Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi kendini tekrar etmek , tıkanmak

kimlandracula

Öne çıkan mesajlar

Şimcik benim müzikle uğraşan arkadaşlara bi sorum olucak.
Bi süredir müzikle uğraşıyorum ve kendi kendime ufak tefek sürekli bişeyler kaydediyorum.
Ortalama seviyede gitar çalıyorum , Kıvırabildiğimce elektronik müzik ile uğraşıyorum vs.
Çok ciddi bisekilde can sıkıcı bi noktaya vardım. Yaptığım hersey kendi kendini tekrar etmeye basladı.
Gitarda örneğin hep aynı armonik yapılar , hep aynı tınılar , hep aynı düzenlemeler.
Tıkandığımı hisseddiyorum ve bu çok canımı sıkıyo. Ne yapmak lazım? Ufkumu genişletmek açısından neler yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

aslında enstürmanlarla yada yeni soundlar dinlemekle pek alakası yok bunun. yaşam tarzınla alakalı. monotonluk varsa olur öle

yaşam tarzınla doğru şeye takılıyorsun bence
ek olarak ta müzik tarzın oturmuş demekki
ve bunu aşmak çoğu zaman başka kulvarlarda müzik yapmakla geçer..
rocka jaza dal
jazdaysan popa dal
değiştir kendini
Sosyal ağlarda paylaş

napıyosan yap'a doğru adım adım asdf

daha önceden söylenen herşeye katılıyorum aslında. farklı tarzlar dinle, başkaları ne yapmış nasıl yapmış diye bak benzer şeyleri dene.
bunların yanında genel bi sıkkınlığa bağlı da olabilir.
katılıyorum diye toparlama yaptık bişiler de diyelim, armoni çalışmayı deneyebilirsin. sana "aa dur lan bi deneyeyim bakalım şunu" dedirtecek veya çalışmaya yönlendirecek yeni bişeyler öğrenirsen hevesin, keyfin yerine gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini tekrarlamanın tek sebebi armoni eksikliği, ufaktan armoni çalış, çok kastırmak istemiyosan gitar teknikleri çalış, olmadı otur 4 saat metronom çalış, kondisyon çalış yani çalış da çalış.. çalışmadan öğrenmek pentatonicten öte bişey olmuyor çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim gibi okuzluk yapip A# standard da deneyebilirsin de, sanmam sevecegini.

Milletin dedigi gibi, degisik seyler dene, degisik teknikler izle, onlari denemeye calis, dinlemedigin muzik olusumlarina kulak as, arada ekipman falan da goz gezdir, isin teorik, teknik kismina ek olarak ekipman, kayit vs hakkinda da bilgi sahibi ol, ama benim gibi okuzluk yapip isin ekipman boyutuna fazla kaptirma, sonra teknik eksiklik bayagi koyuyor o kadar ekipman varken.

Ha ek olarak new standard tuningdir, yok nashville tuningdir, open bilmemne tuningdir falan envai cesit var, da onlari denemeye hic girismedim henuz, drop da sevmem zaten ehah.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...