Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gümrük sınırı

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

100 euro limit, urun fiyati + kargo ustunden hesaplanir

ustundeki listelenen rakami genelde takmiyorlar onu soyliyim, 100 eurodan dusuk oldugu halde kutu buyuk diye killanip cagiridklari oldu cogu kez, giyicekte filan sorun olmaz ama, yeterki paket ustundeki fiyat + kargo ucreti 100 avroyu gecmesin

takilma yanlis kullanilan bir kelime, gumruge mal takilmasi demek o malin gurmukte kalmasi, iceri sokamaman demektir

insanlarin genelde kullandigi takilma ise postaciya iletmek yerine seni gumruge cagirmalaridir, dedigim gibi 100 euro yu gecer veya x-ray de killanirlarsa birseyden cagirirlar

cagirdilar diyelim
hic korkmayin pasa pasa gidiyorsunuz, cakma bir komisyon var orda sira bekliyorsunuz

kolinizi maket bicagiyla bant yeri, kapak filan dinlemeden akciyer ameliyati yapan doktor edasiyla caaaaart diye yariyorlar (isi gucu var adamin, senin kolin ve icindeki mal umrundami cik cik cik, ama hassas bisey varsa uyarin ehuehu)

icinde ne var ne yoksa cikariyor, tanimlayamadigi bir cisimse sana soruyor "ne bu?" diye

sonra senden faturayi istiyor, fatura malla gonderilmediyse etiketten ve markadan bakip ordan internette arayip fiyatini buluyor, cakma lacoste getirip faturasi olamdigindan gercek lacoste vergisi odiyen ne adamlar vardir

sonra fiyata bakiyor, 100 euro yu gecmediyse devlet gorevlisinin degerli vaktinden caldigin ve kagit israfina sebep oldugun icin 2.5 lira gibi birsey odiyorsun vezneye, urunu alip gidiyorsun

100 euroyu gectiysede sorun degil, ticari olmamasi onemli orda memurun insafina kaliyorsun biraz
kisisel kullanim icin aldigina ikna edersen 2.5 odeyip gidiyorsun ama gidipte 10 tane ayni filmin dvd si varsa veya 8 tane canta aldiysan yemez kimse (ben 12 kutu boya sokmayi basardim, maketiyel beraberdir boyalari gorunce islik caldi memur, dedim bakin gene ayni kutudaki bu maketin boyanmasi icin boyalar, actik tek tek gosterdim parcalarin renklerini filan boyalarinda renkleri farkli oldugundan ucuz yirttin dedi birakti, ama corba sever bir memur olsaydi yanmistim misal)

urun ticari olursa KDV odetiyor gumruk vergisi odetiyor kanser ediyor, bu islerden anliyan bir tandiginiz yoksa hic girismeyin

e peki 100-1000 euro arasi boyle "peki ben 4000 euro ya swarowski tas kaplamali don alicam ne olcak?" diyenlere

meblag 600-700 filan olur, o zaman %10 civari birsey odetiyorlardi en son, 1000 i gecerse her turlu kdv sini suyunu buyunu odiyorsunuz

elektronik ayri kanser bri konu, telefonmu bu? radyosu varmi? varsa bandrol TRT den gak guk kanser olursunuz o yuzden elektronik sokmaya kasmayin oncedne iyi arastirmadan, nette bakin urunu almis baka biri mutlaka vardir ve macerasini anlatmistir buyuk ihtimal

fed-ex olsun DHL olsun UPS olsun bunlarin kendi elemanlari var gumrukte, bunlari tercih ederseni urun gumrukte incelense bile kapinzia kadar getirir hallederler, yeterki ticari olmasin ve 1000 euro yu gecmesin

tag da koyiyim paso gumruk sorulari cikiyor, merak eden burdan okusun

"gumruk" "gümrük" "takilma" "ketum memur" "corba sevici" "swarowski don"
Sosyal ağlarda paylaş

peki victor can alıcı bir soru geliyor, atıyorum ben ürün aldım bi tane, beni hangi gümrüğe çağırıyorlar, atıyorum antalya limanından gelmisse mal beni antalya gümrüğe mi çağırıyorlar (izmirde oturuyorum) yoksa izmir'e mal gelir, izmir gümrükten mi çağırırlar?
Sosyal ağlarda paylaş

oturdugun sehire bagli o, gumruk deyince sinir kapilari liman filan gelmesin, PTT gumruk mudurlugu var her ilde bir sekilde temsil ediliyor

atiyorum cok kucuk bir sehirde yasiyorsan haftada bir ugruyor memur o geldiginde hallediyorsun ama izmirde PTT gumruk mudurlugunun binasi var, oraya gelir paket

istanbulda misal haremde yeri, metrobusle gecerken goruyorsun "AVRUPA YAKASI POSTA DAGITIM HEDE HODO" diye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 150€ değerini aşmayan ürünler gümrük vergisinden muaf tutulacak. Bu sınır daha once 100€ idi.
Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış olup belirlenen değerler yıl boyunca gecerli olacak. Yani artik gönül rahatlığıyla istediğiniz ürünü bu tutara kadar gümrüksüz getirtebileceksin.
Bu tutari geçen ürünler ile ilgili daha önce kanunda net bir açıklama bulunmamaktaydı. Yeni yasada bu da düzenlendi ve 1500€ ‘ya kadar olan ürünlerde uygulanacak gümrük vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diğer ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netleşti.

