Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üniversite odaklı yarışma/etkinlik türevi şeylerle ilgili

Fly

Öne çıkan mesajlar

derdimi şöyle izah edeyim,

öncelikle bu tür etkinliklerin cv'mize ne derece katkısı oluyor ? en süper şahıs 2010 yarışması birincisi diyince gerçekten de kaale alınıyor mu ?

ikincisi,
okulumuza genelde sıfıra yakın ilan asılıyor yok bilmemne yarışması cart curt şeklinde, ben de aşırı ilgi göstermediğimden hiç katılmadım ve seneye mezun olacağım umarım, alanım bilgisayar mühendisliği.

armut piş ağzıma düş demiyorum lakin bu tür etkinliklerin bulunduğu, f5leyebileceğim portallar / şu şirket düzenli olarak bişeyler düzenliyor diyebileceğiniz şeyler var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı firmalar sosyal etkinliklere katılmaya önem verirken, küçük firmalar başta olmak üzere önem vermeyen çok yer var.

Koç, Sabancı gibi büyük firmalar genellikle 4.0'a yakın ortalama ile okul bitirmiş ama memur gibi sabah 8 akşam 5 okula gidip gelmiş haftasonları da ders çalışmış tipleri genellikle tercih etmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

başka türlü 4e yakın ortalama yapamazsinki.

abi bende istiyorum öyle yarışma katılalım fln da, arkadaş ortamı acayip etkili bu konuda, benim arkadaş ortamı da üniv yarışmaları yerine arenada rating hardcore'da lich king kastığı için kendi kendime bişiler yapmaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

itü'de yapılan yönetim bilimleri seminerinde siemens'in sanıyorum karıştırıyor da olabilirim mercedes de olabilir yetkili kişilerinden biri cvleri değerlendirirken sosyal faaliyet kısımlarına daha çok önem verdiklerini, bu şekilde değerlendirdikleri kişinin ne derece sosyal olduğunu anladıklarını anlatmıştı uzun uzun.

yani büyük ölçekli firmalar iletişimi güçlü, sosyal,etkinliklerde aktif olan, hobileri olan ve spor, sanat vs bunun gibi dallarla ilgilenen insanlara daha olumlu bakıyorlar.

sen yine de katıl yani yarışmalara etkinliklere derece alırsan yazarsın ne olacak? eksisi olmadığı gibi bazı firmalar için artısı bile olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

başka türlü 4e yakın ortalama yapamazsinki.

abi bende istiyorum öyle yarışma katılalım fln da, arkadaş ortamı acayip etkili bu konuda, benim arkadaş ortamı da üniv yarışmaları yerine arenada rating hardcore'da lich king kastığı için kendi kendime bişiler yapmaya çalışıyorum.
Anlatamadım o zaman ben açıkça :)

Bu tip büyük firmalar 4.0'lı nerdler yerine 3.0 ile bitirmiş ama sosyal hayatında da bilmemne projesine katılmış, yok ordan sosyal sorumluluğa katılmış, erasmusa gitmiş falan filan adamları alıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth ben de öyle diyorum da onu yapmayınca da iş vermiyorlar.
Eğer hayatında 1 tane fikir bulmuş, onu da böyle bir firmaya kaptırmışsan, hakkaten yapcak bişey yok ama genellikle olan bu değil, ama genellikle bu fikri bulan adam, dahasını da yapar diye alıyorlar seni.
Mesela endtasda bikaç yarışma kazanmak çok önemli portfolio'na baktıkları için.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha tabi baya boktan bir durum fikrinden şirketlerin para kazanıp sana bişey vermemeleri, bana sorarsan kendi başına bulduğun fikirleri doğru düzgün develop edip portfoliona koymak çok daha önemli, ki işi beceren böyle yapıyor. Yarışmalar "aradan kafası çalışan adam kaçmasın, kaçıyorsa bile fikri güzelse biz alalım" kafasında bişey, yani sırf yarışmalarla öne çıkıyorsan o da kötü, bu herif niye kendi başına bişey yapmıyor oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...