Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patent almak?

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

Efendim,soru basit...

Kendi icat ettiğimiz,yada yaptığım bir şeyin patentini nasıl alabiliriz?

Türkiyede mi olur?Dünya çapındamı?

Mesela kimyadan bir keşif yapan kişinin,patent alması için illa ki bir üniversite bitirmesi yada kimya müh. felan mı bitirmesi gerekiyor? [ehe böyleyse,basit bir şey keşfedene patent vermiyorlar mı? :P]

Diyelim ki patenti aldık,bundan nasıl kar sağlarız?(Satış,kiralamamı,izin hakkı mı?)

//ek soru: Kalıp ve diğer şeylerin patenti alınabiliyor mu?Patent alınacak şeylerin sınırı nereden nereye?

vs..
...

önceden patent üzerine araştırdım,fakat bir şey çıkmadı[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!

[Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Halfmumi tarafından 27 Temmuz 2004 06:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ufaktan uplarken şunuda sorayım;

Bir düşüncemiz var...

Bir metaryal alıp SIFIRDAN bir TASARIM yapıp Bunun PATENTİNİ alacağız.Sonrada Serii üretim tarzı bir şey düşünüyoruz...

Zed dedi ki;
"
o bi kaç ayrı sınıfa giriyo, hepsi için ayrı patent alcan.
işte bi dizaynı için fikir eserleri bilmemne patenti alcan.
sonra işte teknik bilmemneler patenti falan.
bunlar için keşif bilmemnesi gerekiyo,
yani senin patentini almaya çalıştığın şey önceden alınmış mı araştırılacak vs vs
patentin geçerli olduğu süre boyunca para vercen patentin tutulması için falan filan
"

+

2.4532 - Eğer ki benim yaptığım tasarımı başkası çalacak olursa ne olur?

Patenti almak tamamen kaça patlar?[bunun dahilinde 1. msjdaki tüm sorular :) ]

ekleme:Zed tam emin değilmiş yanlız,bana tam emin biri lazım...

[Bu mesaj Halfmumi tarafından 05 Ağustos 2004 05:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede :)[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
Sosyal ağlarda paylaş

patent almmak için uni okumak falan gerek değil biliyorum ben
patenti alınmış birşeyi başkası yaparsa dava açarsın :)[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Patent alma rekoru Türkiye/KONYA da imiş.
Tüm dünya ülkeleri arasında

en çok patent alan...

geçen günde gerçeğin ta kendisin de gösterdi
herifler süper aletler yapmışlar çoğu okula bile gitmemiş.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Sosyal ağlarda paylaş

Patentini alacağın şeye bağlı. öncelikle türkiyede öyle birseyin patentinin alınmamıs olması lasım. sonra türk patent enstitüsüne (dogru yazdım umarım :)) başvuruyorsun. http://tr.espacenet.com ben boyle boyle birsey icat ettim diye. ayrıntılı olarak teknik çizimlerini veriyorsun icadinin. nasıl işledigini, neler gerekli oldugunu ayrıntılı şekilde veriyorsun onlara. sana örnek, buraya tıklayarak bakabilirsin. burada üst tarafta istemler diye bir buton var. ona tıkladıgın zaman patenti istenen şeyin ayrıntısını bulabilirsin.
sana kolay gelsin :)[signature][hline]Death will come on wings of song,
A song of long and winding guile,
And in the end your end I wend,
And in the end, a harp will smile!
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç sey daha. aldıgın patent sadece Türkiye de geçerli. yurt dışından birisi senin bu icadını görüp avrupada satabilir patentini alıp. Dünya çapında patent alabilmek için başka bir kuruluşa başvuruyorsun. bütün dünya çapındaki patentleri veren bir kuruluş. ayrıca fiyatları tam hatırlamıyorum. bunun konferansını alalı 7 ayı buldu. hatırlamıyorum :( hmm seri surumde herbiri için patent alman gerekmiyor tabiki. hatırladıklarım bu kadar. bildigim kadarı yani. yanlışlar olabilir :)[signature][hline]Death will come on wings of song,
A song of long and winding guile,
And in the end your end I wend,
And in the end, a harp will smile!
Sosyal ağlarda paylaş

ehueuheuh bncede walla aslında bı resım vardı gostermek ısterdım ama kendı pcm deıl kopardınız valla pclı yuvalet telı var faxı var net baglantısı fln hersey =)[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"

"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...