Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sirket para transferi vs vs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
simdi bi sirket siparis aliyor ve yurtdisindan para gonderiliyor, gonderilen para 5000 ise sirketin bankasina 4800 yatiyor masraflardan sonra vs.

aliciya gonderilecek siparis 4800 dolar lik mi olmali 5000 dolarlik mi? bu durumda 200 dolar bize mi giriyor? bu isin raconu nedir acaba bilen varmi? alici masraflari shared olarak gondermis, butun masraflarin ona mi ait olmasi gerekir mesela?

yardimci olabilecek varmi
Mesaj tarihi:
mesela sen netten alışveriş yapıyosun ya da mağazadan. kredi kartı ile ödüyorsun 100 lirayı. 100 liradan %2-3'lük kısmını banka kesiyor böylece satış yapana 98-97 lira gidiyor. yani şirket paranın kendisine ulaşması için gereken miktarı ödemiş oluyor.

senin dediğin çapta bir olay için nasıl uygundur bilmiyorum artık
Mesaj tarihi:
evet çoğu şirket C.O.D olarak satar, yani collect on delivery

sen malı alırsın parasını ödersin, shipping'i de ödersin vs.

yüklü alımlarda farklı metodlar talep edebilirsin tabii ki, tamamen sözleşmene & anlaşmanıza bakar
Mesaj tarihi:
anlaşmaya bakar. eğer shared diyorsa destekleyici dökümanlarını da gönderir. yaptığı masrafların faturası vs. sonuçta amaç yapılan ödemeye eşit belge olması elinde. fatura, credit-debit note vs.
Mesaj tarihi:
Selam,

L/C mantığıyla düşünülürse eğer opsiyon sunar masraflar için;
-hepsi alıcıya ait
-herkes kendi bankasının masraflarını üstlenir
-hepsi satıcıya ait

Mantıken ben herkes kendi masrafını öderi seçiyorum. Bankamın da benden aldığı masraf çok cüzzi olduğu için sorun olmuyor. Döviz transferinde USD için ABD merkez bankası, EURO için ise Avrupa Birliği Merkez Bankası komisyon kesiyor. Bir de dönderici banka komisyonu. Benim bankanınki devede kulak kalıyor neticesinde. 50-60TL bir masraf alıyorlar benden ;)

L/C harici bir ödeme olduğu için senin işleminin, bankana 5000$ gelmeli, içinden bankan alacaksa komisyon almalı.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
hekes kendi tarafındaki masrafı karşılar. adam kendi bankasına 5100 dolar yatırır, komisyon öder senin bankana 5000 dolar gelir. senin bankan 5000 dolara kesik atarasa, o da senin ödemen gerekendir. sen zaten hesap hareketlerinde görürsün. 5000 gelmiş, x lira komisyon, harç vs kesilmiş.

senin hesabına giren paraya göre malı çıkartırsın.
  • Yeni Oluştur...