ekimde degsitirmisler yasayi super super cillop olmus diyordum alt taraf patlatti bizim maket islerini :p
zaten kriz + japon yeninin abuk yuksekligi yuzunden alamiyordu kimse simdi bir golde devletten geldi meh

neyse 150 euro altinda kaldikca cok iyi gene
Sosyal ağlarda paylaş

sendit'ten oyun sipariş ettiğimde postacı apartman girişindeki posta kutularının üstüne ürünü bırakmış gitmişti.. ne sinirlenmiştim bak aklıma geldi şimdi..

esh'in de dediği gibi şans yaver giderse gümrükten geçiş olabiliyor beklenmedik mallarda.. benim de kargo dahil 250 dolarlık ürünüm (büyükçe de bir kutu) sorunsuz ulaşmıştı evime..
Sosyal ağlarda paylaş

benim senditten street fighter var, milletla ayni gun postalandi su anda oynayip bitirdiler benim paket yok piyasada

postaneyi aradim dun, ayin 30 undan beri dagiticinizda dedi, postaciyi buldum adi posta ile kayitli posta ayrildi ben bakmiyorum artik dedi

leeeeeen
kimde benim paketim?
yeni birim varmsi o getiricekmis bekleyin gelir bugun kesin dediler, dun aksama kadar bekledim ama yok

bu saate kadar bekledim gene yok, postaneyi aradim bole bole pesine dusunce ortaya ciktiki daha postanede bekliyormus lol

hani dagiticidaydi lan?
niye beni eve hapsettin butun gun gelicek bugun bekleyin diye?

canim devletimin canim memurlari <3 <3 <3
Sosyal ağlarda paylaş

postacı candır. devlet memurları arasında en sevidiğim kişiler. en azından bizim postacı öyle. 3 sene önce muhabbeti koyulaştırıp 40 yaşında ki adamla kanka konumuna geçtim resmen. paket geldiği zaman yurt dışından veya önemli bi kurumdan imza karşılığı teslim edilmesi gereken posta geldiği zaman telefon edip haber veriyor sağolsun eheh. bi kere bile postama zeval gelmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Postacı iyi de çevresi kötü abi. Sırf aşırı ucuzlamış diye limited edition Oblivion almıştım PS3 için, 45 gün bekledim gelmedi. Sendit diyo biz dağıtımcıya teslim ettik, gidiyorum postaneye böyle böyle diyorum, bize takip numarası lazım diyolar, alışverişi gavur siteden yaptım numara falan yok diyorum, barkodunu öğren bari ona bakalım diyolar, Sendit'e mail atıyorum barkod istiyolar diye, Sendit de diyo ki artık prensip gereği ancak ve ancak siparişinizi iptal edebiliriz, ben de e iptal edin o zaman bari diyorum.

Bu arada Play-Asia'dan 180 ve 190 dolarlık iki alışverişim oldu 2008 yılında ve hiçbirinde problem yaşamadım. FedEx ile getirtmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben kafam kadar koli getirtmiştim.

gelmiş geçmiş en baba lego seti

amerikalı gönderici sağolsun gümrükte takılması için HER ŞEYİ yapmış, abartı devasa kutulamış, ağır ağır köpükler koymuş, ürün bedelini beş metreden görülecek şekilde yazmıştı.

neyseki sağ salim gelmişti, hatta postacı koliyi arabadan çıkarmadan önce gelip doğru adres mi diye sormuş, sonra tekrar arabaya gidip getirmişti. allah razı olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
limit 150€ diyolar?

ne diyosunuz?

dealextremeden sipariş çakacam, el feneri, IR fener, UV fener, dandik sunum lazeri şeklinde. pürüz çıkarırlar mı? hepsinde ikişer tane alsam diyorum.

ama o zaman 6 tane el feneri batch olacak, farklı kutuları da olsa :(

napcan bunları derseniz, IR fener gece kamerasının görüşünü artırmak için, UV fener de para kontrol ve tatil rezervasyonlarında çarşafları kontrol etmek için (kolpaladım), el feneri de güçlü ledli standart fener işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...