Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Ligi sarsan boykot

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

Zaa trollüğünü yapan kitle belli iken kupayı alınca damı kapıyı dağıtacaksınız iması yersiz olmuş. kupayı gerekirse 28 yıl daha almayabiliriz çok da koymaz. ha ne koyar, tutup da bursanın şampiyon olması, durduk yerde şampiyon kulüp primlerine bir diğer vizyonsuz anadolu takımının ortak oluşu. bana kalırsa bu ligde sadece iki takım şampiyon olmalı. biri Fenerbahçe diğeri galatasaray. gerekirse yıllarca galatasaray şampiyonluklarını izleyebilirim hiç de koymaz. laf olsun diye konuşulmuyor da işinize gelmez bu büyüklük :)
Sosyal ağlarda paylaş

unuttugun sey havuzun direk şampiyonlar arasında bölünmediği.
kazanılan şampiyonluk sayısına göre hesaplanıyor. bursa alırsa 5'e bölünmüyor yani.
bir ts'li yöneticinin de böyle cahilce bilmeden yorum yapıp bursa olmasın 5'e bölünecek demesine şaşırdım ve üzüldüm.
böyle yöneticilerle ve kafayla bi 15 yıl daha şampiyon olamayız. arada türkiye kupası alıp avunuruz işte.
Sosyal ağlarda paylaş

cümle alem kendi fenere yeniliyor.

sonra diyor ki lig temiz değil.

arkadaş, lig temiz değilse leo franco da mı şike yaptı?

galatasaray yönetimi de mi şike yaptı nonda'yı gönderdi ?

ilk devrede kasımpaşa maçında volkan'ın yediği golü hatırlayın. o da mı şikeydi.

bırakın bunları, gerçekten bırakın.

futboldan anlamıyorsunuz, başarısızsınız, geliyor üstüne fenerbahçe'nin başarısını çekemiyorsunuz. fener bu sezon kötüydü baya. 2. de bitirebilir 1. de.

ama beşiktaş çoooook kötüydü. galatasaray da bu kadar harcamaya rağmen bir hayli kötüydü.

olay bundan ibaret.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada galatasaray başkanı adnan polat geçen gün trabzon şampiyon olsun dedi. bundan 2-3 sene önce beşiktaşla kupa finali, galatasarayla lig sonu mücadelesi yaparken yıldırım demirören papermoon'da galatasaraylı birkaç yöneticiyle yemek yiyip "kupa bizim, lig galatasaray'ın olacak" diye açıklama yaptı.

eğer fenerbahçe şike yapıyorsa bunlar da şike.

at gözlüğü buna denir.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

fener az buz para dökmedi anlaşılan şu şampiyonluk işine. 2 haftadır zaten fenerin rakiplerinin kalecileri komik komik goller yiyor maçın kritik anlarında, geçen hafta eskişehirde özerin golünü koyunca bi de celallendi fenerliler. Hatta boş ve komik tepkiler bile yağdı golü buraya koyduktan sonra. Bu komik goller yetmezmiş gibi Kasımpaşada önemli adamlar bir anda kadro dışı kalıyor, Ankaragücü kazan kaldırıyor (ki Gökçek tıkır tıkır öder paraları istese), kupa finalinde Trabzon'a karşı hiç oynamıyor fener "bugün ben senin sırtını kaşıyım yarın sen benim" der gibi.

Tüm bunları birleştirememek için ya aptal olmak lazım ya da gözü kapalı fanatik.

Ankaragücü maçını rahat ezerek alırız diyen adamı zaten ciddiye almamak lazım, ankaragücü bu sene evinde kaç maç vermiş kaç gol yemiş bi bakmak lazım böyle rahat konuşmadan önce.

Eh hayırlı olsun, ne diyelim.
rew senden beklemezdim bunu be.

adnan polat gayet cahil olan taraftar profilini kandırıp, kendi başarısızlıklarını, (ve paranın da bitmesiyle seneye oluşacak olan muhtemel başarısızlığı) gizlemek için gayet güzel "lig temiz değil" diyor.

sen de o kadar yüksek lisans yapan, üniversite mezunu adam, bunu yiyorsun.

tekrar soruyorum, leo franco şike mi yaptı ? volkan demirel ilk devrede kasımpaşa'lı yöneticilerden para mı aldı ? fenerbahçe maçı öncesi kadro dışı bırakılan moritz vardı ya hani.. o galatasaray'a karşı niye oynamadı ?

biraz çalıştırın ama o beyni ya, futbol sözkonusu olunca bu kadar düşünmemezlik etmeyin. tamam futbol beyni dinlendirmek için güzel bir araç ama siz direk motoru kapatıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

o yemeğe aziz yıldırımın çağrıldıgı fakat gitmediği açıklanmamış mıydı?

ztn ben demiştik yukarda. bir yandan şike mi var derken diğer yandan bobo penaltı kaçırdı leo franco selcuktan 50 metreden yedi.

bu yuzden teorilerde kalıcak hep.fener içinde gs içinde.

mesela bizim 2008 şampiyonluktaki en büyük pay suleymanu nun mukemmel hatasıdır.servetin kafayla attıgı gol.

ama bir taneydi işte.fenerde bu sene çok kaleci hatası olunca ve aziz yıldırımın sözüyle birleştirince teori üretilebilir.ama kimse ben gördüm aziz yıldırım herkese çantayla para dagıtıo diyemez :)
Sosyal ağlarda paylaş

zaten lafım sana değildi red. genelde futbol konusunda senle anlaşamasak da şu görüşlerine katılıyorum diyenbilirim.

ya zaten en ufak aklı olan futbolcu / yönetici ikilisi şike parası almaz, şike yapmaz. büyük takımda ortalama bir futbolcu zaten 1 milyon tl para alıyor. bu anadolu takımlarında yıllık 100,000 tl'ye kadar düşüyor diyelim (o kadar düşmüyor ya neyse).

fenerbahçe diyelim ki Xspor'a şike verdi. bir maç için ne kadar verecek, 300.000 TL'den fazla vermez heralde dimi ? iyi bilir adnan polatçılar, bugün kaça gidiyor bir maç onu açıkladı mı ? neyse 300,000 diyelim. Hadi ilk 18'e dağıtıldı sadece, adam başı 10,000 TL.

bir futbolcu, hayatının geri kalanını altüst edeceğini bile bile bu hatayı yapar mı sizce ?

ha şimdi gönül şikesi diye birşey uydurmuştu bundan 2-3 yıl önce erman toroğlu. onu ne ispatlayabilirsin, ne de laf edebilirsin.

örneğin trabzonspor yöneticisi böyle saçma bi açıklama yaptıktan sonra futbolcu napacağını şaşırır. ya da düşünün ki bursalıdır aslında trabzonlu x oyuncu, ölümüne oynar. ya da şike niyetli olaraktan birmaç öncesinden kart görür ki fenerbahçe maçında oynamaz.

ama bunlarda bir şike olduğunu, ligin temiz olmadığını söylemek komiktir.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

rew senden beklemezdim bunu be.

adnan polat gayet cahil olan taraftar profilini kandırıp, kendi başarısızlıklarını, (ve paranın da bitmesiyle seneye oluşacak olan muhtemel başarısızlığı) gizlemek için gayet güzel "lig temiz değil" diyor.

sen de o kadar yüksek lisans yapan, üniversite mezunu adam, bunu yiyorsun.

tekrar soruyorum, leo franco şike mi yaptı ? volkan demirel ilk devrede kasımpaşa'lı yöneticilerden para mı aldı ? fenerbahçe maçı öncesi kadro dışı bırakılan moritz vardı ya hani.. o galatasaray'a karşı niye oynamadı ?

biraz çalıştırın ama o beyni ya, futbol sözkonusu olunca bu kadar düşünmemezlik etmeyin. tamam futbol beyni dinlendirmek için güzel bir araç ama siz direk motoru kapatıyorsunuz.

Fizbancım ben Adnan Polat'ın sözüyle hareket etmiyorum ki. Hatta onun kandırmaya çalışmasının aksine GS'nin son derece başarısız olduğunu, hatta kepazelik derecesinde kötü durumda olduğunu (özellikle yapılan bunca yatırım ve kurulan kadrodan sonra) söylüyorum. GS bu sezon her konuda (uefa, kupa, lig) batırdı, erken elenmek ya da havlu atmak değil sadece durum, rezil bir oyun ortaya koyuyor. Ha, bunun sebepleri tartışılır, taktik olsun kadro olsun sakatlık olsun transfer politikası olsun günlerce tartışılacak kadar iyisiyle kötüsüyle konu var. Ama sonuçta GS kepazelik yaptı itirazım yok.

Ama ben bu ligin ne bu sene ne önceki senelerde temiz olduğuna inanmıyorum. Birkaç sene önce de erman toroğlu şey demişti "bu ligin bu sene şikeli olduğunu söylüyorlar bazı yöneticiler, e iyi de bu seneye kadar şikesizse ben hepsinin gözlerinden öperim" diye.

Şike şaibe sırf FB'de mi? Hayır. yasal olsun yasadışı olsun her türlüsünü her takım kendi gücü yettiğince yapıyor zaman zaman. GS de, BJK da, FB de... Kalanlar? Onlar çok daha fazla yapıyor zaten, hangi takım yanaşırsa kendilerine.

Bu sezon sonunda da medya manipülasyonundan ortalık karıştırmaya, el altından peşkeşe kadar FB bunu yaparak kendini kurtardı diyorum ben.

Hani, hatalı gol yenir elbette. FB'li olarak çok iyi reflekslerine ve zaman zaman dünya çapında kaleci gibi oyununa rağmen ara ara yaptığı saçmalıklarla siz de Volkan'dan biliyorsunuz bunu. Biz de yıllardır zaten orkunla leoyla sanctisle görüyoruz. Ama bir takımın çok kritik son haftalarında ardarda 2-3 maçta birden birbiri ardına böyle goller gelince insanın aklına şüphe düşmesi doğal. Bunun üzerine tam bu haftalarda patlayan kadro dışı bırakmalar, toplu bilet alımları, şampiyonluktaki en güçlü iki rakibin maçında ikisinin de defans bel kemiklerine boş kırmızı kart çıkartılması, medya manipülasyonları (ki bu şike şaibe değil yöneticilik başarısıdır gözümde), saymakla bitmez. Evet tek başlarına bunlar çok abartılı olmayan şeyler. Ama sürekli olarak sistematik şekilde tekrarlandıklarında da gösterdikleri tek yön var.

Maddi hesaplara bakınca da futbolcular genel olarak (hangi takımda olurlarsa olsunlar) çok zeki olmuyorlar. Hani zeki olmuyorlar demeyelim de, vizyonları çok geniş olmuyor, ileriye çok bakmıyorlar daha doğru bir tanım oldu. Maç sonu ya da herhangi başka zaman ropörtajlarından yaşam tarzlarına ve yaptıklarına kadar bunu gözlemlemek mümkün. Kaldı ki sezon ortasında mesela milyon eurolar kazanan Kazım'ın 55000 euro için (ki onun da bir kısmını paylaşmış diyordu) şike skandalı çıktı mesela, doğru mudur bilmiyorum tabii sonra ört pas edildi. Ya da 90'larda ligde kalacak kadar puan toplayıp kendini garantiye aldıktan sonra maçlarını satışa koyan Samsunspor gibi örnekler çok mevcut. Şike özellikle alt liglerde gırla gidiyor zaten, TSL'de o kadar değil.

Ha, benim kimin şampiyon olduğuyla alakam yok. Benim takımım olmadıktan sonra olan olsun. Hatta Bursa'nın olması durumunda CL falan konusunda çekincelerim olduğunu (özellikle kadrosunu dağıtırsa seneye ne yapacak diye) defalarca belirtmiştim. Ama şu anda el altından bir ittirme olduğuna da inanıyorum ben az da olsa FB için. Beni az çok tanıyorsun zaten, GS için de benzer durum olduğunda inkar etmediğimi yazdığımı biliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:

11 tane odun koysan bizi yener diyen adam ezik değil eziğin allahıdır kusura bakma. bu kadar mı uzaksınız futboldan, futbol kültüründen.

ha ayrıca ben galatasaray takımına demiştim orada. madem üstüne alındın alayına gitsin böyle düşünenlerin.

Böyle atarlı ergen triplerine bu bölümde pek müsaade etmiyoruz. Düzgün konuşabildiğin zaman tekrar bekleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

"kazım'ın şike skandalı" diye yazan gazete hakkında dava bile açıldı, ört bas edilmedi o. dünyanın en salak insanı dahi yılda 2 milyon euro civarı kazandığı kulüpte 55 bin tl için şike yapmaz.

3 maç üstüste fenerbahçe'ye karşı kaleci hataları yapılmış ? neymiş bunlar ?

murat şahin topu ıskaladı kornerde (maç boyu 4-5 tane gol kurtardı).
ivesa frikikte yanlış yerde durdu (aynısını 2 sene önce aykut yedi kadıköy'de)

ondan önceki hafta beşiktaş'la oynadık yani rüştü şike yapmış.
ondan bir önceki hafta ankaraspor şike yapmış ligden düşmüş.

ondan bir önceki hafta fenerbahçe EZE EZE oynadı kayserispor'u 2-0 yendi, bilmiyorum kaleci şike yapmıştır heralde.

ondan bir önceki hafta leo franco'nun şikesi var.

gaziantepspor maçında 30 cm'den gol atamayan güiza'nın çaprazdan öyle saçmasapan güzellikte bir vuruş çıkarabileceğini kestiremeyen antep kalecisi şike yapmış.

gençlerbirliği maçında bizimkiler kestirememiş ne kadar ödemeleri gerektiğini gol atamamışız.

kadıköy'de andre santos 3 pasta gol atıyor, ömer çatkıç sanırım b usefer şike yapan.

bundan öncesinde de çılgın mağlubiyet serimiz var.

üstteki yazılar bütününden çıkan sonuç; fenerbahçe'ye karşı yalnız iki kalecinin hata yaptığı, birinin 6-7 tane gol çıkardığı aynı maçta. hatta bundan bi kaç hafta önce trabzon maçında da şike yapmıştı murat şahin. iveşa ise aykut'un zamanında yaptığı şikeyi yapmış.

medya manipülasyonunu fenerbahçe için elbette çok yapılır. bu fenerbahçe'nin lehine olur kimi zaman, kimi zaman da aleyhine. normal bu. çünkü türkiye'nin en çok gazete sattıran takımı fenerbahçe. beşiktaş şampiyon olduğunda dahi tam sayfa fenerbahçe haberleri çıkıyorsa demek ki fenerbahçe'nin medayaya hakim olma durumu var. bunun sebebi de tirajlar. e suç fenerde mi ? hayır. fenerbahçe kimi zaman bu yüzden çok cezalandırılıyor mu ? evet. takım kötü giderken ne aykut kocaman'ı kalıyor, ne fenerbahçeli oyuncuların bitmek bilmeyen seks partileri. formül belli: takım kötü gidiyorsa oyunculara/yönetime saydır ki taraftar alsın gazeteyi okusun, takım iyi gidiyorsa öv bunları ki taraftar alsın gazeteyi okusun. bu galatasarary için de yapılıyor, ama daha az.

kadro dışı bırakmalar dediğin bir moritz var zaten. bak bakalım moritz gs maçında oynamış mı ? hatta galatasaray'ın 4-1 kazandığı kasımpaşa maçında kasımpaşalı oyuncular 30. sn'de gole giden topu ofsayt yapmışlardı salakça. şike dimi bu da ? eee kesin şike.

başka birşey saymış mısın göremedim, ama görülüyor ki ortada kirli bir lig falan yok. her zaman olduğu kadar temiz, her zaman olduğu kadar kirli.
Sosyal ağlarda paylaş

yok özer-ivesa golünü diyordum ben, topu izleyişi falan.

Ama diyorum ya teker teker pozisyon olarak demiyorum ben, genel olarak ardarda geliyorlar diyorum. Ha, tek başlarına olsa yine kaleci hatası denebilir, ama üzerine kadro dışı bırakılan rakipler, ligdeki 2 rakibin maçında tam kritik dakikalarda çıkan kırmızılar, maç öncesi kazan kaldıran oyuncular vesaire.

Hani demiştim ya teker teker bakınca normal olabilir ama hepsinin 2-3 haftalık süreçte ardarda olması biraz abartı kaçıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

demin şike yapıyolardı şimdi hakem mi oldu ?

rewendor sen diyorsun ki yani, bir gol yedi kaleci. bir de oyuncu kadro dışı bırakıldı. bunlar üstüste geldiği için temiz değil lig.

tavlada karşındaki 6-6 atınca da "bir tane 6 gelse normal, 2 tane aynı anda geliyorsa bu oyun temiz değil" diyip tavlayı kapatıp gidiyor musun ?
Sosyal ağlarda paylaş

art arda olan 5 olay yok işte. iveşa'nın golü var, murat şahin'in kurtardığı 5-6 golden sonra yediği gol var, bir de moritz'in kadro dışı bırakılması var.

ha moritz'in kadro dışı bırakılmadan önceki haline bakalım.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=1064171

ESKİŞEHİRSPOR 2-0 KASIMPAŞA 04.04.2010 14.00 Turkcell Süper Lig
DENİZLİSPOR 3-3 KASIMPAŞA 28.03.2010 14.00 Turkcell Süper Lig
KASIMPAŞA 2-2 BEŞİKTAŞ A.Ş. 19.03.2010 20.00 Turkcell Süper Lig
GENÇLERBİRLİĞİ 0-2 KASIMPAŞA 14.02.2010 14.00 Turkcell Süper Lig
BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR 4-2 KASIMPAŞA 30.01.2010 14.00 Turkcell Süper Lig
BEŞİKTAŞ A.Ş. 1-3 KASIMPAŞA 12.01.2010 20.30 Ziraat Türkiye Kupası

2010 yılında 7 maça çıkmış.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

art arda olan 5 olay yok işte. iveşa'nın golü var, murat şahin'in kurtardığı 5-6 golden sonra yediği gol var, bir de moritz'in kadro dışı bırakılması var.

beşiktaş maçındaki hakem faciası var
ankaragücünde takımın idmana çıkmaması var
medyanın gs:bursa elele yatış baskısı var
Sosyal ağlarda paylaş

esnaf anlamadığın nokta şu; bu adam zaten çok oynayan bir futbolcu değil, profesyonel bir futbolcu değil. o yüzden AMAN TANIRAAAAM KADRO DIŞI BIRAKILDIAAAA die ağlamak çok yersiz.

mehmet topal'a da biz dedik o zaman arda'yı sakatla diye.

ankaragücü maçında takım idmana çıkmadıysa biz napalım ? paralarını biz mi ödemedik adamların ?

bursa - gs elele yatacak lololo baskısını yapmak şike değildir ki ? ligi kirletmek bu değil yani, sen yanlış anlamışsın konsepti.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mi dedim futbol sadece sahada kazanılmaz diye.

gerektiğinde çıkar medyaya yönetip istediğini alırsın
gerektiğinde çıkar rakip takım ile anlaşırsın
gerektiğinde federasyona posta koyup hakemleri baskı altına alırsın.

aziz yıldırım bu konularda çok iyi ve 2. bir denizli travmasını başta kendisi olmak üzere hiçbir fenerli kaldıramaz. o yüzden bu sefer işini sağlama alıyor. haklı sebepleri var. eh 3 sene diye tekrarlamasından belliydi...
Sosyal ağlarda paylaş

hala ortada bir tane sav yok şu yazdıklarınızı destekleyen.

ben de buradan söylüyorum o zaman; trabzonspor maçında trabzonlular fenerlilere dediler ki; "eğer bu maçta yenilmezseniz topuklarınıza sıkarız."

evet trabzonlular böyleler. zaten kupayı alacaz diye baştan demediler mi ? şenol güneş de biliyordu..... gerçetken çok kirli bir kupa. çamura bulanmış resmen........................
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

hala ortada bir tane sav yok şu yazdıklarınızı destekleyen.

ben de buradan söylüyorum o zaman; trabzonspor maçında trabzonlular fenerlilere dediler ki; "eğer bu maçta yenilmezseniz topuklarınıza sıkarız."

evet trabzonlular böyleler. zaten kupayı alacaz diye baştan demediler mi ? şenol güneş de biliyordu..... gerçetken çok kirli bir kupa. çamura bulanmış resmen........................

nasıl kanıt yok yahu?

basın önünde dvd'den hakem hataları yayınlayıp federayona mhk ya giydiren kimdi? hemen arkasından bjk maçında fahiş hatalar vs.

kasımpaşa maçında toplu bilet alımı söylenti miydi yani? kulüp kendi resmi sitesinden yazdı.. komik olmayın. ben olan söylenen bir şeyi yazıyorum. armutla elmayı karıştırma sevgili admin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

e hepsini açıklamışsın fizban da, bunların hepsi mi dönüp dolaşıp fb nin en işine yarıyacak zamanı buldu?

ha medya baskısı bence de şike değil aksine yöneticilik başarısıdır.

Ama, 2 hafta evvel tam 3 takım da potadayken GS-Bursa maçı var Medya baskısına gs yatacak geyiğine girmeyeceğim, o zaten normal bir durumdu. Ama maça dönelim, iki takım da çok güzel oynuyor, top bir o kalede bir bu kalede, gol olmamış ama her an olabilir. Maçın bitimine 10 dk falan kalmış, atan alır yani, telafisi yok. Tam bu sırada tesadüfen iki takımın da defanslarındaki en kritik birer kişi seçilip soru işareti bırakan birer kırmızı kart gösteriliyor. Böylece son dk da bir takımın kazara gol atıp kazanması önleniyor. Zira defanslarının bel kemiği gidince iki takımın da ya gol yersem diye panikle defansa çekileceği biliniyor. Ce-eee, maç berabere, FB iki takım arasından sıyrıldı. Tüm bu saydıklarının üzerine bu tesadüfü de ekleyelim. Ve bu toplu paketin, hepsinin son 2 haftada olmasının mantıklı açıklaması sıradanlık ve tesadüf mü?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...