forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 şimdi bir kaç soru, sorcağıma googlemamam lazım aslında ama bir masa 50 kilo yüke dayanıyor masaya 51 kiloyu usulca bıraksak kırılır mı yoksa çarpınca max 51 kilo gelcek bir darbe mi lazım ya da bunların birimleri nedir bir cismi x mesafesinde bırakmakla, 2x mesafesinden yere bırakmak aynı şey değil serbest düşmeye baktım uygulayacğaı kuvveti hesaplarken hızı ne şekilde denkleme dahil etmek lazım* mesela çekiç darbesi şeklinde açılı bir vuruştaki kuvveti yükü nasıl hesaplarız ya da bir fişeği patlatmak için kapsüldeki deformasyonu dikkate almadan kütlesi belli bir cismi, x mesafeden iğnenin üstüne dik şekilde çarpcak şekilde bırakmanın formülü* bir de hep kıyas yaparak düşünmeye çalışıyodum N/mm2 MPa - kg/mm2 arasındaki fark somut olarak 2,5kg=25N bundan ne anlamak lazım çok fizik cahili hissetim şunları sorarken bi anlatın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 evet kirilir masa ama dunyadaki objeler 50 kg kaldirir denmez ortalama degerdiro masanin mesla ortasina koyarsan ayaklardan en uzak yere kirilma sansi artar ayagin ustune denk gelirse azalir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 ignenin ustune birakilan kutlesi hizi belli cisim den hesaplanan guc igne ucuna tum gucu yansitabilirse burdan ortaya bi basinc cikicaktir igne ucunun boyutuyla oranli igne egilir o sebebten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 kg ile dayanıklılık ölçülmez, ne hızla bıraktığın önemlidir, buna göre 50kg'yi yavaşça bırakınca kırlmayan masayı ateş ederek parçalayabilirsin çok rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 http://tutor4physics.com/formulas.htm bak burda mesela circular motion mpulse(xatynin dedigi agirligi bi anda firlatmak yada cok yavas koymak felan war Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 ayrıca hangi yönde fırlattığın, yer çekimi ve ortamda bulunan gazlar ile hareketlilerin arasındaki sürtünme de önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 tmm işte 50 kg düşünce ne kadar kuvvet uygulamış oluyor sorudğum o biraz da @bonepart: iğne yeterince sert eğilme bükülme yapmıyacak sadece evet dediğin gibi iğne ucunun kesiti önemli 20 mm2 ye 2mm2 temas etcek diye atayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 51kg yavaşça bırakırsan materyalin gevrekliğine ya da sünekliğine göre verdiği tepki değişir ve kırılır/kırılmaz.. sünme yapabilir, yani çok kabaca deformasyona uğrar.. impuls tamamen yarı bir şey.. çünkü çarpma olduğu anda olay çok minik bir zaman aralığında gerçekleşiyor.. sıradan bir yüklemeden farklı yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 hareketli bir cismin kinetik enerjisini şöyle hesaplayabilirsin; (1/(1-v^2/c^2)^(-1/2)) * m * c^2 - m * c^2 bu enerjinin bir kısmı ısıya ve ışığa dönüşüyor ama önemli bir kısmı karşısındakine yansıyor. belki bununla bulabilirsin kırıp kırmayacağını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 rezonans diye birşey var ayrıca. cismin doğal frekansında bir kıvvet uygularsan gg. normalde 1000N a dayansın ama bu şekilde 100 ile parçalayabilirsin gibi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 demek istediğim bi çok kriter var mukavemet konusunda. ondan o emniyet değerleri çok değişken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 silah ı ele alırsak, en basitinden hepsini dikey olarak düşünelim fişek var iğne var iğneye belli bir kuvvetle vuran bir cisim var en azından hangi verileri bilmem gerekli hesap yapmak için ışık hızı nı ihmal edemez miyiz :) (1/(1-v^2/c^2)^(-1/2)) * m * c^2 - m * c^2 şunla düşen cismin uygulayacağı kuvveti mi bulmuş olcaz ya da iğneyi kuvveti düşünmeyelim fişeğin patlaması için kapsüldeki mekanizmanın 2mm içeri doğru ezilmesi gerekiyor malzemenin gerilim/deformasyon grafiğinden ulaşışabilir mi sonuca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 onunla sabit hızda giden cismin kinetik enerjisini bulursun. oradaki v c'ye eşit olursa işte o zaman 1/0 geliyor ve belirsizlik çıkıyor, o yüzden eşit olmuyorlar P: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 işte ductile mı brittle mı, elastik mi plastik mi.. impulse/impact olaylarında bi de time domain çalışmak gerekiyor sonuçta.. bir de statik olarak çalışmak -modeline göre tabii ama- çok da akıllıca değil gibi.. non linear çalışmak gerekiyor.. işte model kırılacaksa neye göre, hangi materyal modeline göre, nerede, nasıl bir fracture yapıcak vs.. time'dan kurtulmak gerekiyorsa displacement üzerinden de çalışılabilir ama o da nonlinear gerektirmesi lazım bence.. burada tam olarak neyi hesaplamak istiyorsun ben onu çözemedim.. şu.. malzemenin özelliklerinden hesaplanır.. said: fişeğin patlaması için kapsüldeki mekanizmanın 2mm içeri doğru ezilmesi gerekiyor malzemenin gerilim/deformasyon grafiğinden ulaşışabilir mi sonuca lan ben yazana kadar adam demiş zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 2 mm içeri girmesi gerektiğini ve malzemenin özelliklerini biliosan kuvveti bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 ihmal etmek sanattır ayrıca. illa gerçekçi olmasına gerek yok. 10N fazla yazarsın sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 tam olarak şunlar işte http://www.youtube.com/watch?v=fg0-vfb6c7Q&feature=related şimdi yayı yenmesi için gerekli kuvveti ihmal ediyorum temel olarak hesaplamak istediklerim fişeğin tek başına patlması için kuvvet(aslında basma testi gibi bişey oluyor) iğnenin vurduğunda uyguladığı kuvvet, horozun iğneye uyguladığı kuvvet extradan horoz hızını yaydan alıyor, bir açıyla gelip koyuyor buna da bir yorum fena olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ywNTMiMtAjQ&feature=fvsr şu da ayrı bir efsaneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 bu legoanmi yapilmis haci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 forgiver said: http://www.youtube.com/watch?v=ywNTMiMtAjQ&feature=fvsr şu da ayrı bir efsaneymiş oha anasını satıyım nasıl adamsın lan süper ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar