Halfmumi Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2004 Efendim,soru basit... Kendi icat ettiğimiz,yada yaptığım bir şeyin patentini nasıl alabiliriz? Türkiyede mi olur?Dünya çapındamı? Mesela kimyadan bir keşif yapan kişinin,patent alması için illa ki bir üniversite bitirmesi yada kimya müh. felan mı bitirmesi gerekiyor? [ehe böyleyse,basit bir şey keşfedene patent vermiyorlar mı? :P] Diyelim ki patenti aldık,bundan nasıl kar sağlarız?(Satış,kiralamamı,izin hakkı mı?) //ek soru: Kalıp ve diğer şeylerin patenti alınabiliyor mu?Patent alınacak şeylerin sınırı nereden nereye? vs.. ... önceden patent üzerine araştırdım,fakat bir şey çıkmadı[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Halfmumi tarafından 27 Temmuz 2004 06:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2004 burda tartisilmis bu konu birazcik.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ufaktan uplarken şunuda sorayım; Bir düşüncemiz var... Bir metaryal alıp SIFIRDAN bir TASARIM yapıp Bunun PATENTİNİ alacağız.Sonrada Serii üretim tarzı bir şey düşünüyoruz... Zed dedi ki; " o bi kaç ayrı sınıfa giriyo, hepsi için ayrı patent alcan. işte bi dizaynı için fikir eserleri bilmemne patenti alcan. sonra işte teknik bilmemneler patenti falan. bunlar için keşif bilmemnesi gerekiyo, yani senin patentini almaya çalıştığın şey önceden alınmış mı araştırılacak vs vs patentin geçerli olduğu süre boyunca para vercen patentin tutulması için falan filan " + 2.4532 - Eğer ki benim yaptığım tasarımı başkası çalacak olursa ne olur? Patenti almak tamamen kaça patlar?[bunun dahilinde 1. msjdaki tüm sorular :) ] ekleme:Zed tam emin değilmiş yanlız,bana tam emin biri lazım... [Bu mesaj Halfmumi tarafından 05 Ağustos 2004 05:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 sanırım bisiklet yapacak :)[signature][hline]You will not leave this | Halls as you entered them. |Xharloan| Fredy Tanık olsun mavi gozlu Istanbul firardayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Bencede :)[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 tekerleksiz, uçan bisiklet falan mı icat ettiniz? :) ilk kopyayı istiyorum ben, promosyon mahiyetinde :p[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ne yaptın bakem :) ?[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca? 23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 patent almmak için uni okumak falan gerek değil biliyorum ben patenti alınmış birşeyi başkası yaparsa dava açarsın :)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me! I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Bu arada Patent alma rekoru Türkiye/KONYA da imiş. Tüm dünya ülkeleri arasında en çok patent alan... geçen günde gerçeğin ta kendisin de gösterdi herifler süper aletler yapmışlar çoğu okula bile gitmemiş.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 eee mumi de bu rekoru destekleyecek işte.. :-p[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what? The Terminator: Fuck you, asshole. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dantes Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Patentini alacağın şeye bağlı. öncelikle türkiyede öyle birseyin patentinin alınmamıs olması lasım. sonra türk patent enstitüsüne (dogru yazdım umarım :)) başvuruyorsun. http://tr.espacenet.com ben boyle boyle birsey icat ettim diye. ayrıntılı olarak teknik çizimlerini veriyorsun icadinin. nasıl işledigini, neler gerekli oldugunu ayrıntılı şekilde veriyorsun onlara. sana örnek, buraya tıklayarak bakabilirsin. burada üst tarafta istemler diye bir buton var. ona tıkladıgın zaman patenti istenen şeyin ayrıntısını bulabilirsin. sana kolay gelsin :)[signature][hline]Death will come on wings of song, A song of long and winding guile, And in the end your end I wend, And in the end, a harp will smile! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Dantes Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 birkaç sey daha. aldıgın patent sadece Türkiye de geçerli. yurt dışından birisi senin bu icadını görüp avrupada satabilir patentini alıp. Dünya çapında patent alabilmek için başka bir kuruluşa başvuruyorsun. bütün dünya çapındaki patentleri veren bir kuruluş. ayrıca fiyatları tam hatırlamıyorum. bunun konferansını alalı 7 ayı buldu. hatırlamıyorum :( hmm seri surumde herbiri için patent alman gerekmiyor tabiki. hatırladıklarım bu kadar. bildigim kadarı yani. yanlışlar olabilir :)[signature][hline]Death will come on wings of song, A song of long and winding guile, And in the end your end I wend, And in the end, a harp will smile! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Halfmumi Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Eywallah Dantes,çok sağolasın :) Tahminlerim doğru çıktı,Henüz üretilmemiş üreteceğim şey :-p Şimdi sıra,Dünya çapındaki pantenti nasıl alacağımda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Hmm, I often wonder why...[signature][hline]Our lives ; "Same shit, different asshole." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ya mumi yattığımız yerden hela ihtiyacımızı gidericek bişeylerde bulsan iyi olur valla sıkıldım ulan bu ne zırt pırt gidioz tuvalete hiç bi esprisi kalmadı bu işin... =)[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ehueuheuh bncede walla aslında bı resım vardı gostermek ısterdım ama kendı pcm deıl kopardınız valla pclı yuvalet telı var faxı var net baglantısı fln hersey =)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Norton_Antor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 biliyorum o tuvaleti güzeldi baya bende istiyorum ondan:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Konu Dışı Patent almak? × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Dantes Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Patentini alacağın şeye bağlı. öncelikle türkiyede öyle birseyin patentinin alınmamıs olması lasım. sonra türk patent enstitüsüne (dogru yazdım umarım :)) başvuruyorsun. http://tr.espacenet.com ben boyle boyle birsey icat ettim diye. ayrıntılı olarak teknik çizimlerini veriyorsun icadinin. nasıl işledigini, neler gerekli oldugunu ayrıntılı şekilde veriyorsun onlara. sana örnek, buraya tıklayarak bakabilirsin. burada üst tarafta istemler diye bir buton var. ona tıkladıgın zaman patenti istenen şeyin ayrıntısını bulabilirsin. sana kolay gelsin :)[signature][hline]Death will come on wings of song, A song of long and winding guile, And in the end your end I wend, And in the end, a harp will smile! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dantes Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 birkaç sey daha. aldıgın patent sadece Türkiye de geçerli. yurt dışından birisi senin bu icadını görüp avrupada satabilir patentini alıp. Dünya çapında patent alabilmek için başka bir kuruluşa başvuruyorsun. bütün dünya çapındaki patentleri veren bir kuruluş. ayrıca fiyatları tam hatırlamıyorum. bunun konferansını alalı 7 ayı buldu. hatırlamıyorum :( hmm seri surumde herbiri için patent alman gerekmiyor tabiki. hatırladıklarım bu kadar. bildigim kadarı yani. yanlışlar olabilir :)[signature][hline]Death will come on wings of song, A song of long and winding guile, And in the end your end I wend, And in the end, a harp will smile! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Eywallah Dantes,çok sağolasın :) Tahminlerim doğru çıktı,Henüz üretilmemiş üreteceğim şey :-p Şimdi sıra,Dünya çapındaki pantenti nasıl alacağımda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Hmm, I often wonder why...[signature][hline]Our lives ; "Same shit, different asshole." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ya mumi yattığımız yerden hela ihtiyacımızı gidericek bişeylerde bulsan iyi olur valla sıkıldım ulan bu ne zırt pırt gidioz tuvalete hiç bi esprisi kalmadı bu işin... =)[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 ehueuheuh bncede walla aslında bı resım vardı gostermek ısterdım ama kendı pcm deıl kopardınız valla pclı yuvalet telı var faxı var net baglantısı fln hersey =)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norton_Antor Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2004 biliyorum o tuvaleti güzeldi baya bende istiyorum ondan:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar