Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan krizi (2010 da bizi bir kriz daha mı bekliyor)

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

yunanistan zaten doğu bloğu ülkelerinin yardımlarıyla, büyük oranda almanya tabii, ayakta kalan bir ülkeydi. avrupa birliğine girince geliştiler bayağı. şimdi almanya yardımı kesince kaldılar tabii öyle.

yunanistan'a çok gidip geldim aile dolayısıyla ve insanlar tembel biraz, eğlenceye düşkünler. biraz kendilerine çeki düzen verip üretim yapmaları gerektiği kanaatinteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

yunanistan avrupanin simarik cocugu, ve dubai'sidir. Ekonomisi zaten balonvari bir sekilde olup elbet patlak verecekti, verdi de.

Yardim mutlaka gelecektir, avronun bu dususu falan tetikler zaten bunu, ben feci sekilde "yunanlara sert bi ders verelim, yine gotleri kalkmasin" havasi seziyorum, ozellikle almanlarin durusundan belli bu.

Elbet kurtatirlar yunanistani, ama eskisi gibi de olmaz isler orada.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Euroya ne olur? İlk etapta herkesin gözünü diktiği 1.25 gibi bir seviye var. Eğer 1.25 kırılırsa o zaman önce 1.17 ve 1.15, ardından 1 seviyesi konuşulmaya başlanır. Bu arada euro gibi bir paraya gerek olup olmadığı, euronun dağılması gibi hem medyanın hem geyik severlerin hem de euro fikrine baştan beri karşı olan Avrupalıların bayıldığı konular var. Alman İhracatçılar Birliği'ne göre euro yıl sonunda 1 dolar seviyesine kadar inebilir. Ünlü Amerikalı yatırımcı Guy Wyser-Pratte aynı öngörüyü yapanlardan. Ünlü Jim Rogers ise Hemen olmasa bile euro 15-20 yıl içinde çöker diyenlerden.

Uzakdoğudan USD ile hammadde alıyoz Avrupaya Euro ile ihrac ediyoz. Olmasın lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu krizden dolayi sadece yunanistani suclamak ve bu dogrultuda onlemler almak kesinlikle krizi cozmeyecektir. Aha buraya yazıyorum, Avrupa Para Birligi (EMU) icinde Almanya'nın gidisatini durduracak onlemler alınmaz ve euro zone icindeki butun ulkelerin ekonomik gelişimlerini paralel hale getirilmezse dedikleri gibi bu kriz sırasıyla Portekiz, İspanya ve diger zayif halkalara sıcrayacaktır.

Almanya'nın gidisati diyordum. Cok basit olarak anlatmak gerekirse, EMU icindeki ulkelerin enflasyonlari, is gucu maaliyetleri ve uretim seviyeleri Almanya'nın izledigi trend ile aynı degil. Bu vakitten sonra da Almanya (ve biraz Fransa) diger ulkelerle aynı rotaya girse bile, su zaman kadar kazanılan rekabet ustunlugunu (competitive advantage) kapatmak gercekten zaman alacak.

Bu krizin en onemli sebebi, Almanya ve diger gelismis AB ulkelerinin euro'nun tek bir para biriminin otesinde ortak bir ekonomik politika oldugunu anlamamakta direnmeleridir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...