibi gözükse de lpg alımına bakarsak büyük miktarda para demek oluyor falan demişti.

Olay da gaz kelebeğinin hava filtresinin falanın filanın üzerinde bulunan sensörlerden gelen değerleri en uygun değerlendirmelere tabi tutarak gazın miktarını falan ayarlamakmış. Ulan dedim, naapıyoruz biz.
Sosyal ağlarda paylaş

embraer lineage 1000 40m $, phenom 7m$

embraer 69 yılında kurulmuş

vecihi hürkuş 69da ölmüş..

adam 24'te uçak yapmış sıfırdan.. 30'da sürat teknesi..

bizimkiler yarışa erken katılmış ama sonradan her zamanki gibi kendilerini bacaklarından vurmuşlar..

şimdi vestel bi uav yapmaya kasıyordu yamulmuyorsam..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...